Social Icons

.

Pages

1 Φεβρουαρίου 2013

Paul Ripke: αλλάζοντας τα κεφάλια των γονιών μ’ αυτά των βρεφών

 Τον τελευταίο καιρό στο Fridge έχω αναλάβει -χωρίς κανείς να μου το ζητήσει, μπορείς να είσαι σίγουρος- την κάλυψη κάθε περίεργου, παράξενου, παλαβού project που υπάρχει εκεί έξω. Την βρίσκω που την βρίσκω με κάθε τι έξω από τα νερά του “φυσιολογικού“, τακίμιασα και με τα υπόλοιπα παιδάκια του Fridge, ε… δεν ήθελε πολύ.

Σήμερα το μενού έχει (και πάλι) φωτογραφία. Και Photoshop. Ουάο. Πρωτότυπο ε; Έλα όμως που είναι! Γιατί το τελευταίο project του γνωστού φωτογράφου πορτραίτων και μόδας Paul Ripke είναι απλά εξωπραγματικό. Δεν το λέω αυτό επειδή η ιδέα από πίσω του είναι πρωτότυπη — ίσα ίσα, πατάει επάνω σε ήδη πασίγνωστα meme του internet που είναι σίγουρο πως θα λατρευτούν: λατρεύονται εδώ και πολλά χρόνια! Για την ακρίβεια πατάει επάνω στο face-swapping, την τακτική του να αλλάζεις τα πρόσωπα σε μια φωτογραφία. Η ιδέα του ήταν να αλλάξει τα πρόσωπα των γονιών μ’ αυτά των βρεφών που κρατάνε.

Εκεί που διαφέρει το Man Babies του Ripke είναι η τεχνική: μάγκα μου, εδώ μιλάμε για εξαιρετική τεχνική! Βλέπεις, δεν δοκίμασε να φέρει εις πέρας το έργο μόνος του, αλλά φώναξε και δύο επαγγελματίες Photoshoppers-φίλους του για να τσεκάρουν παρέα τα όρια του δημοφιλούς προγράμματος επεξεργασίας εικόνας. Και ίσως, ίσως να τα ξεπέρασαν. Οι εικόνες είναι 100% αληθοφανείς. Δεν μιλάμε για επίπεδο 4chan/9gag, μιλάμε για επίπεδο Playboy!

Από τα πιο διασκεδαστικά projects που θα δεις για καιρό!

Man Babies, © Paul Ripke, πηγή: http://goo.gl/dP8OG (1)

Man Babies, © Paul Ripke, πηγή: http://goo.gl/dP8OG (2)

Man Babies, © Paul Ripke, πηγή: http://goo.gl/dP8OG (4)

Man Babies, © Paul Ripke, πηγή: http://goo.gl/dP8OG (5)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

add a comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Sample text

Alexa

Sample Text

Τις καταγγελίες, τα παράπονα και τις απόψεις σας στείλτε τα στο: koroniotiskostas@gmail.com