Social Icons

.

Pages

9 Φεβρουαρίου 2013

Αστεροειδής θα χτυπήσει τη Γη; Δες το τρομακτικό video της NASA!

Αστεροειδής σε μέγεθος ποδοσφαιρικού γηπέδου πρόκειται να περάσει σε απόσταση αναπνοής από τον πλανήτη ΓΗ στις 15 Φεβρουαρίου, όπως αναφέρει η NASA.

Η καινούρια αστρική «επίσκεψη» θα είναι από τον αστεροειδή DA14 2012 ο οποίος θα φτάσει τόσο κοντά στη Γη, ώστε θα περάσει από την τροχιά των δορυφόρων μετεωρολογίας και επικοινωνίας. Συγκεκριμένα, οι δορυφόροι κινούνται στα 35.800 χιλιόμετρα ύψος, ενώ ο αστεροειδής θα περάσει στα 27.700 χιλιόμετρα κοντά στη Γη.

Η NASA

ωστόσο, έχει αποκλείσει κάθε πιθανότητα σύγκρουσης με τη Γη και τονίζει ότι ο ερχομός του DA14 είναι μια καλή ευκαιρία παρατήρησης για τους αστρονόμους.

Στις 15 Φεβρουαρίου, ο 2012 DA14 θα πλησιάσει τη Γη σε απόσταση 27.700 χιλιομέτρων εντός της γεωσύγχρονης τροχιάς δορυφόρων που βρίσκονται 35.800 χιλιόμετρα από τον ισημερινό.

Στο κοντινότερο σημείο του, ο αστεροειδής θα βρίσκεται στο 1/13 της απόστασης από τη Σελήνη και θα κινηθεί με ταχύτητα 7,8 χιλιομέτρων/ανά δευτερόλεπτο με κατεύθυνση από τα βόρεια προς τα νότια της Γης. Οι αστρονόμοι υπολογίζουν ότι οι καλύτερες λήψεις από τηλεσκόπια θα γίνουν στην Ινδονησία, αλλά και από ανατολική Ευρώπη, Ασία και Αυστραλία.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

add a comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Sample text

Alexa

Sample Text

Τις καταγγελίες, τα παράπονα και τις απόψεις σας στείλτε τα στο: koroniotiskostas@gmail.com