Social Icons

.

Pages

27 Νοεμβρίου 2013

Τα 10 δημοφιλέστερα ποτά του κόσμου!

Σας αρέσει το ποτό, αλλά νομίζετε ότι όλα αρχίζουν και τελειώνουν σε ένα μπουκάλι μπίρα, μια βότκα με λεμόνι και ένα σπέσιαλ ουίσκι... Διαβάστε τα 10 δημοφιλέστερα ποτά που προτιμά η υφήλιος και ίσως αναθεωρήσετε.

10. Αψέντι

Το αψέντι έχει μια μεγάλη ιστορία από πίσω του. Είναι ένα περίεργο μίγμα αλκοόλ και βοτάνων, ενώ υπάρχουν πολλές και διαφορετικές συνταγές για αψέντι στον κόσμο και κάθε μία χρησιμοποιεί διαφορετικά μυρωδικά και διαφορετική δοσολογία.

9. Jagermeister

Είναι μια μίξη από αλκοόλ, ζαχαροκάλαμο, βότανα και μπαχαρικά. Είναι αρκετά γλυκό και για αυτό προτιμάται να καταναλώνεται κυρίως σαν... σφηνάκι.

8. Κρασί

Προέρχεται από τη ζύμωση των σταφυλιών που δημιουργεί ένα τελικό ποτό με 8-15% περιεκτικότητα σε αλκοόλ. Φτιάχνεται σχεδόν παντού και καταναλώνεται επίσης, παντού.

7. Sex on the beach

Το πονηρό αυτό κοκτέιλ έχει βάση του το ουίσκι με την προσθήκη βότκας, χυμό από ροδάκινο και λίγο χυμό cranberry.

6. White Russian

Είναι ένα κοτέιλ με γλυκιά γεύση που φτιάχνεται με μια μίξη βότκας, λικέρ καφέ και κρέμα γάλακτος ή γάλα.

5. Margarita

Είναι το πιο διάσημο κοκτέιλ βασισμένο στην τεκίλα και φτιάχνεται με τεκίλα, triple sec και χυμό από lime ή λεμόνι, ενώ σερβίρεται πάντα σε ποτήρι κοκτέιλ με αλάτι στο χείλος του.

4. Τεκίλα

Πίνεται σκέτη, σε κοκτέιλ ή σε σφηνάκι. Φτιάχνεται από τον κάκτο αγαύη και πήρε το όνομά της από την περιοχή Tequila, η οποία βρίσκεται 65 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Guadalajara στο Μεξικό, όπου παράγεται κυρίως η τεκίλα. Συνήθως σερβίρεται με αλάτι και λεμόνι σαν σφηνάκι.

3. Βότκα-πορτοκάλι

Εσείς ίσως  να το προτιμούσατε στα σχολικά σας πάρτι του Λυκείου, αλλά μάλλον το προτιμά πολύς κόσμος στον πλανήτη μιας και είναι από τα πιο απλά, εύκολα και γρήγορα ποτά. Θυμίζει χυμό πορτοκάλι αλλά έχει μπόλικο αλκοόλ. Αναμίξτε λίγη βότκα με χυμό πορτοκάλι κι έχετε έτοιμο ένα δημοφιλέστατο ποτό.

2. Ρούμι-κόλα

Το ρούμι είναι ένα ποτό με καθαρό χρώμα που ωριμάζει μέσα σε δρύινα βαρέλια. Αν το αναμίξετε με λίγη κόλα, έχετε ένα νόστιμο μίγμα. Δεν έγινε άλλωστε τυχαία και τραγούδι...

1. Μπίρα

Σίγουρα δε μας εκπλήσσει η πρωτιά της μπίρας σε αυτή τη λίστα. Πιθανώς οι περισσότεροι... πότες να ξεκινούν τη βραδιά τους με μπίρα προτού περάσουν στα πιο βαριά ποτά. Είναι φτηνή κι είναι πολύ εύκολο να την προμηθευτείς. Τα βασικά της συστατικά είναι το νερό, ο λυκίσκος, η βύνη και η μαγιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

add a comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Sample text

Alexa

Sample Text

Τις καταγγελίες, τα παράπονα και τις απόψεις σας στείλτε τα στο: koroniotiskostas@gmail.com