Social Icons

.

Pages

5 Φεβρουαρίου 2013

Ανακάλυψαν τα σαγόνια και το σκελετό του... Λοχ Νες της Σιβηρίας

Ανακάλυψαν τα σαγόνια και το σκελετό του... Λοχ Νες της Σιβηρίας

Για περισσότερα από 100 χρόνια άνθρωποι που ζουν στον οικισμό στα παράλια της λίμνης Labynkyr στην ανατολική Σιβηρία έκαναν λόγο για το “Διάβολο” και το “τέρας της λίμνης”. Με τα χρόνια η φαντασία έπλεξε το θρύλο αυτού του τέρατος του Λοχ Νες της Σιβηρίας.

Πρόσφατα, μια ομάδα από τη Ρωσική Ένωση Γεωγραφίας ανακάλυψε στο βυθό της λίμνης τα απομεινάρια του σκελετού και των σαγονιών ενός πλάσματος που ταιριάζει πολύ με τις περιγραφές και τους θρύλους.

Βέβαια, όπως μεταδίδουν οι Siberian Times, αυτή η ανακάλυψη δεν αρκεί για να πειστούν οι πιο σκεπτικιστές που ζητούν ο σκελετός να εξεταστεί από ειδικούς. Κάποιοι υποστηρίζουν ότι πρόκειται για ένα μεγαλόσωμο ψάρι άλλοι για αμφίβιο.

Η λίμνη πάντως κρύβει και άλλα μυστικά εκτός από το... τέρας της. Βρίσκεται σε υψόμετρο 1.020 μέτρων πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας.

Το μέσο βάθος των νερών της είναι 52 μέτρα όμως υπάρχει ένα φρέαρ στο βυθό της που φτάνει τα 80 μέτρα βάθος. Το πλέον μυστήριο φαινόμενο είναι ότι ακόμη και σε θερμοκρασίες -60° Κελσίου, τα νερά της δεν παγώνουν. Κανένας επιστήμονας δεν έχει καταφέρει ακόμη να δώσει μια πειστική εξήγηση για το φαινόμενο αυτό. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

add a comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Sample text

Alexa

Sample Text

Τις καταγγελίες, τα παράπονα και τις απόψεις σας στείλτε τα στο: koroniotiskostas@gmail.com