Social Icons

.

Pages

13 Μαΐου 2013

78 χιλιάδες άνθρωποι έβγαλαν one way ticket για τον Άρη

Με την ελπίδα ότι θα φτιάξουν εκεί το πρώτο χωριό από γήινους. Πηγαίνετε κι ερχόμαστε...

Αυτές οι ειδήσεις που μας απασχολούν κατά καιρούς για πωλήσεις οικοπέδων στον Άρη, για γαμήλια ταξίδια και άλλα τέτοια πλάνα στην εξωγήινη πραγματικότητα δεν ξέρουμε αν είναι αλήθεια ή ιστορίες επιστημονικής φαντασίας. Αυτό που καταλαβαίνουμε είναι ότι είναι ένας ωραίος τρόπος να διαφημίζονται κάποιες εταιρείες και κάποιοι ''γάτοι'' επιχειρηματίες να βγάζουν χρήματα εύκολα εκμεταλλευόμενοι την αφέλεια μερικών να αγοράσουν μέχρι και άδειες ταξί στον πλανήτη 'Άρη (ωραία ιδέα!!!!). ΄Οπως λοιπόν διαβάσαμε στο news247.gr, πάνω από 78.000 άνθρωποι απ’ όλο τον κόσμο δήλωσαν συμμετοχή για ένα ταξίδι στον Άρη. Δεν πρόκειται για ταξίδι αναψυχής, αλλά για μια νέα ζωή στον κόκκινο πλανήτη, χωρίς επιστροφή.

Η ολλανδική εταιρεία Mars One δέχτηκε τις τελευταίες δύο εβδομάδες, χιλιάδες αιτήσεις από ανθρώπους που επιθυμούν να εκπαιδευτούν ως αστροναύτες και να ταξιδέψουν μέχρι τον Κόκκινο Πλανήτη για να ιδρύσουν την πρώτη αποικία. Μιλάμε για πάνω από 78.000 αιτήσεις. Και δεν είναι ταινία επιστημονικής φαντασίας.Η Mars One ανακοίνωσε ότι η επιστροφή επί του παρόντος είναι επιστημονικά αδύνατο να επιτευχθεί. Η τελεολογική προοπτική όμως, δεν πτόησε τους 78.000 ανθρώπους που έσπευσαν να δηλώσουν συμμετοχή για την πρώτη επανδρωμένη αποστολή στον Άρη. Και οι αιτήσεις συνεχίζονται.

Σύμφωνα με την ολλανδική εταιρεία, η αναχώρηση για τον Άρη σχεδιάζεται για το 2022. Η άφιξη του διαστημοπλοίου εκεί θα γίνει επτά μήνες αργότερα, μέσα στο 2023.Κάθε εθελοντής που επιθυμεί να είναι ο Άρης ο τελευταίος προορισμός της ζωής του, καταβάλλει ένα μικρό χρηματικό αντίτιμο μαζί με την υποβολή της δήλωσης. Για τους κατοίκους των ΗΠΑ, το αντίτιμο αυτό, είναι περίπου, 38 δολάρια.

Το συνολικό ποσό που θα συγκεντρωθεί, θα χρησιμοποιηθεί για την χρηματοδότηση της αποστολής. Στο πρώτο ταξίδι θα συμμετάσχουν τέσσερις αστροναύτες ενώ μέχρι το 2033, σχεδιάζεται να έχουν πάει στον Άρη συνολικά 20 αστροναύτες. Από εκεί, θα επικοινωνούν με τη NASA και θα δίνουν στοιχεία για τη ζωή στον Άρη. Όλα αυτά, αν τελικά πραγματοποιηθεί η αποστολή.

Μετά το 2033, ανά δύο χρόνια θα μεταφέρονται και άλλοι αστροναύτες - εθελοντές μέχρι να στηθεί το μικρό ανθρώπινο χωριό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

add a comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Sample text

Alexa

Sample Text

Τις καταγγελίες, τα παράπονα και τις απόψεις σας στείλτε τα στο: koroniotiskostas@gmail.com