Social Icons

.

Pages

7 Απριλίου 2013

Τα ομορφότερα ηλιοβασιλέματα ανά τον κόσμο!

 

Πού «βρίσκονται» τα ωραιότερα ηλιοβασιλέματα του κόσμου και τι κάνει ένα ηλιοβασίλεμα υπέροχο; Για πολλούς ανθρώπους, η παραλία και η θάλασσα είναι απαραίτητα «συνοδευτικά», ενώ για άλλους τα ψηλά βουνά ή ένα πάρκο με άγρια ζώα, αποτελούν το τέλειο σκηνικό.

Όπως το να προσπαθούμε να εξιστορήσουμε ένα όνειρο που είδαμε, το να περιγράφουμε ένα ηλιοβασίλεμα είναι, αν όχι μάταιο, σίγουρα κατώτερο της πραγματικότητας. Τα χρώματα, το μέγεθος, η ατμόσφαιρα του ηλιοβασιλέματος είναι ανείπωτη. Και φυσικά, η ομορφιά του είναι υποκειμενική: ενώ για κάποιους δεν υπάρχει ωραιότερο θέαμα από την πορτοκαλί λάμψη του ήλιου που ξεθωριάζει πάνω από τη Μεσόγειο, κάποιοι άλλοι εντυπωσιάζονται από ένα ηλιοβασίλεμα σε μια πολυσύχναστη πόλη ή σε μια έρημο.

Πού, λοιπόν, «βρίσκονται» τα ωραιότερα ηλιοβασιλέματα του κόσμου και τι κάνει ένα ηλιοβασίλεμα υπέροχο; Για πολλούς ανθρώπους, η παραλία και η θάλασσα είναι απαραίτητα «συνοδευτικά», ενώ για άλλους τα ψηλά βουνά ή ένα πάρκο με άγρια ζώα, αποτελούν το τέλειο σκηνικό.

Δείτε πού μπορείτε να θαυμάσετε μερικά από τα πιο όμορφα ηλιοβασιλέματα του κόσμου…

Σαντορίνη, Ελλάδα

Η πόλη Οία στο νησί της Σαντορίνης, μπορεί να υπερηφανεύεται για αμέτρητα σημεία από όπου μπορεί κανείς να απολαύσει την υπέροχη θέα της καλντέρας στο Αιγαίο Πέλαγος, δίπλα στα παραδοσιακά λευκά κυκλαδίτικα σπίτια. Και όταν ο ήλιος δύει και τα καθαρά νερά αντανακλούν τις μυριάδες αποχρώσεις του ροζ, του ροδακινί και του χρυσού, θα νιώσετε πως βρίσκεστε σε όνειρο.

Σικελία, Ιταλία

Στην πόλη Noto ( www.comune.noto.sr.it ) της Σικελίας –στην Επαρχία των Συρακουσών- μπορείτε να θαυμάσετε ένα από τα πιο όμορφα ηλιοβασιλέματα. Ολόκληρη η επαρχία κυριαρχείται από χωράφια με σιτάρι, αρχαία μνημεία και όμορφα σπίτια που «κοιτάζουν» τη θάλασσα. Η θέα και το ηλιοβασίλεμα είναι τόσο εντυπωσιακά που θα θέλετε να σταματήσετε το αυτοκίνητο και να περπατήσετε σε ένα λόφο για να θαυμάσετε τον ήλιο που δύει ... σβήνοντας το λαμπερό του φως στη θάλασσα ή στις απέραντες πεδιάδες.

Εθνικό Πάρκο Masai Mara, Κένυα

Το ηλιοβασίλεμα στο εντυπωσιακό, τεραστίων διαστάσεων Εθνικό Πάρκο Masai Mara ( www.maasaimara.com ), είναι πραγματικά μοναδικό. Πρόκειται για έναν ιδανικό προορισμό για τους λάτρεις της άγριας φύσης, έναν εξαιρετικό βιότοπο γεμάτο διάφορα ζώα (τσιτάχ, αντιλόπες, γαζέλες, ιπποπόταμους κ.ά.) και με… δυνατό του σημείο το «Big Five» (λιοντάρια, βουβάλια, ελέφαντες, ρινόκεροι, λεοπαρδάλεις) που οι σκιές τους γίνονται ακόμη πιο εντυπωσιακές κατά τη διάρκεια του ηλιοβασιλέματος στην αχανή έρημο.

Έρημος Atacama, Χιλή

Φωτογραφία: http://www.chile.travel/

Ένα ακόμη εκπληκτικό ηλιοβασίλεμα μακριά από τη θάλασσα, μπορείτε να δείτε στην Κοιλάδα της Σελήνης, στην έρημο Ατακάμα ( www.chile.travel/en/where-to-go/atacama-desert.html ) της Χιλής. Το χειμώνα, γύρω στις 6:30 μ.μ., ο ουρανός δημιουργεί ένα ουράνιο τόξο κόκκινων, πορτοκαλί και μωβ αποχρώσεων που μοιάζει με πίνακα ζωγραφικής ανάμεσα σε αρχαίες οροσειρές και αμμόλοφους. Εδώ και πολλά χρόνια, οι άνεμοι της ερήμου έχουν σμιλέψει πέτρες και σχηματισμούς στην άμμο, που μοιάζουν απόκοσμα κατά το σούρουπο. Είναι ένα ηλιοβασίλεμα που προκαλεί έμπνευση, μας φέρνει πιο κοντά με τη φύση και προκαλεί μια γλυκιά αίσθηση ηρεμίας.

Παραλία Manuel Antonio, Costa Rica

Η δυτική ακτή της Κόστα Ρίκα ( www.visitcostarica.com ), προσφέρει πανέμορφα ηλιοβασιλέματα. Σταθείτε στην αμμώδη παραλία Manuel Antonio και θαυμάστε ένα πλήρες φάσμα χρωμάτων, καθώς ο ήλιος «βυθίζεται» στον Ειρηνικό Ωκεανό. Το γαλάζιο χρώμα του νερού και τα τροπικά πράσινα ακρωτήρια, φωτίζονται με τις χρυσές ανταύγειες του ήλιου, δημιουργώντας ένα θέαμα που κόβει την ανάσα.

Reykjavik, Iσλανδία

Ένα ιδιαίτερο μέρος για να θαυμάσετε το ηλιοβασίλεμα είναι το λιμάνι του Reykjavik στην Ισλανδία ( www.iceland.is ), κατά το θερινό ηλιοστάσιο. Επειδή ο ήλιος δε δύει πριν τις 10 μ.μ. ή αργότερα, μοιάζει σα να πρόκειται για ένα ατέλειωτο ηλιοβασίλεμα. Το Reykjavik περιβάλλεται από τον ωκεανό και τα μονοπάτια στη βόρεια ακτή είναι τέλεια μέρη για βόλτα, με θέα το βουνό ορόσημο της πόλης, Mt. Esja.

Βουνό Haleakala, Maui, Χαβάη

Το βουνό Haleakala –που σημαίνει το σπίτι του ήλιου- είναι ένα ανενεργό ηφαίστειο που υψώνεται πάνω από τα 3.000 μέτρα, στη Χαβάη ( www.gohawaii.com/maui ). Αποτελεί ένα εκπληκτικό μέρος που «λούζεται» με χρώματα όταν ο ήλιος «γλιστρά» πάνω του φωτίζοντάς το, καθώς δύει, συνήθως μέσα στα σύννεφα. Ενώ οι πιο όμορφες εικόνες του κρατήρα, είναι στην πραγματικότητα το απόγευμα, όταν ο ήλιος βρίσκεται πίσω σας, η ανατολή του ηλίου στο βουνό είναι επίσης μια μοναδική εμπειρία που αξίζει τον κόπο.

Παραλία Ipanema, Rio de Janeiro, Bραζιλία

Το θαυμάσιο κλίμα της Βραζιλίας ( www.braziltour.com ), κάνει τη χώρα αυτή, μια από τις καλύτερες τοποθεσίες στον κόσμο, από όπου μπορείτε να απολαύσετε πανέμορφα ηλιοβασιλέματα. Τις Κυριακές, η λεωφόρος στην άκρη της παραλίας Ipanema, κλείνει για τα αυτοκίνητα, καθιστώντας την παραλία με την υπέροχη λευκή άμμο και τα καθαρά νερά, ακόμη πιο ελκυστική. Κι εκεί, δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το να δείτε τον ήλιο να γλιστρά προς τη θάλασσα, πίσω από τη διπλή κορυφή του Morro Dois Irmaos –του διπλού λόφου- πίνοντας μια καϊπιρίνια σε ένα από τα μπαρ ή τα εστιατόρια δίπλα στην παραλία.

Παραλία Cable, Broome, Αυστραλία

Η Αυστραλία είναι μια μεγάλη χώρα, με πολλά υπέροχα μέρη για να απολαύσετε τη δύση του ηλίου… επάνω σε μια καμήλα, κάνοντας ιστιοπλοΐα ή κολυμπώντας με τα δελφίνια! Αλλά οι παραλίες της πόλης Broome στη βορειοδυτική ακτή ( www.westernaustralia.com ), αποτελούν μερικές από τις καλύτερες τοποθεσίες. Η απέραντη αμμουδιά της παραλίας εκτείνεται για πάνω από 20 χιλιόμετρα και όταν ο ήλιος δύει, δημιουργεί μια σειρά από χρυσές αποχρώσεις πάνω από τα γαλαζοπράσινα νερά του ωκεανού.

Jimbaran Bay, Μπαλί, Ινδονησία

Στο νότιο άκρο του νησιού Μπαλί ( www.indonesia.travel/ ), ο κόλπος Jimbaran προσφέρει μια μοναδική τοποθεσία από όπου μπορείτε να παρακολουθήσετε τον ήλιο να δύει πάνω από τον ωκεανό. Υπάρχουν δεκάδες μπαρ και εστιατόρια όπου μπορείτε να καθίσετε και να απολαύσετε αυτό το εκπληκτικό θέαμα, τρώγοντας τοπικές λιχουδιές.

Κορυφή Chapmans, Cape Town, Νότια Αφρική

Το ηλιοβασίλεμα σε αυτή τη μαγευτική πόλη ( www.capetown.travel ), δε θαυμάζεται μόνο από του ντόπιους, αλλά και από κάθε επισκέπτη της. Η κορυφή Chapmans Peak, από το Llandudno, μέχρι το Hout Bay, προσφέρει ένα από τα καλύτερα ηλιοβασιλέματα του κόσμου, στον απέραντο Ατλαντικό Ωκεανό. Κατά μήκος της διαδρομής, μπορείτε να σταματήσετε σε πολλά σημεία και να θαυμάσετε τη θέα μέχρι τη νύχτα.

Βόσπορος, Κωνσταντινούπολη

Επιστρέφοντας από μια μαγευτική κρουαζιέρα στο Βόσπορο, καθώς το πλοίο κατευθύνεται προς την Κωνσταντινούπολη, ανάμεσα σε δεκάδες γλάρους, μπορείτε να απολαύσετε ένα μοναδικό ηλιοβασίλεμα, με τον ήλιο να φωτίζει τις γέφυρες και τους μιναρέδες της πόλης, λίγο πριν «βυθιστεί» στη θάλασσα, μέσα σε πανέμορφα χρώματα ( www.goturkey.com ).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

add a comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Sample text

Alexa

Sample Text

Τις καταγγελίες, τα παράπονα και τις απόψεις σας στείλτε τα στο: koroniotiskostas@gmail.com