Social Icons

.

Pages

6 Μαρτίου 2013

Ο άνθρωπος που έζησε 256 χρόνια!

Li_chingYuen

Έζησε όσο κανένας άνθρωπος στη γη. Έφτασε 256 χρονών, μεγάλωσε 180 παιδιά με 23 γυναίκες που πέθαναν χρόνια πριν τον ίδιο. Ποιος είναι;

O Li Ching-Yun γεννήθηκε σε ένα μικρό χωριό της Κίνας και μέχρι τα 10 του χρόνια πήγε σχολείο. Μετά ταξιδέψε σε διάφορες περιοχές της Κίνας όπου δούλεψε και μάζευε ιατρικά φυτά. Σύμφωνα με τους New York Times, μετά από αυτή την εμπειρία ο Λι πουλούσε τα ιατρικά φυτά για 100 χρόνια.

Μια μέρα ο επικεφαλής της αυτοκρατορίας Pei Wu-Fu ταξιδέψε μέχρι το σπίτι του για να τον ρωτήσει ποιο είναι το μυστικό της μακροζωίας του και εκείνος απάντησε: «Κράτα ήρεμη την κάρδια, κάτσε σαν χελώνα, περπάτα χαρούμενος σαν περιστέρι, και κοιμήσου σαν σκύλος».

Μάλιστα, ως λέγεται, τίποτα δεν μαρτυρούσε πάνω του την ηλικία του. Γνώρισε και έκανε παρέα με τα εγγόνια και τα τρισέγγονα παλιών του φίλων. Το 1930 ο Wu Chung-Chien, καθηγητής στο Minkuo University, βρήκε κάποια ντοκουμέντα που αποδείκνυαν ότι ο Λι είχε γεννηθεί το 1677. Τα ίδια αρχεία αποδεικνύουν ότι το κινέζικο κράτος είχε ευχηθεί στον Λι χρόνια πολλά στα 150τα γενέθλια του αλλά και όταν έκλεισε τα 200.

Σύμφωνα με το βιβλίο Guiness, ο άνθρωπος που έχει ζήσει τα περισσότερα χρόνια είναι ένας Γάλλος. Έζησε 122 χρόνια και 164 μέρες. Οι Κινέζοι δεν έχουν κάνει καμία αναφορά στον Li Ching-Yun και πολλοί αναρωτιούνται αν είναι δυνατόν να ζήσει ένας άνθρωπος 256 ολόκληρα χρόνια.

Η υπόθεση προκαλεί μεγάλο ενδιαφέρον και ήδη ερευνάται. Οι αρμόδιοι που ασχολούνται με το θέμα προσπαθούν να βρουν στοιχεία και αποδείξεις ώστε να κατανοήσουν τι ακριβώς έχει συμβεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

add a comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Sample text

Alexa

Sample Text

Τις καταγγελίες, τα παράπονα και τις απόψεις σας στείλτε τα στο: koroniotiskostas@gmail.com