Social Icons

.

Pages

1 Μαρτίου 2013

Μεγάλο μετέωρο βρέθηκε στην Ανταρκτική

Μεγάλο μετέωρο βρέθηκε στην Ανταρκτική

Ο εξωγήινος βράχος έχει βάρος 18 κιλών

Ομάδα επιστημόνων από την Ιαπωνία και το Βέλγιο εντόπισε σε ένα οροπέδιο της Ανατολικής Ανταρκτικής ένα μεγάλο μετέωρο. Ο εξωγήινος βράχος έχει βάρος 18 κιλών και η ανακάλυψη του λίγες εβδομάδες μετά από την πτώση του μετεώρου στη Ρωσία αποδεικνύει ότι η πτώση μετεώρων στη Γη είναι συχνό φαινόμενο.

Οι κυνηγοί

«Είναι το μεγαλύτερο μετέωρο που έχει εντοπιστεί στην Ανατολική Ανταρκτική τα τελευταία 25 χρόνια. Είναι σημαντική ανακάλυψη. Πιθανότατα ο βράχος ήταν πολύ μεγαλύτερος όταν βρισκόταν στον ουρανό» αναφέρει ο Βενσιάν Ντεμπάιγ, γεωλόγος του Πανεπιστημίου Libre de Bryxelles στο Βέλγιο που ήταν μέλος της ερευνητικής ομάδας.

Κάθε χρόνο ομάδες επιστημόνων οργανώνουν αποστολές αναζήτησης μετεώρων στην Ανταρκτική - για αυτόν τον λόγο ονομάζονται «κυνηγοί μετεώρων». Το περιβάλλον της Ανταρκτικής είναι ιδανικό για αυτό το «κυνήγι» αφού το λευκό τοπίο διευκολύνει τον εντοπισμό μικρότερων και μεγαλύτερων πετρωμάτων που πέφτουν από τον ουρανό ενώ ταυτόχρονα οι κλιματικές συνθήκες είναι τέτοιες που συντηρούν τις οργανικές χημικές ουσίες που υπάρχουν στα μετέωρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

add a comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Sample text

Alexa

Sample Text

Τις καταγγελίες, τα παράπονα και τις απόψεις σας στείλτε τα στο: koroniotiskostas@gmail.com