Social Icons

.

Pages

28 Φεβρουαρίου 2013

Β.Kορέα: Ασυνήθιστες μετακινήσεις μονάδων και χιλιάδων στρατιωτών

Σύμφωνα με το νοτιοκορεατικό κρατικό πρακτορείο Yonhap Agency News, το νοτιοκορεατικό γενικό επιτελείο βασιζόμενο σε πληροφορίες που λαμβάνει από τα προχωρημένα φυλάκια που βρίσκονται στην μεθόριο των 2 χωρών ειδικά το τελευταίο διάστημα αποκαλύπτει ότι πραγματοποιούνται συνεχείς μετακινήσεις μεγάλων μονάδων του στρατού της Β. Κορέας με ασυνήθιστες συγκεντρώσεις προσωπικού συμπεριλαμβανομένων μονάδων πυροβολικού, πυραύλων, αρμάτων μάχης, ειδικών δυνάμεων καθώς και συνεχείς πτήσεις μαχητικών αεροσκαφών .

Σύμφωνα με Νοτιοκορεάτες και Αμερικανούς ειδικούς ενδέχεται το μήνα Μάρτιο η διεξαγωγή μεγάλης διακλαδικής άσκησης με την συμμετοχή χιλιάδων στρατιωτών ως απάντηση στην κοινή άσκηση Ν.Κορέας και ΗΠΑ.

Την πληροφορία αυτή μετέδωσε ό ίδιος ο εκπρόσωπος τύπου του υπουργείου Άμυνας της Ν.Κορέας Kim Min-seok, δηλώνοντας ότι το συμπέρασμα αυτό εξάγεται από παρατήρηση των πρόσφατων ασκήσεων που διεξάγονται από την Πιονγκγιάνγκ.

«Ασυνήθιστα επίπεδα της συμμετοχής μονάδων πυροβολικού της Βόρειας Κορέας, ειδικών δυνάμεων και αεροπορίας παρατηρήθηκαν κατά τη διάρκεια του τελευταίου διαστήματος», δήλωσε ο Κιμ.

Ο Βορράς έχει "τείνει να προκαλεί" την Νότια Κορέα κάθε φορά που υπάρχει αλλαγή της πολιτικής εξουσίας στη Σεούλ, δήλωσε ό ίδιος.

«Από την άλλη πλευρά οι ΕΔ της Ν. Κορέας βρίσκονται σε μερική επιφυλακή αυξάνοντας τα μέτρα επιτήρησης προς την Β. Κορέα θέλοντας να αποσοβήσουν το ενδεχόμενο τακτικού αιφνιδιασμού» , πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.

Οι κοινές ασκήσεις μεταξύ της Νότιας Κορέας και των Ηνωμένων Πολιτειών θα ξεκινήσουν την Παρασκευή και θα διαρκέσουν έως τις 30 Απριλίου. Ενώ η Σεούλ και Ουάσινγκτον δηλώνουν ότι η άσκηση έχει χαρακτήρα αυστηρά αμυντικό, η Πιονγιάνγκ υποστηρίζει ότι η κοινή άσκηση μεταξύ ΗΠΑ και Ν.Κορέας αποτελεί προοίμιο επίθεσης στον Βορρά.

Σχόλιο : Το σίγουρο είναι ότι όταν αρχίσουν θα γίνει της "Κορέας".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

add a comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Sample text

Alexa

Sample Text

Τις καταγγελίες, τα παράπονα και τις απόψεις σας στείλτε τα στο: koroniotiskostas@gmail.com