Social Icons

.

Pages

3 Μαρτίου 2013

Το μικρό σπίτι στη μέση του ποταμού Drina!

Το μοναχικό σπίτι στη μέση του ποταμού Drina στη Σερβία έγινε γνωστό σε όλο τον κόσμο, έπειτα από μια φωτογραφία της Irene Becker, που δημοσιεύτηκε στο National Geographic τον Αύγουστο του 2012.

Το μικρό σπίτι βρίσκεται σε έναν απομονωμένο βράχο στη μέση του ποταμού Drina, κοντά στην πόλη Bajina Basta της Σερβίας. Αν και η ύπαρξη του έγινε ευρύτερα γνωστή πολύ πρόσφατα, βρίσκεται σε αυτό το σημείο, ακριβώς στη μέση του ποταμού, για πάνω από 40 χρόνια.

Χτίστηκε το 1968 από μια ομάδα νεαρών αγοριών που χρειάζονταν ένα μέρος για να απολαμβάνουν τον ήλιο της Σερβίας μετά το μπάνιο τους στον ποταμό. Ο βράχος δεν ήταν ακριβώς το πιο άνετο μέρος για να απλώνουν τις πεσέτες τους, έτσι αποφάσισαν να φέρουν και να στήσουν πάνω του μερικές σανίδες από ένα παλιό κατεστραμμένο υπόστεγο που υπήρχε σε κοντινή απόσταση.

Την επόμενη χρονιά αποφάσισαν να το προχωρήσουν λίγο περισσότερο και να στήσουν πάνω στο βράχο ένα κανονικό, μικρό σπίτι. Για τη μεταφορά των υλικών χρησιμοποίησαν βάρκες και καγιάκ. Τα μεγαλύτερα κομμάτια ξύλων που χρειάστηκαν, τα πέταξαν στον ποταμό μερικά μίλια πιο πάνω και όταν αυτά ακολουθώντας την ροή του ποταμού έφτασαν στο βράχο, τα περίμεναν και τα τράβηξαν κοντά του.

Το σπίτι αν και καταστράφηκε αρκετές φορές από πλημμύρες, κάθε χρόνο κατασκευάζεται ξανά και ξανά από την αρχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

add a comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Sample text

Alexa

Sample Text

Τις καταγγελίες, τα παράπονα και τις απόψεις σας στείλτε τα στο: koroniotiskostas@gmail.com