Social Icons

.

Pages

12 Απριλίου 2013

Διεθνές Φεστιβάλ Σκαλίσματος Πάγου & Χιονιού, Harbin, Κίνα

Harbin Ice and Snow World 2009, © R Todd King, Πηγή: http://rtoddking.com/chinawin2009_hb_if.html

 Έλεγα και τις προάλλες πως αυτοί οι Ασιάτες έχουν τις πιο περίεργες και δημιουργικές ιδέες (και συνήθειες). Άκουγα και σήμερα στον δρόμο τους Γιαπωνέζους ψυχεδελικούς black-metalάδες (!) Sigh, και το γλυκό έδεσε.

Προχτές πάλι, έμαθα για το Διεθνές Φεστιβάλ Σκαλίσματος Πάγου & Χιονιού, που διοργανώνεται στο Harbin της Κίνας κάθε τέλη χρόνου από το… 1963. Οι τύποι είναι μπροστά! Η διοργάνωση διακόπηκε μεν για κάποια χρόνια, όταν οι κινέζοι μπλέξανε τα κομμουνιστικά τους μπούτια κατά την διάρκεια της Πολιτιστικής Επανάστασης, αλλά από το 1985 και μετά τροφοδοτεί τα διεθνή ΜΜΕ, και πιο πρόσφατα τα Αυστραλιανά και Αμερικάνικα blogs, με μερικές από τις πιο τρελές φωτογραφίες χιονιού και πάγου που θα δεις ποτέ σου.

Οι θερμοκρασίες στο Harbin φτάνουν τους καταπληκτικούς, κράτα-το-σαγόνι-σου-μη-πέσει, -38 βαθμούς Κελσίου, αν και η μέση τιμή θερμοκρασίας τον χειμώνα είναι οι -17 βαθμοί. Και γκρινιάζουμε εμείς στον Χορτιάτη! Το Φεστιβάλ αρχίζει επίσημα στις 5 Ιανουαρίου κάθε έτους, αν και οι ομάδες που λαμβάνουν μέρος σε αυτό ετοιμάζονται και ετοιμάζουν γλυπτά για πολλές ημέρες, ακόμη και εβδομάδες πριν.

Οι ομάδες αυτές, χρησιμοποιούν ειδικά πριόνια και άλλα εργαλεία για να σκαλίσουν παγοκολώνες που μαζεύουν από το διπλανό ποτάμι Songhua. Σε πολλές περιπτώσεις, χρησιμοποιούν και απιονισμένο νερό που κατόπιν παγώνουν, για να παράξουν κατόπιν διάφανα σαν γυαλί γλυπτά από τον πάγο. Τέλος, παραφουσκώνουν τα γλυπτά με διάφορα χρωματιστά λαμπιόνια, κινούμενα LEDάκια και άλλα καλούδια και, το αποτέλεσμα είναι… απίστευτο. Πάρε μάτι:

Μοιράσου το!

SociaLMagazinE

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

add a comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Sample text

Alexa

Sample Text

Τις καταγγελίες, τα παράπονα και τις απόψεις σας στείλτε τα στο: koroniotiskostas@gmail.com