Social Icons

.

Pages

13 Φεβρουαρίου 2013

Πώς να αλλάξετε τρένο εν κινήσει!

Perierga.gr - Πώς να αλλάξετε τρένο εν κινήσειΈνας Βρετανός σχεδιαστής συνέλαβε μια ιδέα που μοιάζει βγαλμένη κυριολεκτικά από ταινία επιστημονικής φαντασίας. Η «Κινούμενη Πλατφόρμα» (Moving Platform) όπως ονομάζει την ιδέα του θα επιτρέπει τη διασύνδεση δύο τρένων που κινούνται παράλληλα ώστε οι επιβάτες που το επιθυμούν να μεταβούν από το ένα στο άλλο. Με αυτό τον τρόπο τα τελευταίας τεχνολογία τρένα, όπως τα μαγνητικά, που κινούνται με μεγάλη ταχύτητα και κάνουν μεγάλα ταξίδια (π. χ Νέα Υόρκη-Λος Άντζελες) δεν θα κάνουν ενδιάμεσες στάσεις.

H μετάβαση

Η πρόταση του Πολ Πρίστμαν, διευθυντή της εταιρίας Priestmangoode είναι τα γρήγορα τρένα που κάνουν μεγάλα ταξίδια να μην περνούν καθόλου μέσα από αστικές περιοχές και οι επιβάτες που θέλουν να κατέβουν σε κάποιον από τους ενδιάμεσους σταθμούς να «μετακομίζουν» καθ΄ οδόν σε άλλα τρένα που θα τους πηγαίνουν στον προορισμό τους.

Κάθε σταθμός θα διαθέτει μικρά τρένα ή κάποια ειδικά βαγόνια τα οποία μόλις το γρήγορο τρένο πλησιάζει, θα ξεκινούν από την βάση τους και θα κινούνται παράλληλα με αυτό. Ο οδηγός του γρήγορου τρένου θα μειώνει την ταχύτητά του έτσι ώστε οι θύρες των δύο οχημάτων να έρθουν η μια απέναντι στην άλλη.

Μόλις συμβεί αυτό ένα μικρός διάδρομος, μια πλατφόρμα, θα ενώνει τα δύο τρένα και έτσι οι επιβάτες θα μπορούν άμεσα, εύκολα και με ασφάλεια να περάσουν από το ένα στο άλλο. Σύμφωνα με τον Πρίστμαν η ίδια διαδικασία θα μπορεί να γίνει και ανάμεσα σε γρήγορα τρένα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

add a comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Sample text

Alexa

Sample Text

Τις καταγγελίες, τα παράπονα και τις απόψεις σας στείλτε τα στο: koroniotiskostas@gmail.com