Social Icons

.

Pages

5 Μαΐου 2013

Τεχνολογία Προς το Αύριο

Προς το Αύριο

Dognition: μια εφαρμογή για… σκύλους 
Πόσο έξυπνος και πόσο υπάκουος είναι ο σκύλος μας; Την απάντηση στα ερωτήματα αυτά έρχεται να δώσει μια διαδικτυακή εφαρμογή ειδικά σχεδιασμένη για τους τετράποδους «συνοδούς» μας που δημιούργησαν ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Ντιουκ.

Το Dognition, όπως ονομάζεται, καθοδηγεί τους ιδιοκτήτες των κατοικιδίων μέσα από μια σειρά έξυπνων δοκιμασιών ώστε να αξιολογήσουν τις νοητικές ικανότητες των τετράποδων φίλων τους και στη συνέχεια να στείλουν τα αποτελέσματα σε μια κεντρική τράπεζα δεδομένων.  

Οι δοκιμασίες βασίζονται σε έναν ευχάριστο και παιχνιδιάρικο τρόπο μέτρησης της σκυλίσιας ευφυΐας, λαμβάνοντας υπόψη διάφορες δεξιότητες που ξεκινούν από τη μνήμη και καταλήγουν στη συλλογιστική ικανότητα. Στόχος των ερευνητών, μέσα από τη συλλογή των δεδομένων, είναι η καταγραφή και η ανάλυση των ικανοτήτων των σκύλων ανά ράτσα.

Αντί 60 δολαρίων (δηλαδή περίπου 44 ευρώ) οι απανταχού ζωόφιλοι μπορούν να διασκεδάσουν με τα αγαπημένα τους ζωάκια, να μάθουν ενδιαφέρουσες πληροφορίες γύρω από τις νοητικές επιδόσεις τους, αλλά και να βοηθήσουν τους επιστήμονες να κατανοήσουν καλύτερα τον «καλύτερο φίλο» του ανθρώπου. 

Βρύση πλένει, βρύση στεγνώνει

Εκ πρώτης όψεως θα μοιάζει με μια μοντέρνα και προηγμένη σχεδιαστικά βρύση. Στην πραγματικότητα όμως πρόκειται για το όραμα του Τζέιμς Ντάισον - του ανθρώπου που επαναπροσδιόρισε την έννοια της ηλεκτρικής σκούπας, αφαιρώντας τη σακούλα - για αστραπιαίο πλύσιμο και στέγνωμα των χεριών. Η Dyson Airblade Tap αποτελεί τη βρύση που όλα τα πλένει, όλα τα στεγνώνει. Το μόνο που έχει να κάνει ο χρήστης της είναι μετά το πλύσιμο των χεριών του να ανοίξει τα χέρια του προς τα πλάγια κάτω από τα πτερύγια της βρύσης. Η κίνηση αυτή καταγράφεται με τη βοήθεια υπέρυθρων ακτίνων, ενεργοποιώντας αυτόματα τον ενσωματωμένο στεγνωτήρα.

Χάρη στον κρύο αέρα υψηλής ταχύτητας που διώχνει το νερό από την επιφάνεια του δέρματος, η διαδικασία του στεγνώματος ολοκληρώνεται σε 12 δευτερόλεπτα και ο χρήστης μπορεί να αποχωρήσει πλέον με καθαρά και στεγνά χέρια.

Το μόνο που λείπει τώρα είναι η ενσωμάτωση ενός  αυτόματου μηχανισμού απελευθέρωσης σαπουνιού στην επόμενη έκδοση της hi-tech βρύσης ώστε ο χρήστης να μη χρειάζεται να κουνήσει ούτε το μικρό του δαχτυλάκι.

Πολυθρόνα για χουχούλιασμα    

Μια χειμωνιάτικη πολυθρόνα ιδανική για... ταινία στο σπίτι δημιούργησε η σχεδιάστρια Αγκα Μπρζόστεκ από την Πολωνία. Εφτιαξε λοιπόν μια αναπαυτική πολυθρόνα «ντυμένη» με μια γιγάντια πλεκτή κουβέρτα κάτω από την οποία μπορεί εύκολα να γλιστρήσει κανείς μόλις η θερμοκρασία αρχίσει να πέφτει.


«Η έμπνευσή μου βασίζεται στην άνεση»
υποστηρίζει η σχεδιάστρια. «Η μαλακιά κουβερτούλα που παραπέμπει σε πουλόβερ δημιουργεί ένα ζεστό περιβάλλον για τη βραδινή ανάγνωση ενός βιβλίου ή για την άνετη παρακολούθηση μιας ταινίας στο σπίτι» προσθέτει.

Η Μπρζόστεκ χρησιμοποίησε αφρό για την κατασκευή του σκελετού της πολυθρόνας, τον οποίο στη συνέχεια έντυσε με το ζεστό μάλλινο κάλυμμά του.


«Προσωπικά η συγκεκριμένη πολυθρόνα μού προσφέρει το αίσθημα της απαλότητας, της θαλπωρής και της άνεσης - ό,τι δηλαδή αντιπροσωπεύει και ένα χειμερινό πλεκτό από το οποίο είναι κατασκευασμένο το συγκεκριμένο κάλυμμα»
καταλήγει η ευρηματική σχεδιάστρια.      

«Λουκανικοδάχτυλα» τέλος!   

Για όσους έχουν παχουλά δάχτυλα - τα γνωστά «λουκανικοδάχτυλα» - και δυσκολεύονται να γράψουν σε οθόνη αφής, τώρα υπάρχει λύση. Ο λόγος για τα Tech Tips: μια εύχρηστη «πένα» για smartphones και tablets η οποία φοριέται στα δάχτυλα και χάρη στη λεπτή μύτη στο μπροστινό της μέρος επιτρέπει το γρήγορο γράψιμο χωρίς λάθη.

Η ιδέα ανήκει στην Ινδή Σρι Βελάνκι η οποία δυσκολευόταν να γράψει μηνύματα στο κινητό της επειδή είχε μακριά νύχια. Στην πορεία διεπίστωσε ότι πολλοί είναι εκείνοι που αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα, είτε λόγω νυχιών είτε λόγω παχουλών δαχτύλων.

Το Tech Tips διατίθεται σε διάφορα μεγέθη, καλύπτοντας όλη την γκάμα δαχτύλων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

add a comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Sample text

Alexa

Sample Text

Τις καταγγελίες, τα παράπονα και τις απόψεις σας στείλτε τα στο: koroniotiskostas@gmail.com