Social Icons

.

Pages

2 Φεβρουαρίου 2013

O Χειρότερος Μπαμπάς του Κόσμου!

Dave Engledow | World's Best Father (19)

 Όταν έρθει ένα παιδί στον κόσμο, ο ρόλος της μητέρας είναι λίγο-πολύ αυτονόητος: ταΐζει, νταντεύει, αλλάζει πάνες, ξενυχτάει και είναι πρόθυμη στο να αντιδράσει ενστικτωδώς σε ότι θέλει το παιδί, πριν ακόμα το θελήσει. Όλα αυτά επί 24 ώρες το 24ωρο σε μια ατελείωτη λούπα, για αρκετά χρόνια. Τουλάχιστον 18 όταν μιλάμε για την ελληνική πραγματικότητα.

Ο ρόλος του πατέρα, είναι πιο αμφιλεγόμενος. Αφενός είναι δύσκολο να ξεκολλήσει το μωρό από τα χέρια της μαμάς, μια που σύμφωνα με τα λόγια της “δεν γνωρίζει καλά“, “δεν έχει τον κατάλληλο τρόπο“, “δεν τα κάνει όλα σωστά” — κι εδώ που τα λέμε, όταν ένα μωρό κλαίει η ατάκα “ξεκόλλα βρε μπέμπη” δεν βοηθάει κάπου. Αφετέρου, ακόμα κι όταν έχει τον επιθυμητό χρόνο με το καμάρι του και πρέπει να τον εκμεταλλευτεί δημιουργικά, όντως δεν γνωρίζει το τι ακριβώς να κάνει: να το μυήσει στις ασχολίες και τα χόμπι του (όπως η μαγειρική ή το αλκοόλ;) ή να σκαρφιστεί νέα πράγματα να κάνουν μαζί; Και ποια από αυτά τα πράγματα είναι κατάλληλα για το λιλιπούτειο αντίγραφό του και όντως μπορούν να το διασκεδάσουν;

Ο φωτογράφος Dave Engledow, όταν γεννήθηκε η κόρη του, αποφάσισε να μην αφήσει τον χρόνο που έχει μαζί της να πάει χαμένος και να χριστεί με την αξία του o καλύτερος μπαμπάς του κόσμου. Πολύ γρήγορα, η μικρή άρχισε να μονοπωλεί το ενδιαφέρον του (και τις οικογενειακές φωτογραφίες) όπως συμβαίνει σε κάθε χαζομπαμπά άλλωστε. Ταυτόχρονα διαπίστωσε πως τα πράγματα δεν είναι τόσο εύκολα, αλλά και πως τα “don’ts” για ένα μωρό είναι πολύ περισσότερα από τα “do’s

Θέλοντας να σατιρίσει τα πράγματα που δεν επιτρέπεται να κάνει ένας μπαμπάς με το μωρό του, καθώς και να κάνει τις εκατοντάδες μωρουδίστικες φωτογραφίες πιο.. ενδιαφέρουσες  (τουλάχιστον για τους ανθρώπους που δεν ανήκουν στο στενό οικογενειακό του περιβάλλον), αποφάσισε να σκηνοθετήσει ιστορίες και να δημιουργήσει ολόκληρα σενάρια.

Ο Dave λοιπόν σύμφωνα με τη σειρά φωτογραφιών του “Ο καλύτερος μπαμπάς του κόσμου”,  είναι εκείνος ο μπαμπάς που θα βάλει το μωρό του επάνω στη ψησταριά για να πιάσει εκείνο το μικρό κομματάκι μπιφτεκιού πριν πέσει στα κάρβουνα. Θα διδάξει στο παιδί του πως θα είναι τακτικό και καθαρό, δίνοντάς του την ηλεκτρική σκούπα και το σίδερο. Θα το μυήσει στη χαρά της δημιουργίας, βάζοντάς το να τον “βοηθήσει” σε διάφορα μαστορέματα. Θα φροντίσει για την σωματική του υγεία βάζοντάς το να κάνει βάρη και ποδήλατο, θα μοιραστεί μαζί του μια τεράστια μπριζόλα ή τη χαρά του κόβεις ένα ξεροψημένο κοτόπουλο, ενώ για να το νανουρίσει θα του διαβάσει το… Twilight!

Τον Dave Engledow μπορείς να τον βρεις στη σελίδα του στο Facebook, ενώ θυμήσου το φωτογραφικό άλμπουμ του Jason Lee, ενός ακόμα δημιουργικού, με μπόλικη φαντασία μπαμπά, που είχαμε δει παλαιότερα.

Worlds Best Father 2013 Calendar by Dave Engledow

Worlds Best Father 2013 Calendar by Dave Engledow (14)

Worlds Best Father 2013 Calendar by Dave Engledow (13)

Worlds Best Father 2013 Calendar by Dave Engledow (12)

Worlds Best Father 2013 Calendar by Dave Engledow (11)

Worlds Best Father 2013 Calendar by Dave Engledow (10)

Worlds Best Father 2013 Calendar by Dave Engledow (9)

Worlds Best Father 2013 Calendar by Dave Engledow (8)

Worlds Best Father 2013 Calendar by Dave Engledow (7)

Worlds Best Father 2013 Calendar by Dave Engledow (6)

Worlds Best Father 2013 Calendar by Dave Engledow (5)

Worlds Best Father 2013 Calendar by Dave Engledow (4)

Worlds Best Father 2013 Calendar by Dave Engledow (3)

Worlds Best Father 2013 Calendar by Dave Engledow (2)

Worlds Best Father 2013 Calendar by Dave Engledow (1)

Μοιράσου το!

SociaLMagazinE

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

add a comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Sample text

Alexa

Sample Text

Τις καταγγελίες, τα παράπονα και τις απόψεις σας στείλτε τα στο: koroniotiskostas@gmail.com