Social Icons

.

Pages

24 Φεβρουαρίου 2013

Η πορεία ενός έρωτα μέσα από φωτογραφίες

Αγάπη..Έρωτας..Σχέσεις.. Ένα δύσκολο κεφάλαιο για τη ζωή του κάθε ανθρώπου. Ένα κεφάλαιο που όταν το ανοίξεις, είναι πλημμυρισμένο από συναισθήματα. Άλλοτε θετικά και άλλοτε αρνητικά. Αυτό είναι που το κάνει και ενδιαφέρον, εξάλλου. Είναι το αλατοπίπερο στη ζωή μας.

Όλοι μας κακά τα ψέματα, όσα και αν έχουμε καταφέρει στη ζωή μας, αυτό που πάντα αναζητούμε, είναι ένας σύντροφος. Κάποιος ο οποίος θα είναι εκεί για εμάς, και εμείς για εκείνον. Κάποιοι έχουν την ωριμότητα  ίσως, να βρουν τον άνθρωπό τους, με γνώμονα την λογική και άλλοι με γνώμονα τον απόλυτο, κεραυνοβόλο έρωτα. Στην πρώτη περίπτωση λοιπόν, η επιλογή που θα κάνεις, θα είναι, με βάση τα θέλω σου και τις ανάγκες σου. Θα τον γνωρίσεις, θα περάσει ένα διάστημα που ο ένας θα γνωρίζει τον άλλον με καθαρό μυαλό, και η σχέση θα βασιστεί σε στέρεα πράγματα. Θα τον αγαπήσεις και θα αγαπηθείς. Ίσως το στάδιο του έρωτα, να μην το γευτείς στον απόλυτο βαθμό, αλλά σίγουρα θα ξέρεις ποιος είναι απέναντί σου. Αυτά που γράφω, για να μην παρεξηγηθώ, είναι μία περίληψη όσων λέμε, μεταξύ φίλων και γνωστών, για τις σχέσεις.

Πάμε τώρα στην κατηγορία ανθρώπων, που θέλουν να κάνουν μία σχέση με βάση τον απόλυτο έρωτα. Μία ματιά αρκεί για να νιώσεις το φτερούγισμα στην καρδιά. Να σε αποβλακώσει και να σε γυρίσει στα εφηβικά χρόνια. Τότε που όλα ήταν πιο αθώα, και το συναίσθημα κυβερνούσε. Ανυπομονείς να δεις τον άνθρωπο αυτό, νιώθεις ότι στον κόσμο αυτό είστε οι δυο σας κτλ κτλ.

Και  αφού έκανα αυτήν την μεγάλη εισαγωγή μπαίνω στο θέμα. Είναι ποτέ δυνατόν οι πρώτες στιγμές ενός έρωτα να διαρκέσουν για πάντα; Για μία ολόκληρη ζωή; Στο σημείο αυτό την απάντηση ίσως σας την δώσουν οι φωτογραφίες. Εξάλλου μία εικόνα ίσον 1000 λέξεις. Το «Ηopeless Romantic», στα ελληνικά, «Αθεράπευτα Ρομαντικός», είναι ένα project, βασισμένο σε αληθινή ιστορία. Ένα αγόρι και ένα κορίτσι γνωρίζονται, και ο έρωτας τους χτυπάει την πόρτα.
Περνούν χρόνο μαζί, ζουν τις στιγμές έρωτα και πάθους.


Ο χρόνος όμως όσο κυλάει, ο αθεράπευτος ρομαντισμός, απομυθοποιείται.Η σχέση αλλάζει. Τα δύο παιδιά, απομακρύνονται. Η πραγματικότητα πήρε τη θέση του ρομαντισμού.Οι χαρακτήρες τους, ξεδιπλώνονται σιγά σιγά και κοιτούν ποιοι είναι πραγματικά. Είναι λοιπόν αυτή η εύθραυστη γραμμή, που ο συμβιβασμός θα κάνει την εμφάνισή του, η λογική θα κυριεύσει και τα συναισθήματα θα κλονιστούν. Οι περισσότεροι από εμάς, θέλουμε απεγνωσμένα να βρούμε την «μεγάλη αγάπη», ή τον μεγάλο έρωτα, που θα μας αλλάξει τη ζωή και θα παραμείνει ανεξίτηλος στο χρόνο. Για το αγγελάκι με τα θανατηφόρα βέλη του έρωτα, έχουν γραφτεί τραγούδια, έχουν γυριστεί ταινίες, ανά τους αιώνες. Αλλά τα happy end, ίσως υπάρχουν μόνο στις ταινίες..

Ο έρωτας, είναι ανέφικτο στις μέρες μας να διαρκέσει για πάντα.  Δεν το λέω εγώ. Το βλέπουμε καθημερινά γύρω μας. Σαφώς θα υπάρχουν εξαιρέσεις, αλλά δυστυχώς είναι σπάνιες.Η αγάπη όμως; Εδώ είναι η στιγμή, που θα πρέπει να δείτε το παρακάτω βίντεο. Η Κική Δημουλά, λοιπόν όταν ρωτήθηκε για το αν ο έρωτας θέλει χρόνο ξέρετε τι απάντησε;  ο έρωτας δεν θέλει χρόνο, θέλει ταχύτητα. Όταν όμως ρωτήθηκε για την αγάπη, η απάντηση απλά, σε κάνει να κολλήσεις, και να βυθιστείς στις σκέψεις σου.. «Η αγάπη είναι ένα θύμα του σωματέμπορα εγωισμού μας.»

SociaLMagazinE

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

add a comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Sample text

Alexa

Sample Text

Τις καταγγελίες, τα παράπονα και τις απόψεις σας στείλτε τα στο: koroniotiskostas@gmail.com