Social Icons

.

Pages

27 Φεβρουαρίου 2013

Εύρεση Ε.Τ. μπορεί να απαιτήσει τεράστιο άλμα ρομποτικής

Τα Αυτόνομα αυτοαναπαραγόυμενα ρομπότ - exobots - είναι ο τρόπος για να εξερευνήσουμε το σύμπαν, και βρούμε τον εντοπισμό της εξωγήινης ζωής και ίσως και στον καθαρισμό των διαστημικών αποβλήτων, σύμφωνα με έναν μηχανικό του  Penn State, ο οποίος σημειώνει ότι η αναζήτηση για εξωγήινη νοημοσύνη - SETI - είναι στο 50ο έτος του.

"Η βασική παραδοχή είναι ότι η ανθρώπινη εξερεύνηση του διαστήματος πρέπει να είναι πολύ αποτελεσματική, και οικονομικά αποδοτική, καθώς η αυτόνομη τοποθέτηση ανθρώπων σε χαμηλή γήινη τροχιά είναι γεμάτη με πολιτικές, οικονομικές, και τεχνικές δυσκολίες, ανέφερε ο καθηγητής  ηλεκτρολογίας μηχανολογίας," John D. Mathews . Αν οι εξωγήινοι είναι εκεί έξω, έχουν τα ίδια προβλήματα με εμάς και θα πρέπει να εξοικονομήσουν πόρους, που είναι κανόνας από τους νόμους της φυσικής. 

Ο καθηγητής προτείνει ότι "μόνο με την ανάπτυξη αυτοαναπαραγόμενων ρομποτικών οχημάτων με τα ήδη εδραιωμένα συστήματα επικοινωνιών - μπορεί η ανθρώπινη φυλή αποτελεσματικά να εξερεύνηση ακόμα και τη ζώνη των αστεροειδών, τη μεγάλη του ζώνη Kuiper, το Νέφος του Oort, και πέρα. Ο καθηγητής αναφέρει  ότι οποιαδήποτε εξωγήινη φυλή θα πρέπει να έχει ακολουθήσει παρόμοια πορεία προς τα αστέρια, με την αποστολή εξερευνητικών ρομπότ αντί από έμβια όντα.

Αν είναι σαν εμάς, και έχουν μια πολύ δυσλειτουργική κυβέρνηση και όλα τα άλλα προβλήματα που μας ταλανίζουν , δήλωσε ο Μάθιους, δεν θέλουν η δεν θα μπορούν να δαπανήσουν πολλά για να επικοινωνήσετε μαζί μας. Είναι εξαιρετικά δύσκολο να μεταδόσεις στον γαλαξία μηνύματα και απαιτεί τεράστιους πόρους. Τα ραδιοκύματα πρέπει να είναι σε κάθε κατεύθυνση για να γεμίσουν τον ουρανό, αλλά αυτό απαιτεί τεραστία ενέργεια για καλύψει όλο το διάστημα .  Οι τρέχουσες επικοινωνίες με υπέρυθρες λέιζερ μπορούν να επικοινωνούν μόνο στο δικό μας ηλιακό σύστημα, δήλωσε ο Μάθιους. 

Η ανθρώπινη εξερεύνηση δεν είναι δυνατόν να γίνει με ασφάλεια  αλλά, τα ρομπότ θα μπορούσαν να πάνε εκεί οπού πολλοί άνθρωποι δεν θα μπορέσουν να πάνε. Για να ελαχιστοποιηθεί το κόστος, προτείνετε ότι τα αρχικά ρομπότ θα  κατασκευαστούν στη Σελήνη για να επωφεληθούν από τους πόρους και το ένα έκτο της βαρύτητας επίσης σημειώνει ότι έχουμε την τεχνολογία για να δημιουργηθούν αυτά τα exobots τώρα, εκτός από το πρόβλημα στην πηγή ενέργειας.

Αρχικά, ται exobots θα εξυπηρετήσουν δύο σκοπούς, τα  σαφή υπάρχοντα διαστημικά συντρίμμια αλλά και να παρακολουθούν τις περισσότερες από 1.200 προσεγγίσεις από αστεροειδείς που περνάν αρκετά κοντά στην Γη, και που είναι ιδιαίτερα επικίνδυνοι, υπό την έννοια ότι προσεγγίζουν αρκετά τη Γη κατά τη διάρκεια της τροχιάς τους.Ως πρώτο βήμα, θα πρέπει να ξεκινήσουν οχήματα ρομπότ  για να μάθουν τους αστεροειδείς και να τοποθετήσουν  φάρους για την αναγνώριση και τον εντοπισμό τους , δήλωσε ο Μάθιους. Τελικά, το δίκτυο των exobots θα είναι αυτόνομα και ικανά για μάθησης και  θα εξαπλωθούν μέσα στο ηλιακό σύστημα και στο γαλαξία, χρησιμοποιώντας τους πόρους που βρίσκουν εκεί και για να συνεχίσει την αποστολή τους. Η επικοινωνία θα γίνεται με υπέρυθρες ακτίνες λέιζερ μια επικοινωνία με την ταχύτητα του φωτός, η οποία είναι η ταχύτερη που μπορούμε να ελπίζουμε να πετύχουμε.

Η βασική υπόθεση μας για την αναζήτηση εξωγήινης νοημοσύνης είναι ότι η ΕΤ θα θέλουν να βρεθούν, δήλωσε ο Μάθιους. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

add a comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Sample text

Alexa

Sample Text

Τις καταγγελίες, τα παράπονα και τις απόψεις σας στείλτε τα στο: koroniotiskostas@gmail.com