Social Icons

.

Pages

9 Φεβρουαρίου 2013

Η NASA βρήκε ζωή στον Άρη; Ανάστατοι οι επιστήμονες!

Μυστήριο αντικείμενο στην επιφάνεια του Άρη, φουντώνει τα σενάρια για ύπαρξη ζωής στον Κόκκινο Πλανήτη.

Την περιέργεια της NASA έχει κινήσει τον τελευταίο καιρό ένα παράξενο μεταλλικό αντικείμενο που προεξέχει στην επιφάνεια του Άρη. Το συγκεκριμένο αντικείμενο φωτογραφήθηκε από το «ρομπότ» της NASA και έχει μέγεθος μόλις 0,5 εκατοστά. Επιστήμονες το παρομοιάζουν με πόμολο πόρτας, είτε με δάκτυλο ρομπότ, λόγω της μορφής του.

Το Curiosity και ο αρχικός σκοπός του ήταν να συλλέξει δείγμα από το χώμα στην επιφάνεια του Αρη, κάτι σαν μία μορφή γεώτρησης. Η ανάλυση του χώματος προγραμματιζόταν για να βρεθούν τυχόν μικροοργανισμοί που θα αποδείκνυαν ύπαρξη κάποιας μορφής ζωής. Τα ευρύματα της έρευνας κατατέθηκαν την Τετάρτη στο Επιστημονικό εργαστήριο της Πασαντένα στην Καλιφόρνια και αναμένονται με ενδιαφέρον τα αποτελέσματα. Οι προηγούμενες μελέτες στην επιφάνεια του Άρη έχουν αποδείξει ότι οι κλιματολογικές συνθήκες είναι υγρές, ευνοϊκές για την ανάπτυξη μικροοργανισμών. Η συγκεκριμένη έρευνα θα μπορέσει να δώσει περισσότερα στοιχεία για την περιβαλλοντική ιστορία του υπεδάφους. Τον προηγούμενο μήνα μάλιστα, η ύπαρξη κάποιων ορυκτών στον Κόκκινο Πλανήτη έδωσε την μεγαλύτερη απόδειξη ότι έχει υπάρξει κάποια μορφή ζωής.

Σύμφωνα με τον δρ Τζόζεφ Μιτσάλσκι, επιστήμονα του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας, «Όλα τα συστατικά που υπήρξαν, έχουν δείξει ύπαρξη ζωής, αλλά μόνο μικρο-οργανισμοι θα μπορούσαν να επιζήσουν σε τέτοιες συνθήκες. Τώρα θα ήμουν πιο έκπληκτος εάν μάθαινα ότι δεν υπήρξε ποτέ ζωή στον Άρη, παρά για το αντίθετο». Και κατέληξε «Εάν υπήρξε κάποτε, υπάρχει η ευκαιρία να μπορέσει να υπάρξει και τώρα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

add a comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Sample text

Alexa

Sample Text

Τις καταγγελίες, τα παράπονα και τις απόψεις σας στείλτε τα στο: koroniotiskostas@gmail.com