Social Icons

.

Pages

4 Μαρτίου 2013

ΚΙΝΑ: Εκτελέσεις φυλακισμένων σε ζωντανή μετάδοση![video]

Η Κίνα μετέδωσε χθες τηλεοπτικά τις τελευταίες στιγμές των τεσσάρων ξένων εμπόρων ναρκωτικών, λίγα λεπτά προτού να τεθούν σε θάνατο με θανατηφόρο ένεση για τις δολοφονίες 13 κινέζων ψαράδων το 2011.

Η κάλυψη, που διήρκεσε περίπου δύο ώρες, έδειχνε τους κρατούμενους που οδηγήθηκαν από τα κελιά τους για ένα τελικό check-up με ένα γιατρό. Οι σχολιαστές του CCTV (το δίκτυο της κρατικής τηλεόρασης) παρατήρησαν:

"Από την εμφάνιση αυτών των εγκληματιών, μπορούμε να πούμε με σαφήνεια ότι η φυλακή έχει πραγματοποιήσει ανθρωπιστικό πνεύμα. Οι εγκληματίες σαφώς φαίνονται υγιέστεροι ... με ακόμα καλύτερη χροιά του δέρματος από ό, τι όταν συνελήφθησαν." Οι διακινητές ναρκωτικών αποτέλεσαν το αντικείμενο ενός πολυεθνικού ανθρωποκυνηγητού που τελικά οδήγησε στη σύλληψή τους την περασμένη άνοιξη.

Η κάλυψη, η οποία δεν έδειξε τις πραγματικές ενέσεις, αλλά περιέλαβε ζωντανές εικόνες των κρατουμένων λίγα λεπτά πριν από το θάνατό τους, ώθησε κριτική από τους υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Ο διάσημος δικηγόρος Liu Xiaoyuan έγραψε: «Αυτό το καρναβάλι του CCTV ήταν μια παραβίαση όχι μόνο της ηθικής, αλλά και των κανονισμών του ποινικού κώδικα ότι η θανατική ποινή δεν πρέπει να διεξάγεται δημόσια."

Η Κίνα εκτελεί 4.000 κρατούμενους το χρόνο, αν και η κάλυψη αυτού του είδους ήταν άνευ προηγουμένου. Σε συνέντευξή που αυτή την εβδομάδα, επίσης μεταδόθηκε στην κινεζική τηλεόραση, ο αρχηγός των διακινητών Naw Kham είπε, "φοβάμαι τον θάνατο. Θέλω να ζήσω. Δεν θέλω να πεθάνω. Έχω παιδιά. Φοβάμαι."

Οι κρατικοί υπάλληλοι επιβεβαίωσαν το θάνατό του με θανατηφόρο ένεση χθες το απόγευμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

add a comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Sample text

Alexa

Sample Text

Τις καταγγελίες, τα παράπονα και τις απόψεις σας στείλτε τα στο: koroniotiskostas@gmail.com