Social Icons

.

Pages

29 Μαρτίου 2013

Τα 5 πιο αηδιαστικά ποτά στον κόσμο!

Τα 5 πιο αηδιαστικά ποτά στον κόσμο (2)

Εκτός από τα πιο αηδιαστικά πιάτα που μπορεί να συναντήσει κανείς στις περιπλανήσεις του στις γειτονιές του κόσμου, μπορεί να βρεθεί μπροστά και σε ποτά που όχι μόνο δεν πίνονται αλλά βρωμάνε από χιλιόμετρα μακριά. Αν τυχόν όμως βρεθείς σε κάποιο από αυτά τα μέρη ως τουρίστας και θέλει να σε καλωσορίσει ένας ντόπιος με το παραδοσιακό ποτό τους να προσέξεις γιατί μπορεί να το μετανιώσεις πικρά!

  • Brennivin, Ισλανδία

Τα 5 πιο αηδιαστικά ποτά στον κόσμο (6)Το Brennevin είναι ένα είδος ποτού ιδιαίτερα δημοφιλούς στις Σκανδιναβικές χώρες. Φτιάχνεται από πατάτες που έχουν υποστεί ζύμωση και σπόρους κυμίνου, είναι ιδιαίτερα δυνατό και πίνεται κυρίως την χειμερινή περίοδο για να ζεσταθούν! Τώρα για να σας κάνουμε να αηδιάσετε ακόμα περισσότερο, σαν συνοδευτικά έχουν όρχεις κριαριού και μυαλά προβάτου.

  • Κρασί από φίδι, Βιετνάμ

Τα 5 πιο αηδιαστικά ποτά στον κόσμο (5)Το φίδι εκτός από σύμβολο του Βιετνάμ, ανήκει και στα πιο κερδοφόρα προϊόντα που εκμεταλλεύονται οι κάτοικοι στην ευρύτερη περιοχή. Μπορείς να το βρεις σαν σουβενίρ σε μαγαζιά, σαν έδεσμα σε εστιατόρια αλλά και σαν κρασί για να το πιεις στο ποτήρι. Πως γίνεται αυτό; Με δύο τρόπους, είτε τοποθετούν φίδι σε αλκοόλ για μερικούς μήνες μέχρι η αιθανόλη να διαλύσει το δηλητήριο, είτε αναμειγνύοντας το αίμα ενός φρσκοσκοτωμένου φιδιού με τοπικό μπράντι.

  • Κβας, Ρωσία

Τα 5 πιο αηδιαστικά ποτά στον κόσμο (4)Το Κβας είναι ένα ζυμωμένο ελαφρώς αλκοολούχο ποτό που γίνεται από μαύρη σίκαλη ή ψωμί σικάλεως και εντοπίζεται στην Ρωσία αλλά και σε άλλες χώρες της Ανατολικής και Κεντρικής Ευρώπης. Η περιεκτικότητα σε αλκοόλ είναι τόσο χαμηλή (0,05 – 1,44%) που θεωρείται αποδεκτή για κατανάλωση από παιδιά.[3] Συχνά το κβας αρωματίζεται με φρούτα ή βότανα όπως τα βατόμουρα ή η μέντα. Το κβας χρησιμοποιείται επίσης για την παρασκευή μιας καλοκαιρινής κρύας σούπας, της οκρόσκα.

  • Feni, Ινδία

Τα 5 πιο αηδιαστικά ποτά στον κόσμο (3)Το feni είναι ένα ποτό που μας έρχεται από την νότια περιοχή της Ιδνίας και συγκεκριμένα τη Γκόα. Παράγεται είτε από καρύδα, είτε από κάσιους και σερβίρεται με σόδα ή με χυμό λεμόνι. Το άρωμά του είναι πολύ έντονο, αλλά η γεύση του δεν είναι τόσο αποκρουστική όσο φαντάζεστε. Συνδυάζει λίγο φρουτώδη γεύση με αντιβίωση για το λαιμό.

  • Airag, Μογγολία

Τα 5 πιο αηδιαστικά ποτά στον κόσμο (1)Το airag μας έρχεται από την Μογγολία και είναι γνωστό και ως «κούμις» σε κάποιες από τις περιοχές της κεντρικής Ασίας. Η αγάπη των κατοίκων της Μογγολίας για τα άλογα επεκτείνεται πέρα από το να ιππεύουν και να τα τρώνε, αλλά και να πίνουν το γάλα τους. Το γάλα του αλόγου φυλάσσεται στο στομάχι της αγελάδας και τοποθετείται στην είσοδο του καταλύματος τους. Παραμένει μέχρι να φτάσει η περιεκτικότητα του σε αλκοόλ το ποσοστό του 5% . ένας μέσος άνθρωπος μπορεί να πιει μέχρι και 5 λίτρα από αυτό το αηδιαστικό υγρό την ημέρα, αλλά θα πρέπει να ενημερώσουμε ότι οι κάτοικοι της περιοχής έχουν υψηλά ποσοστά κίρρωσης του ήπατος!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

add a comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Sample text

Alexa

Sample Text

Τις καταγγελίες, τα παράπονα και τις απόψεις σας στείλτε τα στο: koroniotiskostas@gmail.com