Social Icons

.

Pages

17 Φεβρουαρίου 2013

Σώθηκε πίνοντας τα ούρα του και φτιάχνοντας με τα ρούχα του το SOS

Aισιο τέλος είχε η περιπέτεια του 18χρονου Βρετανού κατασκηνωτή στην Αυστραλία, ο οποίος χρησιμοποίησε τα ενδύματά του για να κάνει σήμα SOS. Οι μέρες αγωνίας όμως ήταν συγκλονιστικές αφού για να επιζήσει έπινε το υγρό των φακών επαφής του και τα ούρα του ενώ η αφυδάτωση του προκάλεσε παραισθήσεις.

Ο Σαμ Γούντχεντ, 18 ετών, μπόρεσε και κρατήθηκε στη ζωή χωρίς να έχει τροφή επί τρεις ημέρες, όταν χάθηκε στη ζούγκλα της Αυστραλίας. Ελικόπτερα και αεροπλάνα δεν κατάφεραν να τον εντοπίσουν, αλλά τον έσωσαν τα αθλητικά σορτσάκια ράγκμπι που είχε μαζί του.

Ο νεαρός άνδρας σκέφτηκε να χρησιμοποιήσει τα ρούχα του για να φτιάξει ένα όσο το δυνατόν μεγαλύτερο σήμα SOS προκειμένου να φαίνεται από ψηλά. Το SOS που κατάφερε να δημιουργήσει έφτανε τα 5 μέτρα σε μήκος. Ελικόπτερο που τον αναζητούσε εντόπισε τα σορτς του κι έτσι κατέβηκε να δει τι συνέβαινε.

Μάλιστα, ήταν το τρίτο ελικόπτερο που τον αναζητούσε. Τα δύο πρώτα είχαν αποτύχει να τον βρουν, όταν τον αναζητούσαν το πρωί της Παρασκευής. Ρωτώντας τον πιλότο μετά τη διάσωσή του, έμαθε πως το μόνο που είχε δει ο πιλότος ήταν κάτι που εξείχε του εδάφους. Επρόκειτο για τα σορτς ράγκμπι που είχε χρησιμοποιήσει ο Γούντχεντ.

Ο πιλότος μάλιστα, του εκμυστηρεύτηκε πως λόγω έλλειψης καυσίμων, η αναζήτησή του θα σταματούσε μόλις λίγα λεπτά μετά τη στιγμή που τον βρήκαν. Οι δε γιατροί του είπαν πως απείχε λίγες ώρες από τον θάνατο.

Ο νεαρός είχε πάει στη ζούγκλα από την Τρίτη, όταν και χάθηκε. Μόλις χθες ανένηψε στο νοσοκομείο. Οι θερμοκρασίες άγγιζαν τους 40 βαθμούς Κελσίου κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

add a comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Sample text

Alexa

Sample Text

Τις καταγγελίες, τα παράπονα και τις απόψεις σας στείλτε τα στο: koroniotiskostas@gmail.com