Social Icons

.

Pages

15 Φεβρουαρίου 2013

Παραμύθια που μας σερβίρουν

1ο Παραμύθι:
Ο ΑΝΤΕΝΑΟΥΕΡ ΕΚΑΝΕ ΤΟ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΘΑΥΜΑ.
Μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο ξανάφτιαξε την Γερμανία.
2ο Παραμύθι:
Οι καπιταλιστικές χώρες πλούτισαν. Οι κομμουνιστικές έμειναν φτωχές.
Δείτε στον επισυναπτόμενο χάρτη:

Γερμανία, Αυστρία, Ελλάδα, Ταϊβάν, Ν. Κορέα και Ιαπωνία μετά τον πόλεμο γνώρισαν ταχεία ανάπτυξη. Την Γερμανία και την Ιαπωνία θα μπορούσαν οι Αμερικανοί να τις ισοπεδώσουν και να μην ξαναδούν άσπρη μέρα.
Τις βοήθησαν όμως για να σχηματίσουν έναν κύκλο γύρω από τον κομμουνιστικό κόσμο. Μια "βιτρίνα" που να δίνει την εντύπωση ότι ο καπιταλισμός είναι πετυχημένο σύστημα και ο κομμουνισμός αποτυχημένο.
Η Ελλάδα μπρός στην Αλβανία, Βουλγαρία, Σερβία φαινόταν παράδεισος. Η Ταιβάν με την Κίνα. Η Νότιος Κορέα με την Βόρειο Κορέα. Η Δυτική Γερμανία με την Ανατολική Γερμανία.
Γιατί η καπιταλιστική Μαδαγασκάρη, το Περού, η Κεντρική Αμερική δεν πλούτισαν αφού ήταν και αυτές καπιταλιστικές;
Συμπέρασμα 1:
Τίποτα δεν αποκτήσαμε με την αξία μας. ΜΑΣ ΒΟΗΘΗΣΑΝ να πλουτίσουμε διότι ήμασταν βιτρίνα. Κάποτε η Γερμανία αγόραζε εξαρτήματα ψυγείων από εμάς. Γιατί δεν αγόραζε από Χιλή ή από Αργεντινή ;
Διότι αυτή την εντολή είχε.
Σήμερα που δεν μας χρειάζονται σαν βιτρίνα βλέπουμε το αληθινό πρόσωπο του καπιταλισμού.
Συμπέρασμα 2:
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΙΜΙΟΣ ΠΛΟΥΤΟΣ. Αποκτήσαμε σχετικά φθηνά τα σπίτια και τα αμάξια μας διότι κάποιοι φουκαράδες στα ορυχεία χαλκού της Χιλής δούλευαν με μισθούς πείνας. Κάποιοι φουκαράδες Σαουδάραβες ακόμη και σήμερα έχουν στο σβέρκο τους το πιο διεφθαμένο καθεστώς του πλανήτη που το στηρίζουν οι Αμερικανοί διότι έχει υποσχεθεί να πουλά τον εθνικό πλούτο (πετρέλαιο) σε φθηνές τιμές. Αν οι άραβες ήταν ανεξάρτητοι θα κρατούσαν για τον εαυτό τους το πετρέλαιο και θα είχαν για τα επόμενα 1000 χρόνια. Τώρα θα τελειώσει στα επόμενα 30- 40 χρόνια.
Ακόμη και αυτοί που απέκτησαν σπίτια και αμάξια με τίμια εργασία πρέπει να γνωρίζουν ότι ήταν τίμιοι υπάλληλοι ενός ανέντιμου συστήματος.
Ειδικά στην Ελλάδα, υπάρχουν κάποιοι που δούλεψαν τίμια αλλά ΠΡΟΣΛΗΦΘΗΚΑΝ ΑΝΕΝΤΙΜΑ (με πολιτικό "μέσον").
ΕΡΩΤΗΣΗ : Η Τουρκία και η Ινδία τί έλαβαν για να συμμετέχουν στην περικύκλωση του κομμουνιστικού κόσμου;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ : Η Τουρκία έλαβε μια Κωνσταντινούπολη καθαρή απο Έλληνες και την Κύπρο. Η Ινδία έλαβε το Κασμίρ που κανονικά θα έπρεπε να το παραδώσει στο Πακιστάν.
Pythagoras Pythagoridis

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

add a comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Sample text

Alexa

Sample Text

Τις καταγγελίες, τα παράπονα και τις απόψεις σας στείλτε τα στο: koroniotiskostas@gmail.com