Social Icons

.

Pages

21 Απριλίου 2013

Θεραπείες ΣΠΑ με φίδια και περιττώματα, για λίγους και τολμηρούς

Ονειρεύεστε στιγμές χαλάρωσης και ευεξίας σε ένα πολυτελές spa αλλά έχετε βαρεθεί τις κλασικές αρωματοθεραπείες, υδροθεραπείες και τα μασάζ με θερμές πέτρες; Πως θα σας φαινόταν ένα μασάζ με φίδια, ή μια θεραπεία προσώπου με πλακούντα; Αντέχετε μήπως θεραπεία με περιττώματα από... αηδόνι; Μπρος στα κάλλη τι είναι ο πόνος; Διαβάστε τις πιο απίστευτες και περίεργες θεραπείες στον κόσμο της ομορφιάς, που λίγοι «τολμάνε».

Μασάζ με φίδια
Θέλετε να το ζήσετε; Μπορείτε! Στο αγρόκτημα σαρκοφάγων φυτών της Ada Barak στο Ισραήλ. Η ιδιοκτήτρια οραματίστηκε τη συγκεκριμένη θεραπεία όταν είδε ότι περνώντας ένα συγκεκριμένο είδος φιδιού από τα χέρια των τολμηρών επισκεπτών της, εκείνοι φαίνονταν να είναι πιο χαλαροί και γαλήνιοι. Μια ηλικιωμένη γυναίκα περιέγραψε το φίδι ως καταπραϋντικό, σαν μια κρύα κομπρέσα. Έτσι, για 80 δολάρια, ο πελάτης γδύνεται, ξαπλώνει και «απολαμβάνει» ένα ξεχωριστό μασάζ από μικρά φίδια που σέρνονται πάνω στο δέρμα του! Σύμφωνα με άλλον πελάτη η θεραπεία βοηθά στην ανακούφιση από ημικρανίες και καταπραΰνει τους πονεμένους μύες.  Η εμπειρία ενός δημοσιογράφου είναι, ωστόσο, πολύ πιο αηδιαστική, αφού όπως περιέγραψε, το φίδι ξέρασε πάνω του μέρος από μισο-χωνεμένο ποντίκι!

Πεντικιούρ από κυπρίνους
Λέγεται ότι ξεκίνησε από την Τουρκία, αλλά γρήγορα εξαπλώθηκε στα spa της Αμερικής. Το πεντικιούρ από πεινασμένους κυπρίνους είναι ιδιαίτερα δημοφιλές καθώς τα ψάρια απομακρύνουν τα νεκρά κύτταρα από το δέρμα, αφήνοντάς το λείο και απαλό. Ωστόσο, υπάρχει πολιτεία των ΗΠΑ που απαγόρευσε τη συγκεκριμένη θεραπεία ως επίφοβη για μεταφορά μικροβίων και ασθενειών από τον έναν πελάτη στον άλλο.

Μασάζ με κάκτο
Αν βρεθείτε στο Μεξικό θα έχετε τη δυνατότητα να κάνετε μια σειρά από θεραπείες που περιλαμβάνουν ηφαιστειακή στάχτη, βανίλια, μέλι, σοκολάτα. Αλλά αν αυτά σας φαίνονται κάπως συνηθισμένα, τότε μπορείτε να δοκιμάσετε το μασάζ με ένα ζεστό μίγμα από κάκτο, που λέγεται ότι απομακρύνει τις τοξίνες και ενυδατώνει την επιδερμίδα, αφήνοντάς σας μια ασύγκριτη αίσθηση αναζωογόνησης. Η «καυτερή» απόλαυση θα σας στοιχίσει 180 δολάρια για μια συνεδρία 50 λεπτών.

Θεραπεία προσώπου με πλακούντα
Στην Ελβετία υπάρχει ήδη κλινική όπου γίνονται ενέσεις από πλακούντα προβάτου, αλλά σύμφωνα με παλιότερο ρεπορτάζ του CNN, στο Beverly Hills μπορεί κανείς να δοκιμάσει θεραπείες προσώπου κατά τις οποίες γίνεται χρήση ανθρώπινου πλακούντα (από μαιευτικές κλινικές της Ρωσίας), έναντι του ποσού των 350 με 500 δολαρίων. Υποτίθεται ότι αυτές οι θεραπείες ομορφιάς προσφέρουν ανακούφιση στο ταλαιπωρημένο από τον ήλιο και την ακμή δέρμα. Οι ρίζες αυτής της θεραπείας βρίσκονται στην Ασία. Στη Σιγκαπούρη υπάρχει εταιρία που παρασκευάζει προϊόντα ομορφιάς με βάση τον ανθρώπινο πλακούντα και συγκεκριμένα λοσιόν, μάσκα, σαπούνι κ.ά.

Θεραπεία προσώπου με περιττώματα από αηδόνι
Οι γκέισες της Ιαπωνίας συνήθιζαν όπως είναι γνωστό να καλύπτουν το πρόσωπό τους με ένα βαρύ λευκό μακιγιάζ. Αυτό όμως περιείχε τοξικό μόλυβδο και ψευδάργυρο, συστατικά που προκαλούσαν μεγάλες βλάβες στο δέρμα. Ως θεραπεία, λοιπόν, εφάρμοζαν μία μάσκα που περιλάμβανε περιττώματα από αηδόνι, καθώς αυτά περιέχουν ένζυμα που διασπούν τα νεκρά κύτταρα και δίνουν μια όμορφη χροιά και λάμψη. Στη Νέα Υόρκη λειτουργεί σπα που προσφέρει μια πιο εκσυγχρονισμένη θεραπεία προσώπου. Τα περιττώματα των πουλιών περνούν πρώτα από υπεριώδες φως για αποστείρωση και στη συνέχεια αναμιγνύονται με πίτουρο ριζιού, που χρησιμοποιείται για την απολέπιση του δέρματος. Υπολογίστε ότι για θεραπεία μιας ώρας  θα χρειαστεί να πληρώσετε το ποσό των 180 δολαρίων.

Ενυδάτωση με σάλιο σαλιγκαριού
Πρώτοι ανακάλυψαν τις ιδιότητές του αγρότες που δούλευαν στην εκτροφή σαλιγκαριών στη Χιλή. Πρόσεξαν πως η κολλώδης ουσία που αφήνουν πίσω τους τα συμπαθέστατα σαλιγκαράκια βοηθούσε στο να έχουν πιο απαλά χέρια αλλά και στην επούλωση των πληγών που αυτά έφεραν. Έτσι το «σάλιο» τους μπήκε στη λίστα με τα συστατικά που ενυδατώνουν και φροντίζουν το δέρμα και έτσι δεν χρειάζεται να ταξιδέψετε μέχρι τα εκτροφεία της Χιλής... μπορείτε σε αρκετά σπα ανά τον κόσμο να δοκιμάσετε το συγκεκριμένο είδος ενυδάτωσης.

Θεραπεία προσώπου 24 καρατίων
Εντάξει αυτή τη θεραπεία μπορεί και να τη δοκιμάζαμε..
Θυμάστε τη σκηνή στην ταινία “Goldfinger” όπου ο Τζέιμς Μποντ ανακαλύπτει μια γυναίκα δολοφονημένη και βαμμένη χρυσή; Ε λοιπόν, οι ειδικοί ισχυρίζονται ότι οι θεραπείες προσώπου με χρυσό 24 καρατίων –που στοιχίζουν 475 δολάρια- κάνουν το δέρμα να δείχνει πιο νεανικό, με λιγότερες ρυτίδες και πιο σφικτό! Ο χρυσός δηλαδή κάνει κάτι σαν lifting! Το κέντρο που εξειδικεύεται βρίσκεται στη Σάντα Φε, και συγκεκριμένα εντός μεγάλου ξενοδοχείου.

Αποτοξίνωση με βδέλλες
Ακούγεται αρκετά μεσαιωνικό, αλλά διάσημες κυρίες όπως η Ντέμι Μουρ ήδη το έχουν δοκιμάσει. Σε κέντρο spa της Αυστρίας εφαρμόζονται θεραπείες αποτοξίνωσης κατά τις οποίες βδέλλες τοποθετούνται πάνω στο σώμα και αρχίζουν να ρουφάνε αίμα. Τις βλέπεις, μάλιστα, να «πρήζονται» και να μεγαλώνουν καθώς «χορταίνουν». Στη Νέα Υόρκη εφαρμόζονται αντίστοιχες θεραπείες για την ανακούφιση της αρθρίτιδας και άλλων παθήσεων, έναντι 600 δολαρίων η συνεδρία.

Σάουνα Κορέας
Σάουνα, κλίβανος... όπως και να το πούμε, πρόκειται για μια θεραπεία που χρονολογείται πίσω στον 15ο αιώνα και περιλαμβάνει χρόνο μέσα σε ένα δωμάτιο που θερμαίνεται από την καύση πεύκου. Το σώμα καλύπτεται από ένα ύφασμα για να προστατευτεί από την έντονη θερμότητα. Η έντονη εφίδρωση που προκύπτει λέγεται πως προσφέρει χαλάρωση αλλά και ανακούφιση σε πόνους των ώμων και του κεφαλιού. Επιπλέον, οφέλη παρατηρούνται και στο δέρμα. Η συγκεκριμένη θεραπεία που γίνεται σε πολλά spa της Σεούλ κοστίζει μόλις 16 δολάρια, είναι δηλαδή εξαιρετικά φθηνή και προσιτή.

Λουτρό μπύρας
Η Κλεοπάτρα συνήθιζε να παίρνει το μπάνιο της σε τεράστιες μπανιέρες με γάλα, εκμεταλλευόμενη τις ευεργετικές του ιδιότητες. Κάποιοι όμως έχουν δυσανεξία στη λακτόζη και η ιδέα του να βουτήξουν σε λουτρό μπύρας τους ακούγεται καλύτερη. Στην Τσεχία λειτουργεί ζυθοποιείο που παρέχει θεραπευτικό μπάνιο μπύρας και αντίστοιχο μασάζ με ειδικά παρασκευασμένη μπύρα για την τόνωση του δέρματος και των  εσωτερικών οργάνων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

add a comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Sample text

Alexa

Sample Text

Τις καταγγελίες, τα παράπονα και τις απόψεις σας στείλτε τα στο: koroniotiskostas@gmail.com