Social Icons

.

Pages

6 Απριλίου 2013

Το νησί που… κινείται

Βρίσκεται ανοιχτά των ακτών της Ολλανδίας και μέρα με την μέρα…αλλάζει θέση! Κινείται διαρκώς προς τα νοτιοανατολικά και χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι ακριβώς 762 χρόνια πριν, το νησί βρίσκονταν περίπου 2 χλμ. βορειότερα από τη σημερινή του θέση και είχε εντελώς διαφορετικό σχήμα και μορφή. Ο λόγος για το Schiermonnikoog, που κινείται κατά μέσο όρο 2,62 μέτρα ανά έτος!

Το όμορφο και μικρό νησί στην πραγματικότητα δεν περπατάει. Η θάλασσα το διαβρώνει στο ένα του άκρο και ταυτόχρονα προσθέτει έδαφος στο άλλο, προκαλώντας την αλλαγή της θέσης του και τη διαφορετική μορφοποίηση του εδάφους του καθημερινά.

Το όνομα του Schiermonnikoog προέρχεται από τους μοναχούς που κατοικούσαν εκεί και μεταφράζεται ως το "νησί των γκρι μοναχών".Η λέξη "monnik" σημαίνει "μοναχός", η λέξη "oog" σημαίνει "νησί" και η λέξη "schier" είναι αρχαϊκή και σημαίνει "γκρίζο" (αναφέρεται στο χρώμα της ενδυμασίας των μοναχών).

Το μόνο χωριό που υπάρχει στο νησί ονομάζεται και αυτό Schiermonnikoog. Εκεί, ζουν σήμερα περίπου χίλιοι άνθρωποι, οι οποίοι μετακινούνται με κατά κύριο λόγο με ποδήλατα.

Ο τουρισμός είναι η κύρια πηγή εισοδήματος για το Schiermonnikoog. Κάθε χρόνο 300.000 άνθρωποι το επισκέπτονται και το 2006 ψηφίστηκε ως ο ωραιότερος προορισμός στην Ολλανδία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

add a comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Sample text

Alexa

Sample Text

Τις καταγγελίες, τα παράπονα και τις απόψεις σας στείλτε τα στο: koroniotiskostas@gmail.com