Social Icons

.

Pages

2 Απριλίου 2013

Ποιες είναι οι διατροφικές παραξενιές του Χόλιγουντ;

 

Από τη «ζουμερή» Marylin μέχρι τις…δικές μας Μαρία Κάλλας και Jennifer Aniston, οι χολιγουντιανοί και όχι μόνο, σταρ προσέχουν την εικόνα τους και κυρίως τη δίαιτά τους. Βέβαια, για να δείχνουν λαμπεροί στην κάμερα, φροντίζουν καθημερινά να τρέφονται υγιεινά… ή μήπως όχι;

Πολλά έχουν ακουστεί κατά καιρούς για περίεργες και εξαντλητικές δίαιτες, στα όρια της αφαγίας μάλιστα, που ακολουθούν οι διάφοροι διάσημοι ανά τον κόσμο. Πολλά από αυτά μάλιστα, είναι δυστυχώς αλήθεια. Ποιες είναι οι διατροφικές παραξενιές των σταρ;

Τότε…

Liz Taylor

Τα βιολετί μάτια της Liz Taylor ήταν ικανά να μαγέψουν τους πάντες. Αλλά και η σαγηνευτικής της σιλουέτα δεν περνούσε σίγουρα απαρατήρητη. Η δίαιτα της Liz Taylor βέβαια μόνο υγιεινή (ίσως και…δίαιτα) δε θα μπορούσε να χαρακτηριστεί. Οι αναφορές κάνουν λόγο για εμμονή με τα κορεσμένα λίπη.

Φαγητά όπως τυρί cottage με ξινή κρέμα, μπριζόλα και σάντουιτς με φυστικοβούτυρο και πρωινό, που αποτελούνταν αποκλειστικά από μία φρυγανιά, φαίνεται πως ήταν η καθημερινή της διατροφή. Φυσικά μία τέτοια δίαιτα, δεν περιλαμβάνει μόνο σχεδόν αρρωστημένες ποσότητες κορεσμένου λίπους, αλλά επιπλέον, το πάμπτωχο πρωινό της μίας φρυγανιάς, δε βοηθά καθόλου στην απώλεια βάρους. Το πώς διατηρούσε ένα τέτοιο σαγηνευτικό κορμί, είναι απορίας άξιο.

Audrey Hepburn

Φαίνεται πως το … Tiffany’s ήταν πλούσιο όχι μόνο για τα χρυσαφικά της αλλά και για τη σιλουέτα της λεπτεπίλεπτης Audrey Hepburn. Το μυστικό της ήταν ότι απέφευγε ή μάλλον απείχε σχεδόν αποκλειστικά από τις πρωτεΐνες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η διάσημη φιγούρα της ήταν αποτέλεσμα σταθερής διατροφής με φρούτα και λαχανικά, ζυμαρικά και περιστασιακά μαύρη σοκολάτα. Ωστόσο, πηγές πρωτεϊνών δεν υπήρχαν πουθενά στο μενού της.

Marilyn Monroe

Τα ωμά αυγά στο απόγειο της δόξας τους. Η Marylin Monroe μάλιστα είχε πει σε συνένετυξή της στο περιοδικό «Pageant» το 1952 «Μου έχουν πει, ότι οι διατροφικές μου συνήθειες είναι τελείως περίεργες, αλλά εγώ δεν το νομίζω».

Ο λόγος αποκαλύφθηκε μόλις είπε τι περιελάμβανε το πρωινό της γεύμα: Ένα ποτήρι γάλα, το οποίο είχε ζεσταθεί μαζί με …δύο ωμά αυγά, ανακατεμένα μέσα του. Η αλήθεια είναι, ότι η συγκεκριμένη επιλογή δεν είναι μόνο απίστευτα περίεργη αλλά και ανθυγιεινή, καθώς εκτός από την θρεπτική ανισσοροπία και την υψηλή χοληστερόλη, υπάρχει αυξημένος κίνδυνος για βακτηριδιακή μόλυνση. Ωστόσο για τη Marylin ήταν ο καλύτερος τρόπος για να ξεκινήσει τη μέρα της.

www.wikipedia.ogr

Μαρία Κάλλας

Ο θρύλος λέει, ότι η διάσημη αοιδός της όπερας κατάπιε μια «ταινία με σκουλίκια» για να χάσει περίπου 50 κιλά, αλλά ο βιογράφος της επιμένει ότι αυτό δεν είναι τίποτα άλλο παρά ένας αστικός μύθος.

Αντ 'αυτού, η Μαρία Κάλας αναζήτησε θεραπεία για τα «σκουλήκια» που αποκόμισε απολαμβάνοντας πιθανότατα ένα από τα αγαπημένα της πιάτα, τη μπριζόλα ταρτάρ (δηλαδή ωμή).

Μπορεί ο μύθος της …ταινίας να μην είναι αλήθεια, αλλά σύμφωνα με δηλώσεις της νύφης της, Pia Meneghini στους Los Angeles Times, η Μαρία Κάλλας επέλεξε να υποβληθεί σε μία πειραματική και αρκετά επικίνδυνη «δίαιτα» για να χάσει βάρος.

Ομάδα Ελβετών ερευνητών της χορήγησαν μεγάλες δόσεις του ξηρού εκχυλίσματος του θυρεοειδούς και των ορμονών, που επιταχύνουν το μεταβολισμό, εξαλείφοντας το περιττό λίπος. Με απλά λόγια, έκανε μία πειραματική θεραπεία «λαμβάνοντας» ιώδιο απευθείας στο θυρεοειδή. Το αποτέλεσμα ήταν να μην αποκτήσει ένα αξιοζήλευτο κορμί, να αλλάξει το μεταβολισμό της, το νευρικό της σύστημα και να καταστρέψει τη φωνή της.

Τώρα…

Adriana Lima

Το να είσαι άγγελoς της Victoria Secret φαντάζομαι είναι δύσκολη υπόθεση. Η Adriana Lima, άξια εκπρόσωπος του είδους αυτού, αποκάλυψε πρόσφατα, ότι για εννέα μέρες πριν από το ετήσιο σόου, η δίαιτά της περιλαμβάνει μόνο υγρά και 12 ώρες πριν από την επίδειξη σταματάει να πίνει ακόμα και νερό, για να καθαρίσει το σώμα της από το βάρος του νερού. Εξαντλητικό και υπερβολικό.

Nicole Kidman

Μπορεί η ψιλόλιγνη σιλουέτα της να είναι ζήτημα DNA αλλά η αυστραλιανή σταρ με τα πάλαι ποτέ πυρόξανθα μαλλιά, εκτός από τη βοήθεια του…νυστεριού για το πρόσωπο, ακολούθησε και τη δίαιτα του…αβγού για το σώμα.

Χωρίς εκπλήξεις, η δίαιτα είναι αυτό ακριβώς που λέει το όνομά της: Eνα αυγό το πρωί και δύο αυγά για δείπνο. Άντε τρία αν είναι πολύ πεινασμένη. Βέβαια, πρέπει να πρόκειται για την πιο βαρετή δίαιτα, εκτός από ανθυγιεινή.

Katie Holmes

Η επόμενη πρώην σύζυγος του Tom Cruise, η Katie Holmes φαίνεται πως δε διαφέρει και πολύ από τις επιλογές της επίσης πρώην Nicole. Η πιτσιρίκα που κατάφερε να γίνει κυρία Cruise, έστω και για λίγο, αποφάσισε να ακολουθήσει μία δίαιτα, η οποία περιείχε αυστηρά καροτόσουπα για πρωινό και ωμό μπρόκολο για μεσημεριανό και βραδινό.

Jennifer Aniston

Η σχεδόν δική μας Jennifer Aniston αν μη τι άλλο γοητεύει με τη σιλουέτα της. Μάλιστα, το ιδιαίτερο στην περίπτωσή της είναι ότι αποπνέει μία αίσθηση υγείας, που παρεκκλίνει κατά πολύ από τα φρικαλέα παραδείγματα που ακούγονται για τις χολιγουντιανές δίαιτες. Αυτό είναι ολοφάνερο και από τα μαλλιά της.

Ωστόσο, και η Jennifer έχει τις ιδιοτροπίες της. Πολλές φορές αντί για πρωινό, πίνει ένα ποτήρι φρεσκοστυμμένο λεμόνι. Η ίδια ισχυρίζεται ότι είναι ο καλύτερος τρόπος για να καεί το λίπος, αν και για ξεκίνημα της ημέρας δεν ακούγεται και ιδιαίτερα θρεπτικό.

Angelina Jolie

Δυστυχώς Aniston χωρίς Jolie δε γίνεται, για αυτό και η δίαιτα της «αιώνιας» σύμφωνα με τον τύπο, αντιπάλου περιλαμβάνει …4 κομμάτια. Με απλά λόγια, η Angelina Jolie ακολουθεί μαθηματική δίαιτα. Κάθε φορά που βγαίνει για δείπνο μπορεί να φάει οτιδήποτε λαχταρήσει αλλά μόνο μέχρι τέσσερα κομμάτια. Ένα κομμάτι ψωμί, ένα ποτήρι κρασί, μία πατάτα και ένα μπρόκολο, για παράδειγμα.

Megan Fox

Η πρωταγωνίστρια των «Transformers» είναι τουλάχιστον ο ορισμός της γοητείας. Σαγηνευτική ομορφιά, που συνοδεύεται από ένα εξίσου καλογραμμωμένο σώμα, φαίνεται πως ήταν το διαβατήριο της Megan Fox για το Χόλιγουντ.

Ωστόσο, για να αποκτήσει αυτό το σώμα χρειάστηκαν θυσίες. Η ίδια έχει πει, ότι για να διατηρείται έτσι καταναλώνει ένα ποτήρι με ξύδι από μηλίτη και νερό, πριν από κάθε γεύμα.

Reese Witherspoon

Η Reese Witherspoon, η αγαπημένη ηθοποιός της Αμερικής, διαθέτει ένα αξιοπρόσεκτο σχεδόν εφηβικό σώμα. Ωστόσο, η μανία της με το φαγητό των…μωρών είναι πλέον γνωστή. Η διάσημη χολιγουντιανή σταρ, λατρεύει να τρώει ό,τι και τα μωρά και γι’ αυτόν τον λόγο η δίαιτά της περιλαμβάνει «μωρουδιακό φαγητό» για πρωινό και μεσημεριανό, ενώ για βραδινό τρώει ένα κανονικό γεύμα…ενηλίκων.

Τα της μουσικής…

Madonna

Η βασίλισσα της ποπ για περισσότερο από 3 δεκαετίες, έχει καταφέρει να χτίσει ένα σώμα τόσο γραμμωμένο, που ίσως για μερικούς να αγγίζει τα όρια της υπερβολής. Παρόλα αυτά η 50αρα (και κάτι) Madonna διατηρούσε και διατηρεί μία ωραιότατη σιλουέτα.

Το «μυστικό» της είναι η δίαιτα του….αέρα. Σύμφωνα με τη δίαιτα αυτή, το φαγητό μένει μέσα στο στόμα, αλλά δεν …καταπίνεται. Παρανοϊκό και σίγουρα όχι υγιεινό.

Beyonce

Οι καμπύλες της Beyonce έχουν γίνει πολλές φορές αντικείμενο θαυμασμού, ζήλιας, σχολιασμού κάθε είδους. Άλλοι τις λατρεύουν και άλλοι τις μισούν. Σε όποια κατηγορία και αν ανήκετε, τουλάχιστον πρέπει να αναγνωρίσετε το γεγονός, ότι το σώμα της δεν περνά απαρατήρητο.

Η ακρότητα της διάσημης σταρ συνέβη πριν τα γυρίσματα της οσκαρικής ταινίας «Dreamgirls».

Τότε η Beyonce αποφάσισε να κάνει τη λεγόμενη «Υπερκαθαρτική δίαιτα» των 14 ημερών. Η ίδια δήλωσε, ότι ζούσε πίνοντας νερό, τρώγοντας πιπέρι καγιέν και σιρόπι από σφένδαμο για 14 ολόκληρες ημέρες. Αργότερα παραδέχτηκε η ίδια, ότι δεν αισθανόταν καλά. Γιατί άραγε;

Και οι άντρες

www.wikipedia.org

Λόρδος Βύρωνας

Ο βικτοριανός συγγραφέας ήταν διάσημος, όχι μόνο για τα έργα του αλλά για την εμμονή του με το βάρος του. Στην εποχή του, μάλιστα, σύμφωνα με ιστορικές πηγές του BBC, λόγω της αγωνίας και του φόβου να μη γίνει υπέρβαρος, αποφάσισε να τρέφεται μόνο με «μπισκότα και ανθρακούχο νερό ή πατάτες βουτηγμένες στο ξύδι».

Karl Lagerfeld

Ο ηγέτης της μόδας, Karl Lagerfeld είναι τόσο εξοικειωμένος με το σώμα του, που εξέδωσε μάλιστα και βιβλίο επευφημώντας τη δίαιτα του. Στο «The Karl Lagerfeld Diet», ο διάσημος σχεδιαστής εκθειάζει τις αρετές του αναψυκτικού τύπου διαιτητικής Cola, η οποία «εξορκίζει» το αίσθημα της πείνας.

Φυσικά, είναι κοινώς αποδεκτό, ότι τα αναψυκτικά διαίτης έχουν μια σειρά από αρνητικές συνέπειες για την υγεία, συμπεριλαμβανομένων και της αύξησης βάρους, αλλά αυτό δε φαίνεται να σταματά τον Lagerfeld, ο οποίος παραδέχεται, ότι απώτερος σκοπός του είναι να χωρέσει σε slim ρούχα.

Το πιο περίεργο ωστόσο, στη δίαιτα του Karl είναι, ότι σύμφωνα με το βιβλίο και τον γιατρό συνεργάτη του στη συγγραφή, πρέπει να…αποφεύγεται η άσκηση γιατί αυξάνει την όρεξη και εμποδίζει την απώλεια βάρους.

Περί ορέξεως...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

add a comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Sample text

Alexa

Sample Text

Τις καταγγελίες, τα παράπονα και τις απόψεις σας στείλτε τα στο: koroniotiskostas@gmail.com