Social Icons

.

Pages

9 Φεβρουαρίου 2013

Νυμφομανία…για κάποιες γυναίκες το σεξ δεν είναι ποτέ αρκετό!

Η Εύα, στα τριάντα έξι της χρόνια, άρχισε να απατά τον άντρα της με έναν εικοσάχρονο ποδοσφαριστή. Η είδηση έπεσε σα βόμβα αφού όλες γνωρίζαμε ότι ο άντρας της Εύας ήταν ο μεγάλος έρωτας της ζωής της. Ο λόγος που τον απάτησε αρχικά, είπε, ήταν ότι δεν έκαναν αρκετό σεξ. Δηλαδή όχι όσο ήθελε η Εύα- κάθε βράδυ και κατά προτίμηση και κάθε πρωί. Με πληγωμένο Εγώ από τις απορρίψεις και με ένα ορμονικό σύστημα που δούλευε τούρμπο, η Εύα άρχισε να κάνει σεξ με τον εικοσάχρονο ποδοσφαιριστή που γνώρισε μέσω ενός φίλου. Και η μια φορά έφερε την άλλη, και το θέμα εξελίχτηκε σε παράλληλη σχέση. Έλεγε στις φίλες της ότι ένιωθε χάλια που απατούσε τον άντρα της, αλλά, να πάρει, με τον εραστή της ένιωθε σα να έτρεχε πάνω σε ένα νέο, πολύ δυνατό άλογο.

Κάποτε ο άντρας της ενημερώθηκε γι’ αυτές τις απογευματινές της ιπποδρομίες. Μετά από μια σειρά δράματα, την χώρισε. Η Εύα στενοχωρήθηκε πολύ με τη διάλυση του γάμου της, αλλά συνέχισε την ερωτική σχέση με τον πιτσιρικά, αν και γνώριζε ότι εκτός από πολύ σεξ, δεν είχε κανένα μέλλον. Τέλος καλοκαιριού, εκείνος έφυγε για δυο μήνες στην Ιταλία, για προετοιμασία με την ομάδα του. Αυτές οι περίοδοι της προετοιμασίας του της φαίνονταν εφιαλτικές. Του φώναζε στο τηλέφωνο ότι της λείπει, ότι δε γίνεται να συνεχιστεί αυτό, έχει κι εκείνη σωματικές ανάγκες. Μια μέρα άρπαξε ο προπονητής του το τηλέφωνο και της μίλησε άσχημα γιατί τον αποσπά. Με ξανά πληγωμένο Εγώ, και με ένα ορμονικό σύστημα τούρμπο, η Εύα τότε άρχισε να κοιμάται με έναν συνομήλικό της κι ενδιάμεσα με διάφορους αγνώστους. Ο παίκτης επέστρεψε, το έμαθε, και η τελευταία του λέξη πριν εξαφανιστεί για πάντα απ΄ την ζωή της ήταν ”nymfo!”. Αλλά ήταν όντως η Εύα εθισμένη στο σεξ; Κι αν ναι, γιατί δεν ήταν από παλιά;

Αν ήταν αθλήτρια και η Εύα, όπως ο εραστής της, ίσως το θέμα να είχε μια εξήγηση, ή μάλλον δύο: ανδρογόνα και τεστοστερόνη. Πολλές γυναίκες που κάνουν πρωταθλητισμό δέχονται να χορηγηθούν αντρικές ορμόνες στο σώμα τους. Τις ίδιες ακριβώς χορηγούν με χάπια, τζελ και τσιρότα και στις γυναίκες με Hypoactive Sexual Desire Disorder, οι οποίες δεν έχουν πια επιθυμία για σεξ, με αποτέλεσμα να διαλύονται οι γάμοι και οι ζωές τους. Οι παρενέργειες είναι τριχοφυία, ακμή, τριχόπτωση, βραχνάδα φωνής καθώς και κλειτοριδομεγαλία, όπως λέγεται το γεγονός ότι μεγαλώνει η κλειτορίδα. Η Εύα δεν είχε μεταλλαχθεί, άρα η τεστοστερόνη της βρίσκονταν λογικά σε νορμάλ επίπεδα (τα νορμάλ επίπεδα τεστοστερόνης στο γυναικείο σώμα είναι το 1/10 των αντίστοιχων αντρικών). Η γυναικεία λίμπιντο είναι πιο πολύπλοκη τελικά από μερικές χημικές εξισώσεις κι όλες οι έρευνες για την γυναικεία επιθυμία στρέφονται τελευταία μόνο στον εγκέφαλο. Εκεί βρίσκεται το Hypoactive Sexual Desire Disorder κι εκεί βρίσκεται και το Hyperactive Sexual Desire Disorder-κοινώς το κλειδί για τη νυμφομανία. Kι έτσι, χωρίς κανείς να μπορεί να αποδείξει ακριβώς τους λόγους, πολλές γυναίκες σήμερα, θα περάσουν μια μικρή ή μεγάλη περίοδο της ζωής τους με μια από τις δυο σεξουαλικές δυσλειτουργίες.

ΓΥΝΑΙΚΑ ΔΟΝ ΖΟΥΑΝ

Η Μαρία είναι 33. Με τον Κώστα ξεκίνησε να κάνει σεξ στα 22 της, αλλά εκείνος της είπε ότι φοβόταν να μπει σε σχέση μαζί της. Kι αυτό γιατί όταν πρωτοέβγαιναν μαζί, σαν φίλοι, η Μαρία του έλεγε ότι πάει τουαλέτα κι εξαφανιζόταν για καμιά ώρα. Όταν επέστρεφε, του εξηγούσε ότι κάποιος άγνωστος της έκανε στοματικό σεξ στην τουαλέτα και δε μπορούσε να τον αφήσει και να φύγει. ”Μια φορά, όταν ήμουν φοιτήτρια στο Λονδίνο, είχαν έρθει οι γονείς μου επίσκεψη” θυμάται η Μαρία. ”Αλλά ούτε τότε μπόρεσα να αντισταθώ κι ένα βράδυ που βγήκα έξω κουβάλησα κάποιον στο σπίτι. Οι γονείς μου ξύπνησαν και με είδαν να κάνω σεξ με έναν άγνωστο γύρω στα πενήντα. Ήταν μεγάλο το σοκ για εκείνους. Ντράπηκα απίστευτα. Αλλά ποτέ δε μπορούσα με τίποτα να σταματήσω να κάνω σεξ”.

Aπ΄ τους αμέτρητους εραστές της, ο μόνος τελικά με τον οποίο είχαν το ίδιο sex drive, ήταν ο Κώστας. Αδελφή ψυχή της. Όμως εκείνος πάλι δεν την εμπιστεύονταν, οπότε τελικά παντρεύτηκε μια άλλη και κράτησε τη Μαρία για σεξ και συμπάθεια. Την γνώρισε μάλιστα στη γυναίκα του σαν την καλύτερή του φίλη, για να μπορούν να κάνουν μερικές ξεπέτες και μέσα στο σπίτι του.

Μετά από το άσχημο διαζύγιό του, επέστρεψε ολοκληρωτικά στην Μαρία. Εκείνος της ζήτησε να αλλάξει, και πραγματικά, η Μαρία δεν απατούσε πια, δεν ήθελε να τον χάσει. Συνέχιζε να κάνει πολύ σεξ, αλλά μόνο με εκείνον. “Πηγαίναμε διακοπές κι από τις δέκα μέρες μόνο την μία φτάναμε μέχρι την παραλία. Όλες τις άλλες μέναμε κλεισμένοι στο δωμάτιο, βλέπαμε πορνό και κάναμε σεξ. Όταν όμως σοβάρεψε η σχέση εκείνος γινόταν παράξενος μετά κάθε φορά που το παρακάναμε στο κρεβάτι. Και στους καβγάδες μας, πόρνη με ανέβαζε πόρνη με κατέβαζε. Δεν ξέρω γιατί τα ανεχόμουν όλα αυτά. Όπως δεν ξέρω γιατί ανέχτηκα να πάρω τον ρόλο της μετρέσας την εποχή που ήταν με άλλη. Όπως δεν ξέρω γιατί κάποτε δεχόμουν να με ξεφτιλίζει και να με δέρνει δημοσίως ένας άλλος καλός μου εραστής. Ανεχόμουν τα πάντα για να έχω το σεξ”.

Η Μαρία κι ο Κώστας χώρισαν. Εκείνος είχε εμμονές κάθε φορά που η Μαρία χάνονταν για πέντε λεπτά, τη φαντάζονταν να κάνει σεξ με τον ένοικο του πάνω ορόφου, με τον κομμωτή της, με έναν άγνωστο που συνάντησε στο σούπερμάρκετ. Και κάπως έτσι ξεκινούσαν οι καβγάδες.Το σημερινό αγόρι της γνωρίζει ολόκληρη την ιστορία της. Και στηρίζει την προσπάθεια που κάνει στην ψυχοθεραπεία της.

Στην Αμερική, υπάρχουν πλέον οι SAA (Sex Addicts Anonymous) και SA (Sexaholics Anonymous). Προγράμματα για την θεραπεία των εθισμένων στο σεξ βασισμένα στα ίδια δώδεκα βήματα των ΑΑ (Aνώνυμων Αλκοολικών) και ΝΑ (Aνώνυμων Ναρκομανών). Το 2001 δεν υπήρχε καν γυναικείο γκρουπ-οι γυναίκες ενσωματώνονταν στα αντρικά. Σήμερα ο αριθμός γυναικών σεξομανών που απευθύνονται εκεί για θεραπεία, ανεβαίνει ραγδαία και οι θεραπευτές προσπαθούν να καταλάβουν τους λόγους που δημιουργήθηκαν σε χρόνο dt όλα αυτά τα γυναικεία γκρουπ. (Στην Ελλάδα βέβαια δεν υπάρχουν καθόλου SA γκρουπ). Είναι τα νέα κοινωνικά πρότυπα που κάνουν τις γυναίκες υπερσεξουαλικές, με αποτέλεσμα, όσες έχουν το ψυχικό υπόβαθρο, να εθίζονται στο σεξ;

LOVE IS THE DRUG

Oι θεραπευτές μιλούν για εθισμό μόνο στην περίπτωση που ο τρόπος που αντιμετωπίζεις το σεξ έχει καταστροφικά αποτελέσματα για την ζωή σου. H Νεοϋρκέζα θεραπεύτρια Mavis Humes Baird που ασχολείται με sex addicts, λέει ότι το σεξ επηρεάζει την ζωή των εθισμένων (με αυνανισμό, πορνογραφία, ξεπέτες με αγνώστους) μέχρι που την καταλαμβάνει ολόκληρη. ”Τα συμπτώματα είναι λαιμαργία για σεξ, μεγάλη ανοχή (αυτό που έδειξε η Μαρία και στην παράλληλη σχέση του φίλου της και στον ξυλοδαρμό και στην ταπείνωση από τον άλλον εραστή της), χάσιμο του ελέγχου και, στα τελευταία στάδια, εμμονή, εξάρτηση και καταναγκασμός”. Καταναγκασμός να κάνεις σεξ ξανά και ξανά και να ακολουθήσεις μια συγκεκριμένη συμπεριφορά, παρά το ότι έχει καταστροφικά αποτελέσματα για την ζωή σου. Όπως το να διαλύσεις έναν γάμο που έχουν βασιστεί στην αγάπη για χάρη μιας σεξουαλικής σχέσης χωρίς νόημα. Ή όπως το να ξοδεύεις πολλά χρήματα και άπειρο χαμένο χρόνο σε σάιτ με πορνό. Ή όπως το να κάνεις σεξ χωρίς προφύλαξη, με αγνώστους που βρίσκεις στο facebook.

Αλλά όχι, οι εθισμένοι στο σεξ δεν εθίζονται στο παιχνίδι, όπως οι εθισμένοι στον τζόγο. Οι sexaholics εθίζονται σε χημικές ουσίες, όπως ακριβώς και οι ναρκωμανείς. Τα χημικά στα οποία εθίζονται είναι οι ίδιες τους οι ορμόνες. Κατά την διείσδυση, απελευθερώνεται από τον εγκέφαλο οξυτοκίνη, ντοπαμίνη, σεροτονίνη, επινεφρίνη, ακόμη και μια ορμόνη με παρόμοια σύνθεσή με την ηρωίνη. Κι όπως ακριβώς ο ηρωινομανής θα αναζητήσει την επόμενη δόση για να νιώσει το επόμενο χάι, έτσι ακριβώς κι ο εθισμένος στο σεξ ξανακάνει για να νιώσει πάλι το χάι. Aλλά γιατί κάποιοι άνθρωποι εθίζονται στο σεξ και άλλοι όχι; Σίγουρα, υπάρχουν εθισμένες προσωπικότητες, αλλά στην περίπτωση αυτού του εθισμού πoιο ακριβώς είναι το όριο; Πόσο συχνά κάνει σεξ ένας εθισμένος και πόσο κάποιος που απλώς του αρέσει πολύ το σεξ; Mιλάμε πάντα για μια βιολογική διαδικασία. Η οποία θεωρείται απολαυστική απ΄ όλους τους ανθρώπους. Άρα που ακριβώς είναι η διαχωριστική γραμμή ανάμεσα σε μια υψηλή λίμπιντο και σε μια κατάσταση που χρήζει ιατρικής παρακολούθησης;

Πολλοί δηλώνουν σήμερα σεξομανείς, απλά επειδή τους αρέσει να κάνουν σεξ κάθε μέρα, για ώρες. Αλλά τίποτε πάνω τους δε δηλώνει ψυχική ασθένεια. Απλώς τους αρέσει περισσότερο το σεξ από τους υπόλοιπους ανθρώπους, με τον ίδιο τρόπο που άλλοι είναι περισσότερο γλυκατζήδες. Αν δούμε την αμερικάνικη βίβλο των ψυχικών διαταραχών, ”Diagnostic and Statistical Manual of Mental Disorders” σαν υπερσεξουαλική διαταραχή ορίζεται το ”να αφιερώνεις πολύ χρόνο σε σεξουαλικές φαντασιώσεις και όργια με τρόπο που λειτουργεί σαν απάντηση σε καταστάσεις όπως το άγχος ή η κατάθλιψη.” Η σεξομανία, δηλαδή, στην πραγματικότητα δημιουργεί πολύ διαφορετικά συναισθήματα από ότι οι σπαρταριστές ατάκες της Σαμάνθα.

ΣΕΞ ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΞ

“Στα 20 μου ψώνιζα άγνωστους άντρες απ’ τα μπαρ και μου άρεσε όλο αυτό, με έκανε να νιώθω μια σεξουαλικά απελευθερωμένη γυναίκα, ισχυρή. Ένιωθα λαγνεία ακόμη και για αντικειμενικά άσχημους άντρες ή ακόμα και για μεγαλύτερους απ΄ το μπαμπά μου. Φυσικά όταν τελείωνε το σεξ ξενέρωνα, την επόμενη μέρα στο κρεβάτι μου σκεφτόμουν τι είχα κάνει και ντρεπόμουν. Αλλά για να καλύψω τα άσχημα συναισθήματά μου, έβρισκα κάποιον την ίδια μέρα να κάνω σεξ.

Έκανα σχέσεις, δεν είναι ότι δεν έκανα. Αλλά δε μπορούσα να μην απατήσω. Ακόμη και τον μεγάλο έρωτα της ζωής τον απατούσα επανειλημμένα. Μόνο πρόσφατα, στα 40 μου, όταν άρχισα να απατώ τον πατέρα του παιδιού μου, σκέφτηκα σοβαρά ότι ίσως κάτι να μην πάει καλά με μένα. Είναι όμορφος και υπέροχος κι εγώ τον απατούσα πάντα με ένα σωρό χάλια τύπους. Δεν υπήρχε πια θέμα απελευθέρωσης ή υπερσεξουαλικότητας, ήταν ξεκάθαρο ότι έκανα κακό στον εαυτό μου. Και παρ’ όλα αυτά δε μπορούσα να το σταματήσω. Μέχρι που του το είπα η ίδια στον άντρα μου”.

Παρότι η Βασιλική, 42 χρονών σήμερα, έχει μόλις ξεκινήσει να δουλεύει και να αναλύει τον εθισμό της και δεν γνωρίζει ακόμη τι ακριβώς τρέχει με εκείνη, στις πρώτες συνεδρίες έμαθε ότι πολλοί εθισμένοι στο σεξ μεγάλωσαν στο χαοτικές οικογένειες, καθόλου δεμένες. Άλλοι εθισμένοι έχουν υποστεί φυσική, σεξουαλική ή συναισθηματική κακοποίηση όταν ήταν μικροί, σύμφωνα με την αμερικάνα θεραπεύτρια Μavis Humes Braid. Έχει φτιάξει 250 ερωτήσεις -όπως ”νιώθεις να ελέγχεσαι από την σεξουαλική σου επιθυμία;” και “έχεις νιώσει να μετανιώνεις για τις σεξουαλικές σου εμπειρίες;”-τις οποίες δίνει να τις συμπληρώνουν οι εθισμένες που φτάνουν στο γραφείο της. Προσπαθεί να αναγνωρίσει ποια είναι η μη νορμάλ συμπεριφορά στο σεξ που διαχωρίζει τον ”γλυκαντζή” άνθρωπο από τον ψυχιατρικά σεξομανή.

Αλλά πώς να γίνει αυτό σε με μια κοινωνία που το ευκαιριακό σεξ προμοτάρεται σαν απελευθέρωση και ένδειξη δύναμης, το τρίo αν διασκέδαση όταν βαριόμαστε σε έναν γάμο, το πορνό ως νέος φεμινισμός, το να έχεις fuck buddies- ‘”φίλους με προνόμια” όπως λέγονται τελευταία- θεωρείται τρομερά κουλ και μετά τις bi-sexuals έχουν εμφανιστεί οι bi-curious, οι γυναίκες δηλαδή που κάνουν σεξ με γυναίκες απλώς από περιέργεια;

Aπό την άλλη, οι σεξομανείς άντρες ήταν πάντα πιο αποδεκτοί κοινωνικά. Προκαλούν γέλιο στις παρέες τους κι εντύπωση στους συνεργάτες τους. Έχουμε φτάσει στο σημείο να μπερδεύουμε τον εθισμένο στο σεξ με τον player. ”Ο πρώην μου δε με εμπιστεύονταν για σοβαρή σχέση” λέει η Μαρία για τον Κώστα, ”παρ΄ότι είχε την ίδια εμμονή για το σεξ με εμένα. Κι εκείνος έκανε ομαδικό, μικρό τον είχαν πιάσει επίσης οι γονείς του να φέρνει άσχετες στο δωμάτιό του, απατούσε τη γυναίκα του μαζί μου και με άλλες, δε μπορούσε να πει όχι στα one night stands, πέρασε περιόδους που αργούσε στην δουλειά του για να βλέπει πορνό στο σπίτι, είχαμε ακριβώς το ίδιο πάθος. Αλλά όλα αυτά δεν ακούγονται τόσο τραγικά όταν συμβαίνουν σε άντρα. Αντίθετα, μια γυναίκα φαίνεται κλινική περίπτωση”. Γιατί μια μανιακή του σεξ είναι πάντα κλινική περίπτωση, δεν ξέρω καμία που να την αποκαλούν player. Οι θεραπευτές του σεξ έχουν μάλλον ακόμα πολλά να λύσουν…

1 σχόλιο:

  1. Δεν ειναι πολλά τα δώρα του Θεού στον άνθρωπο πλέον. Και η ηλίθια η κοινωνία κάνει τα δώρα να νιώθουν άσχημα και να τρεχουν για θεραπεία στους Ανωνυμους Σεξομανείς... Τι να πεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

add a comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Sample text

Alexa

Sample Text

Τις καταγγελίες, τα παράπονα και τις απόψεις σας στείλτε τα στο: koroniotiskostas@gmail.com