Social Icons

.

Pages

29 Μαΐου 2013

Hot dog: Τα καλύτερα «βρώμικα» της πόλης

 

Οι καλοκαιρινές νύχτες κρατούν πάντα παραπάνω από τις χειμερινές. Η διάθεση είναι σαφώς ανεβασμένη, ο καιρός επιτάσσει έξοδο και δροσιά και η παρέα ζητά απεγνωσμένα βόλτα και ποτό. Τι γίνεται όμως, όταν το στομάχι γουργουρίζει αργά το βράδυ; Καλωσήρθατε στον κόσμο του… «βρώμικου»!

Η Αθήνα είναι η πόλη του «βρώμικου» (χωρίς να θέλουμε να αδικήσουμε σε τίποτα και την συμπρωτεύουσα που τη συναγωνίζεται στα ίσια). Χάρη στην ασταμάτητη βραδινή της κίνηση και τη ζωντανή νεολαία της, πυροδότησε την έξαρση των νυχτερινών hot dogάδικων. Σε πλανόδια καντίνα ή σε σταθερό στέκι, τα hot dogάδικα έχουν την τιμητική τους και χορταίνουν χειμώνα-καλοκαιρί τους νυχτόβιους της πόλης.

To click@Life συγκέντρωσε τα 10 καλύτερα μέρη –γνωστά και λιγότερο γνωστά- για να χορτάσετε τη βραδινή σας πείνα με τον καλύτερο τρόπο...

Καντίνα στη Μιχαλακοπούλου

Κι επειδή σε τέτοιες λίστες η Πλατεία Μαβίλη έρχεται πάντα πρώτη, εμείς αποφασίσαμε να πρωτοτυπήσουμε και να προτάξουμε την έτερη διάσημη καντίνα, αυτή στη Μιχαλακοπούλου. Αν και η σπεσιαλιτέ της είναι σίγουρα οι κοτομπουκιές με πατάτες τηγανητές και υπέροχη σος, το hot dog της είναι εξίσου «δυνατό». Προτιμήστε το –λίγο βαρύ- ψητό λουκάνικο, με την ελαφριά πικάντικη γεύση του, μαζί με καραμελωμένο κρεμμύδι, πατάτες και ό,τι σάλτσα υπάρχει. Πληροφορίες: Μιχαλακοπούλου & Ιριδανού.

Καντίνα στην Πλατεία Μαβίλη

Η καντίνα στην Πλατεία Μαβίλη είναι γνωστή χρόνια τώρα, αφού εδώ και δύο και πλέον δεκαετίες μεγαλώνει… γερά παιδιά. Το βραστό της λουκάνικο είναι αρκετά ελαφρύ και πολύ γευστικό. Συμπληρώνεται με μαγειρευτό κρεμμύδι που γλυκίζει, λάχανο, καρότο, πατάτες τηγανητές, κέτσαπ, μουστάρδα και μαγιονέζα. Μην παραλείψετε τίποτα από αυτά. Επιλέξτε το και «δίκαννο» (με δύο λουκάνικα) για ολοκληρωμένη απόλαυση. Αν θέλετε μπορείτε αντί για λουκάνικο να βάλετε στο hot dog σας σουβλάκι καλαμάκι ή παναρισμένο κοτόπουλο. Και φροντίστε να μην γεμίσετε τα μούτρα σας με κέτσαπ και μαγιονέζα, γιατί όλο και κάποιον γνωστό θα πετύχετε... Πληροφορίες: Πλατεία Μαβίλη, από τις 8 μ.μ.

Hot Dog 0,70€

Και μόνο η τιμή του (0,70€) αποτελεί έναν σημαντικό λόγο για μία τουλάχιστον δοκιμή. Αλλά είμαι σίγουρη ότι δεν θα μείνετε μόνο σε αυτή. Το στέκι στη γωνία Μεσογείων & Αγίας Παρασκευής είναι νόστιμο, φρέσκο, ζεστό και οικονομικό. Τι άλλο χρειάζεται για να φτιάξεις τη συνταγή της επιτυχίας; Την επιτυχία του άλλωστε, αποδεικνύει και ο νεαρόκοσμος που το γεμίζει κάθε μέρα και νύχτα. Πληροφορίες: Μεσογείων & Αγίας Παρασκευής, απέναντι από την Πλατεία Αγίας Παρασκευής.

Hot Hot

Σχετικά νέος χώρος στο κέντρο της Νέας Φιλαδέλφειας, φτιάχτηκε όμορφα και στολίστηκε με σαξόφωνα και rock φωτογραφίες για να προσφέρει στους θαμώνες του, εκτός από ένα εξαιρετικό hot dog, όμορφη διάθεση και παγωμένη μπίρα από το βαρέλι. Οι μυρωδιές σε κυριεύουν απέξω κιόλας και η τιμή σε γλυκαίνει (0,90€). Εξαιρετικό είναι και το burger του βέβαια, με γαλοπούλα ή μοσχάρι. Και είναι 24ωρο… Πληροφορίες: Βρυούλων 3, Νέα Φιλαδέλφεια, 213 0246631, www.facebook.com/hothot.barburger?fref=ts .

Κοτοπουλάδες

Οι Κοτοπουλάδες έχουν εξαπλωθεί παντού στην Αθήνα (Νίκαια, Περιστέρι, Πετρούπολη, Βοτανικός, Αιγάλεω, Ανθούπολη) και όχι άδικα, μιας και προσφέρουν –εκτός από το διάσημο πληθωρικό σάντουιτς με κοτόπουλο, πάριζα, πατάτες, κέτσαπ, μαγιονέζα, ντομάτα και μουστάρδα- εξαιρετικό hot dog. Σε κανονική ή mini version, το hot dog του είναι πεντανόστιμο. Με λουκάνικο, πατάτες, ketchup, μαγιονέζα, πάριζα και τυροσαλάτα, θα σας προκαλέσει για τα καλά. Τα μικρά στομάχια μπορούν να αρκεστούν σε ένα απλό mini hot dog με λουκάνικο, κέτσαπ, μουστάρδα και πατάτες. Πληροφορίες: www.kotopoulades.gr .

Mr B’s Dog n Go

Στην πλατεία Κυψέλης, το λιλιπούτειο hot dogάδικο Mr B’s προσφέρει εξαιρετικό και φρεσκότατο hot dog κι όχι μόνο. Επισκεφθείτε το όποια από τις 24 ώρες της ημέρας σας κάνει κέφι, μιας και είναι συνέχεια ανοιχτό για εσάς. Συνδυάστε το μετά τη βόλτα σας στα μπαράκια της Φωκίωνος Νέγρη, της Πατησίων ή του Γαλατσίου. Η προσφορά του δε με ένα hot dog με διπλό λουκάνικο κι ένα αναψυκτικό στα 1,40€ θα σας κάνει σίγουρα, να υποκύψετε... Πληροφορίες: www.facebook.com/pages/Mr-Bs-dog-n-go/369611813111234?fref=ts .

Johnie

Στο ύψος του Παντείου Πανεπιστημίου, επί της Λεωφόρου Συγγρού, βρίσκεται χρόνια τώρα η καντίνα με τα περισσότερα είδη βρώμικου. Εδώ έχετε επιλογή από 10 είδη, όλα σε ζεστό ψωμί. Θέλετε χωριάτικο λουκάνικο, λευκό ή λουκάνικο Φρανκφούρτης; Η καντίνα έχει επιλογές για όλα τα γούστα. Από το Village dog με χωριάτικο λουκάνικο, πατατάκια, κρεμμύδια ψητά, μουστάρδα, μαγιονέζα και κέτσαπ, μέχρι το Corn dog με λουκάνικο Φρανκφούρτης, τυρί cheddar, καλαμπόκι, καρότο και μαγιονέζα, η επιλογή δεν θα είναι καθόλου εύκολη. Πληροφορίες: Λ. Συγγρού 136. Καλλιθέα.

Hellenic Street Food

Δεν φημίζεται βέβαια μόνο για το hot dog του, αλλά το Street Food προσφέρει ένα από τα καλύτερα της πόλης. Πολύ πιο καθαρό από αυτό που υποδηλώνει η λέξη «βρώμικο», έδω θα το απολαύσετε «στολισμένο» με ό,τι τραβάει η όρεξή σας. Εκτός από λουκάνικο, πατάτες και διάφορες σος, προσθέστε μπέικον, ντομάτα, μορταδέλα, σαλάμι, ομελέτα και ό,τι σας «γυαλίσει» από τη βιτρίνα. Πληροφορίες: Τριπτολέμου 32, Γκάζι, 210 3452562, http://www.hellenicfood.gr/hellenicstreetfood/ .

Ιμαλάια Hot Dog

Στην Ακτή Μουτσοπούλου στο Μικρολίμανο στήνεται κάθε βράδυ λαϊκό προσκύνημα και ο Πειραιάς –και όχι μόνο- περνά για ένα hot dog με λουκάνικο, κέτσαπ, μουστάρδα, λάχανο, καρότο από τα Ιμαλάια. Είναι το διασημότερο hot dog στον Πειραιά και αποτελεί –όπως και τα Ιμαλάια- άπιαστη κορυφή. Δοκιμάστε το σπέσιαλ hto dog και θα μας θυμηθείτε… Πληροφορίες: Ακτή Μουτσοπούλου 50, 210 4287662.

Μερακλής

Εδώ το βρώμικο δεν έχει λουκάνικο. Εδώ μια πανδαισία αλλαντικών δίνει άλλη γεύση στο σάντουιτς σου. Σαλάμι, γαλοπούλα, καπνιστό ζαμπόν, πάριζα και άλλα πολλά, θα βρεθούν να αναμιγνύονται μέσα στο στόμα σου, προκαλώντας ρίγη συγκίνησης. Τον Μερακλή θα τον βρείτε στην καντίνα στο Παλαιό Φάληρο, λίγο πριν από το Μουσείο Αβέρωφ, ακολουθώντας τις γραμμές του τραμ.

Το 24ωρο Γέρακας

Το 24ωρο είναι ό,τι λέει και το όνομά του. Ανοιχτό κάθε μέρα, όλη μέρα, προσφέρει ειλικρινές και πληθωρικό hot dog με ό,τι άλλο μπορείτε να φανταστείτε. Είκοσι και κάτι χρόνια παραμένει πιστό στο κοινό του και το κοινό σε αυτό φυσικά… Αν και λίγο τσιμπημένο, η πολύχρονη παρουσία του μας κάνει να το ξεχάσουμε… Πληροφορίες: Λ. Μαραθώνος 75, Γέρακας, 2152152438.

Ha’ Dog

Η αλυσίδα Ha’ Dog μετρά αρκετά καταστήματα σε όλη την πόλη (Χαλάνδρι, Ζωγράφου, Γκάζι, Νέα Ερυθραία κ.α.) Εδώ θα βρείτε μεγάλη ποικιλία από λουκάνικα και σος και πολύ κόσμο να περιμένει απέξω. Διαλέξτε το νοστιμότατο λουκάνικο με τυρί, το καπνιστό, το καυτερό ή το μαριναρισμένο σε κρασί και συνδυάστε τα με curry, chili con carne ή μπέικον και κρεμμύδια.

Εσείς που φάγατε τελευταία το καλύτερο «βρώμικο»;

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

add a comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Sample text

Alexa

Sample Text

Τις καταγγελίες, τα παράπονα και τις απόψεις σας στείλτε τα στο: koroniotiskostas@gmail.com