Social Icons

.

Pages

19 Φεβρουαρίου 2013

Τανζανία: Ακρωτηρίασαν αγόρι με αλμπινισμό, για να φτιάξουν απ’ το χέρι του… φυλαχτά

Τανζανία: Ακρωτηρίασαν αγόρι με αλμπινισμό, για να φτιάξουν απ’ το χέρι του… φυλαχτά

Τρεις άγνωστοι ακρωτηρίασαν το χέρι ενός 7χρονου αγοριού με αλμπινισμό, προκειμένου να φτιάξουν από αυτό… φυλαχτά, ανακοίνωσαν σήμερα αξιωματούχοι στην Τανζανία.
Το αγόρι επέστρεφε πεζή σπίτι του, συνοδευόμενο από τέσσερις φίλους του, όταν δέχθηκε την βάρβαρη επίθεση.
Είναι η τελευταία από μία σειρά αιματηρών επιθέσεων σε ανθρώπους με αλμπινισμό – μία εκ γενετής πάθηση που ονομάζεται επίσης αλφισμός ή λευκοπάθεια και χαρακτηρίζεται από λευκό χρώμα στο δέρμα, στα μαλλιά και στις τρίχες ολόκληρου του σώματος, εξαιτίας της έλλειψης μελανίνης (είναι η χρωστική ουσία του δέρματος).
«Το αγόρι δέχτηκε την επίθεση το Σάββατο», ανακοίνωσε ο Απολινάρι Ματσέτα, ηγέτης της τοπικής κυβέρνησης στην νοτιοδυτική περιοχή Μιλέπα της Τανζανίας, όπου συνέβη το περιστατικό.
Το αγόρι ονομάζεται Μβιγκούλου Μαγκέσα και αναρρώνει στο νοσοκομείο, πρόσθεσε.
Η επίθεση συμβαίνει λίγες ημέρες έπειτα από ανάλογο περιστατικό με θύμα τη μητέρα τεσσάρων παιδιών, το χέρι της οποίας επίσης ακρωτηριάστηκε για τον ίδιο λόγο.
Για την επίθεση εναντίον της έχουν συλληφθεί πέντε άντρες, ενώ το κομμένο άκρο της βρέθηκε κρυμμένο σε ένα χωράφι, ανακοίνωσε η τοπική αστυνομία.
Τον περασμένο μήνα, εξάλλου, ένα αγοράκι με αλμπινισμό πέθανε στην περιοχή Ταμπόρα της Τανζανίας, από τον ακρωτηριασμό που υπέστη στο χέρι του.
Στην Τανζανία, οι πάσχοντες από αλμπινισμό ακρωτηριάζονται ή δολοφονούνται επειδή είναι εκτεταμένη η αντίληψη ότι τα φυλαχτά που δημιουργούνται με κομμάτια από το σώμα τους φέρνουν καλή τύχη και ευμάρεια.
Οι επιθέσεις εναντίον τους είναι πολύ συνηθισμένες, όχι μόνο στην Τανζανία, αλλά και σε άλλες αφρικανικές χώρες.
Τελετουργικοί φόνοι ατόμων με αλμπινισμό έχουν καταγραφεί και στο γειτονικό Μπουρουντί.
Οι Αρχές της χώρας εικάζουν ότι πολλοί από τους δολοφόνους προέρχονταν από την Τανζανία, στην οποία κάθε κομμάτι σώματος από άτομο με αλμπινισμό αξίζει χιλιάδες δολάρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

add a comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Sample text

Alexa

Sample Text

Τις καταγγελίες, τα παράπονα και τις απόψεις σας στείλτε τα στο: koroniotiskostas@gmail.com