Social Icons

.

Pages

1 Φεβρουαρίου 2013

Οι πιο παράξενες δουλειές στον κόσμο

Ο τίτλος θα μπορούσε να είναι "βρωμάει η δουλειά", ή "δουλειές για γερά νεύρα". Σε κάθε περίπτωση, τα επαγγέλματα που θα δείτε παρακάτω, είναι πραγματικά, ρεαλιστικά και "ψαγμένα", καθώς δεν πρόκειται για συνηθισμένες καθημερινές δουλειές που οδηγούν μαθηματικά στη ρουτίνα.

Η φωτογράφος Nancy Rica Schiff κυκλοφόρησε το 2002, το βιβλίο "Odd Jobs, Portrait of Unusual Occupations" που απαρτίζεται από ασπρόμαυρες φωτογραφίες της, που εστιάζουν σε αυτό ακριβώς που περιγράφει ο τίτλος.
Η ίδια, απαθανάτισε τους σκληρά εργαζόμενους και "ιδιαίτερους" επαγγελματίες ανά τον κόσμο, εν ώρα εργασίας. Δοκιμάζοντας δηλαδή σκυλοτροφές, οσμές, ξεσκονίζοντας δεινόσαυρους ή μαζεύοντας μπαλάκια του γκολφ από λίμνες. Όλοι νοιώθουν περήφανοι για αυτό που κάνουν.
Στο λεύκωμα της άλλωστε, περιλαμβάνονται και δηλώσεις των ανθρώπων που δέχτηκαν να φωτογραφηθούν.
Η επιτυχία του λευκώματος ήταν τέτοια που ακολούθησε η φετινή έκδοση "Odder Jobs" (ακόμη πιο περίεργες δουλειές), απ' όπου προέρχονται και τα "πορτραίτα" που βλέπετε παρακάτω.
Η Αμερικάνα φωτογράφος, ασχολείται μάλιστα με το αντικείμενο εδώ και δέκα χρόνια, "οργώνοντας" τις Ηνωμένες Πολιτείες. Στο βιογραφικό της, βρίσκονται και τα πορτραίτα των Andy Warhol, Woody Allen και Whoopi Goldberg.
Η Daily Mail παρουσιάζει το εκπληκτικό, και συνάμα ξεκαρδιστικό, έργο της Schiff.
Δείτε στις παρακάτω φωτογραφίες ορισμένα από τα πιο παράξενα επαγγέλματα:
Ξεσκονιστής δεινοσαύρων: κάθε μουσείο που φιλοξενεί οστά δεινοσαύρων, πρέπει να έχει και τον "καθαριστή" τους

Δύτης που συλλέγει μπαλάκια του γκολφ: από λίμνες που βρίσκονται στα τερέν που ασκείται το άθλημα.

Ειδικός ρολογιών: ο άνθρωπος που είναι υπεύθυνος για τη σωστή λειτουργία ρολογιών τύπου "Big Ben". Δε μιλάμε για απλούς "κούκους" δωματίου ή σαλονιού.

Ανθρώπινος "σάκος" του μποξ: κοινώς, αυτός που θα δεχτεί τις γροθιές του επαγγελματία στην προπόνηση του. Συνήθως είναι και αυτός αθλητής, αλλά ο ρόλος του είναι... παθητικός.

Άγαλμα της Ελευθερίας: ανθρώπινο άγαλμα της Ελευθερίας για την ακρίβεια, στους δρόμους της Νέας Υόρκης .

Αυνανιστής ζώων: ίσως το πιο "παράξενο" επάγγελμα στον πλανήτη. Κάποιοι εκεί έξω, πρέπει καθημερινά να συλλέγουν το σπέρμα των ταύρων. 

"Γεμιστής" ρωγμών: αγαλμάτων για την ακρίβεια. Γιατί η φθορά του χρόνου πρέπει να αντιμετωπίζεται προτού να είναι πολύ αργά .

Ράφτης στηθόδεσμων: όχι και τόσο "παράξενο" επάγγελμα, αλλά αν μη τι άλλο διαφορετικό. Ιδίως αν το ασκεί ένας άνδρας όπως ο εικονιζόμενος.

Ελεγκτής οσμών: Όσοι ακολουθούν το συγκεκριμένο επάγγελμα είναι επιφορτισμένοι με τον έλεγχο της αποτελεσματικότητας αποσμητικών και αντιιδρωτικών, τον οποίο πραγματοποιούν μυρίζοντας τις μασχάλες των δειγμάτων. "Βρωμάει" η δουλειά.

Δοκιμαστής σκυλοτροφών: γιατί η γεύση μετράει για όλους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

add a comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Sample text

Alexa

Sample Text

Τις καταγγελίες, τα παράπονα και τις απόψεις σας στείλτε τα στο: koroniotiskostas@gmail.com