Social Icons

.

Pages

14 Φεβρουαρίου 2013

Ουρακοτάγκοι μαθαίνουν να χρησιμοποιούν iPad!

Σχεδιάστηκαν ειδικές «εφαρμογές για πιθήκους»

Δύο αρσενικοί και δύο θηλυκοί ουρακοτάγκοι στο ζωολογικό κήπο της Λούισβιλ των ΗΠΑ μαθαίνουν τη χρήση του iPad και πειραματίζονται με εφαρμογές.

Σύμφωνα με το USA Today, το πρόγραμμα Εφαρμογές για Πιθήκους (Apps for Apes) δίνει πρόσβαση σε μουσικά όργανα, παιχνίδια και ζωγραφική. Οι τέσσερις πίθηκοι Amber, Bella, Segundo και Teak μπορούν επίσης να αλληλεπιδράσουν με άλλα ζώα του είδους τους μέσω φωτογραφιών και βίντεο.

Το πρόγραμμα συντονίζεται από τη μη κερδοσκοπική οργάνωση Orangutan Outreach που έχει στόχο την αφύπνιση του κοινού για τον κίνδυνο του αφανισμού που αντιμετωπίζουν οι ουρακοτάγκοι. Δεκατρείς ζωολογικοί κήποι σε όλο τον κόσμο συμμετέχουν σε αυτό και τελικά, πιο δημοφιλείς εφαρμογές για τα ζώα φαίνεται να είναι οι πιο διαδραστικές που διαθέτουν έντονα χρώματα και ήχους. Μάλιστα, φαίνεται ότι διαθέτουν έμφυτη ικανότητα να χειρίζονται τις οθόνες αφής.

Οι ουρακοτάγκοι θεωρούνται εξαιρετικά ευφυή ζώα και πρέπει να βρίσκονται σε εγρήγορση για να μην πάθουν κατάθλιψη από την ανία μεγαλώνοντας. Ο σχεδιασμός των Εφαρμογών για Πιθήκους στοχεύει στον εμπλουτισμό της καθημερινότητάς τους στους ζωολογικούς κήπους και στα καταφύγια. Επίσης, η ελευθερία επιλογής είναι πολύ σημαντική για την ευεξία τους, σύμφωνα με τους υπεύθυνους του ζωολογικού κήπου: «Τους αρέσει να επιλέγουν μόνοι τους τα πάντα, από το φαγητό τους μέχρι τους συντρόφους και το χώρο που κοιμούνται. Η μέρα τους εξαρτάται από τη διάθεσή τους, όσες περισσότερες επιλογές έχουν, τόσο το καλύτερο. Ακριβώς όπως συμβαίνει και με τους ανθρώπους», αναφέρει το site του Orangutan Outreach.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

add a comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Sample text

Alexa

Sample Text

Τις καταγγελίες, τα παράπονα και τις απόψεις σας στείλτε τα στο: koroniotiskostas@gmail.com