Social Icons

.

Pages

14 Φεβρουαρίου 2013

Valentine's Special : Rock'n'Roll μύθοι που έμειναν μαζί μέχρι το τέλος!

Johnny Cash και June Carter , Lux Interior και Poison Ivy: Soulmates Never Die...

Λοιπόν, ναι, το παραδέχομαι. Έβρισκα ανέκαθεν φοβερά γοητευτικές τις ερωτικές ιστορίες με αίσιο τέλος, τους ακραίους έρωτες που κατάφερναν να καταλήξουν στο πολυπόθητο happily ever after, την μοίρα που θέλει οπωσδήποτε δύο ανθρώπους μαζί, και τους όρκους αιώνιας πίστης και αφοσίωσης, in sickness and in health, till death do us part. Δεν είναι τόσο η ιδέα ενός γάμου που με συγκινεί στις ιστορίες αυτές, όσο η ιδέα της αδερφής ψυχής, η ιδέα του για πάντα. Ακόμα περισσότερο, όταν η εκπλήρωση των όρκων αυτών γίνεται από τους πλέον αναξιόπιστους - σύμφωνα με το στερεότυπο- εκφραστές του διαχρονικού ροκ κλισέ, sex, drugs and rock 'n' roll, και άξιους αντιπροσώπους της αμαρτίας και της ασυδοσίας : τους ρόκσταρ. Και αν το καλοσκεφτεί κανείς, η συγκίνηση δεν είναι αδικαιολόγητα μεγαλύτερη σε αυτήν την περίπτωση : μια ζωή στον δρόμο, καταχρήσεις, εύκολο sex, και άπειρα χρήματα δίνουν , σε κάθε περίπτωση, μια παραπάνω ώθηση στην διάλυση μιας σχέσης. Το να μένεις όμως, για περισσότερα από 30 χρόνια με τον ίδιο άνθρωπο έχοντας όλα τα παραπάνω προνόμια (;) δείχνει ότι τουλάχιστον δεν το κάνεις λόγω συνήθειας ή ανασφάλειας. True Love is out there.

johnny cash

Johnny Cash και June Carter

Ο Johnny Cash και η June Carter γνωρίστηκαν για πρώτη φορά στα παρασκήνια μιας κοινής τους συναυλίας το 1955.

Ήταν 23 και 26 ετών αντίστοιχα, δεν παντρεύτηκαν όμως παρά 13 ολόκληρα χρόνια αργότερα, το 1968.

Παρόλα αυτά, διατηρούσαν όλο αυτό το διάστημα μια πολύ ιδιαίτερη σχέση - πράγμα που φυσικά δημιουργούσε προβλήματα στους γάμους και των δύο.

Για την June ήταν ο τρίτος γάμος, ενώ για τον Cash ο δεύτερος. Απέκτησαν μαζί ένα γιό.

Η June Carter βοήθησε πολύ τον Cash να απαλλαγεί από τον χρόνιο εθισμό του σε αλκοόλ και ουσίες, ενώ δεν ήταν λίγες οι φορές που και ο ίδιος είχε αναφέρει δημοσίως οτί δεν θα τα κατάφερνε ποτέ χωρίς την βοήθεια της.

Τον Μαίο του 2003 η June πέθανε στα 73, από μετεγχειρητικές επιπλοκές στην καρδιά. Ακριβώς τέσσερις μήνες αργότερα την ακολουθεί και ο Johnny Cash, που έπασχε από χρόνιο διαβήτη, ο οποίος όμως δεν χειροτέρεψε παρα μόνο μετά τον θάνατο της June.

Ήταν μαζί, στην σκηνή και στην ζωή, 35 χρόνια.

johnny cash

Lux Interior και Poison Ivy.

Ο Lux και η Ivy ήταν συμφοιτητές στο πανεπιστήμιο του Σακραμέντο, στην Καλιφόρνια, όπου και οι δύο σπούδαζαν Τέχνη.

Η πρώτη φορά που γνωριστήκαν ήταν το 1972 , όταν η Ivy, 19, έκανε ωτοστόπ έξω από το campus του πανεπιστημίου, και ο Lux,26, σταμάτησε με έναν φίλο του να την πάρουν.

Δύο εβδομάδες αργότερα έμεναν ήδη μαζί, υπομένοντας τα σχόλια των φίλων τους για το πόσο μη υγιές είναι το να περνάνε όλο τους το χρόνο μαζί από τόσο νωρίς.

Το 1976 δημιουργούν του Cramps, και τα υπόλοιπα είναι ιστορία..

Ο Lux και η Ivy δεν παντρεύτηκαν ποτέ επίσημα, ούτε απέκτησαν παιδιά. Στις 4 Φεβρουαρίου του 2009 ο Lux πεθαίνει ξαφνικά, στα 62, από μία σοβαρή μόλυνση της αορτής. Η Poison Ivy ζει ακόμα στο σπίτι τους στην Καλιφόρνια. Ήταν μαζί, στην σκηνή και στην ζωή, 37 χρόνια, χωρίς να περάσουν ούτε μια μέρα μακριά ο ένας από τον άλλον.

ΥΓ: οι εικόνες είναι έργα του Βραζιλιάνου καλλιτέχνη paulorocker. Οι υπόλοιπες εικόνες της συλλογής Skelton Musician Love , όπου απεικονίζονται ζευγάρια όπως ο Kurt Cobain και η Courtney Love, ο Sid και η Nancy, κ.α. εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

add a comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Sample text

Alexa

Sample Text

Τις καταγγελίες, τα παράπονα και τις απόψεις σας στείλτε τα στο: koroniotiskostas@gmail.com