Social Icons

.

Pages

9 Μαρτίου 2013

Η Βόρεια Κορέα απειλεί τις ΗΠΑ με θερμοπυρηνικό πόλεμο!

Σε μία δήλωση που προκαλεί εντάσεις στην παγκόσμια κοινή γνώμη προέβη η Βόρεια Κορέα σήμερα, καθώς υποσχέθηκε να ξεκινήσει έναν «πρόωρο πόλεμο» εναντίον των ΗΠΑ, ως αντίποινα για τις νέες κυρώσεις που σχεδιάζονται εναντίον του ασιατικού κράτους από τον ΟΗΕ.

Η κρατική τηλεόραση της Βόρειας Κορέας έκανε λόγο για έναν «θερμοπυρηνικό πόλεμο», καθώς ένας αγνώστου ταυτότητας εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Πιονγιάνγκ (πρωτεύουσα της Βόρειας Κορέας) τόνισε πως το αυτόνομο κράτος δεν θα διστάσει να εξασκήσει τα δικαιώματά του «για μία πρόωρη πυρηνική επίθεση στα αρχηγεία των επιτιθέμενων», καθώς, όπως ισχυρίστηκε, η Ουάσινγκτον είναι εκείνη που τραβάει τα νήματα, σχεδιάζοντας να επιτεθεί πρώτη στη Βόρεια Κορέα.

Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ έχει ξεκινήσει τις διεργασίες, προκειμένου να επιβάλει μία τέταρτη σειρά κυρώσεων στην Πιονγιάνγκ, σε μία νέα προσπάθεια να χαλιναγωγήσει τα πυρηνικά και βαλλιστικά προγράμματα πυραύλων της.

Και ενώ η Βόρεια Κορέα φωνάζει για πυρηνικές βόμβες και πρόωρες επιθέσεις, οι ειδικοί καθησυχάζουν, αφού πιστεύουν πως η χώρα δεν διαθέτει την απαιτούμενη τεχνολογία, προκειμένου να παράγει μία πυρηνική κεφαλή, τόσο μικρή ώστε να χωράει σε πύραυλο, που θα μπορεί να φτάσει μέχρι τις ΗΠΑ. Παρ’ όλα αυτά, θεωρείται πως έχει αρκετά πυρηνικά καύσιμα, ώστε να δημιουργήσει αρκετές βάναυσες πυρηνικές συσκευές.

Παρόμοιες εμπρηστικές ρητορικές είναι συνηθισμένες στην εξωτερική πολιτική της Βόρειας Κορέας, ωστόσο αυτό που ανησυχεί είναι το γεγονός πως, τον τελευταίο καιρό, έχουν αρχίσει να γίνονται όλο και πιο συχνές. Η Βόρεια Κορέα, με την τακτική της αυτή, προσπαθεί να αποθαρρύνει τα σχέδια για τις νέες κυρώσεις που ετοιμάζονται να της επιβληθούν από τον ΟΗΕ, οι οποίες πρόκειται να επισημοποιηθούν τις προσεχείς ημέρες από το Συμβούλιο του Οργανισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

add a comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Sample text

Alexa

Sample Text

Τις καταγγελίες, τα παράπονα και τις απόψεις σας στείλτε τα στο: koroniotiskostas@gmail.com