Social Icons

.

Pages

9 Φεβρουαρίου 2013

Το τρίχρονο κοριτσάκι που «ανταγωνίζεται» σε εξυπνάδα τον Στίβεν Χόκινγκ

Η μόλις τριών ετών Άλις Άμος έφτασε τους 162 βαθμούς σε τεστ IQ στο οποίο υποβλήθηκε. Μάλιστα, έγινε μέλος της Mensa, της κοινότητας των ανθρώπων με τον υψηλότερο δείκτη IQ. Το κοριτσάκι μιλάει ήδη δύο γλώσσες.

Η Άλις Άμος είναι το 18ο μέλος της κοινότητα της Mensa που γίνεται μέλος της ήδη από την προσχολική ηλικία. Έτσι, θεωρείται ήδη μία από τις ανερχόμενες διάνοιες της Μεγάλης Βρετανίας.

Αν και τριών ετών, η Άλις ομιλεί και τα αγγλικά, καθώς διαμένει στη Μεγάλη Βρετανία, αλλά και τα ρωσικά, που είναι η μητρική γλώσσα των γονέων της. Στον ελεύθερο χρόνο της διαβάζει τους μύθους του Αισώπου, όπως και άλλα παραμύθια, ενώ επιδεικνύει έφεση και στα καλλιτεχνικά, καθώς αρέσκεται στο τραγούδι και τον χορό. Επιπλέον, κάνει εντατικά μαθήματα αριθμητικής και γραφής.

Τα αποτελέσματά της στο IQ τεστ, είναι παρόμοια με αυτά του περίφημου επιστήμονα Στίβεν Χόκινγκ, ο οποίος αν και δεν έχει υποβληθεί ποτέ σε τεστ IQ, υπολογίζεται πως κυμαίνεται μεταξύ των 160 και 165 μονάδων του δείκτη.

Το τεστ βασίζεται σε παράγοντες όπως η λογική σκέψη, η λειτουργική μνήμη, η γνώση, η οπτική-χωρική επεξεργασία και η αιτιολόγηση.

Τα στελέχη της Mensa είναι ιδιαίτερα ευχαριστημένοι που μπορούν και έχουν την Άλις στην κοινότητά τους. Οι γονείς της υπέγραψαν σχετική αίτηση και η κόρη τους έγινε δεκτή με ανοικτές αγκάλες.

Πάντως, στη Mensa έχει καταφέρει να εγγραφεί κι ένα κορίτσι, που το 2009, όταν κι έγινε δεκτό, ήταν ηλικίας 28 μηνών. Το όνομά της είναι Ελίζ Ταν Ρόμπερτς. Η Mensa απαριθμεί περίπου 1.000 μέλη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

add a comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Sample text

Alexa

Sample Text

Τις καταγγελίες, τα παράπονα και τις απόψεις σας στείλτε τα στο: koroniotiskostas@gmail.com