Social Icons

.

Pages

26 Μαρτίου 2013

Επιστήμονες ζωντανεύουν ξανά 24 είδη άγριων ζώων και δεινοσαύρων [εικόνες]

Οι επιστήμονες συναντήθηκαν για να συζητήσουν το ενδεχόμενο να φέρουν πίσω 24 ζώα -από τότε που εξαλείφθηκαν- με βάση το DNA τους.

Αλλά μια πραγματική ζωή του Τζουράσικ Παρκ ετοιμάζονται να αναβιώσουν οι επιστήμονες, αν και υπάρχει μεγάλη δυσκολία όσον αφορά τους δεινόσαυρους επειδή το DNΑ τους είναι αρκετά παλιό, σε σημείο αλλοίωσης-εξάλειψης.

Το γεγονός αυτό της επαναφοράς του αριθμού των ειδών που συζητήθηκε κατά τη διάρκεια του συνεδρίου TEDx στην Ουάσιγκτον έχει αρχίσει και χρηματοδοτείται από το National Geographic.

Η συλλογή θα περιλαμβάνει ένα πουλί Dodo, έναν παπαγάλο parakeet, μια Ζέβρα, γυπαετούς, μαμούθ, ακόμα και δεινόσαυρους.

Οι ομάδες επέλεξαν τα ζώα χρησιμοποιώντας μια σειρά από κριτήρια φέρνοντάς τα πίσω στη ζωή.

Συζήτησαν αν το είδος ήταν επιθυμητό ή αν ήταν αγαπημένο από τον άνθρωπο. Επίσης, προβληματίστηκαν σχετικά με το αν θα υπάρχει πρόσβαση στον οικολογικό ιστό με καλής ποιότητας δείγματα DNA ή γεννητικά κύτταρα προκειμένου να αναπαραχθούν τα είδη.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Washington Post, πριν από δέκα χρόνια, μια ομάδα επιστημόνων από τη Γαλλία και την Ισπανία έφερε πίσω έναν εξαφανισμένο αγριοκάτσικο, το οποίο όμως έζησε για 10 λεπτά.

Το κόστος αυτό ποικίλλει ανάλογα με το είδος και αναμένεται να κοστίσει εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια.

Μιλάμε συνεπώς για μια σύγχρονη μορφή κλωνοποίησης, σύμφωνα με την οποία οι επιστήμονες θα εμφυτεύσουν ένα «νεκρό» πυρήνα του κυττάρου σε ένα φρέσκο αυγό από ένα άλλο είδος.

Δείτε τα ζώα που ξαναφέρνουν στη Γη οι επιστήμονες…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

add a comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Sample text

Alexa

Sample Text

Τις καταγγελίες, τα παράπονα και τις απόψεις σας στείλτε τα στο: koroniotiskostas@gmail.com