Social Icons

.

Pages

16 Φεβρουαρίου 2013

Ένα ιδιωτικό διαστημόπλοιο ετοιμάζεται…

Μια νέα αποστολή για τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό…

http://www.gadgetfreak.gr/wp-content/uploads/2013/02/ISS-31_SpaceX_Dragon.jpg

Και μια αποστολή επανατροφοδοσίας για τον International Space Station που όπως λέει η NASA ετοιμάζεται για την 1η Μάρτη.

Η μη επανδρωμένα κάψουλα Dragon κατασκευής της SpaceX θα εκτοξευθεί από τον Σταθμό Cape Canaveral Air Force Station στις 10:10 το πρωϊ EST (1510 GMT) και θα φτάσει μια ημέρα μετά με φορτίο 1,200 λίβρες γεμάτο από πειράματα και εφόδια.

Η επιστροφή έχει προγραμματιστεί για τις 25 Μαρτίου στα ανοιχτά της Baja της California με 2,300 λίβρες δείγματα και εφόδια.

Είναι η δεύτερη cargo αποστολή για τη NASA και 3η συνολικά ενώ η SpaceΧ έχει μια συμφωνία $1.6 δις με τη NASA για 12 πτήσεις του Dragon με τον πύραυλο Falcon 9.

Η NASA έχει συμβόλαιο $1.9 δις και με την Orbital Sciences Corp. για οκτώ αποστολές με τον πύραυλο Antares και την κάψουλα Cygnus.

Όλα αυτά από τη στιγμή που το καλοκαίρι του 2011 ενώ με το Dragon θα μεταφερθούν ΚΑΙ αστροναύτες με άλλο συμβόλαιο. Η δε Boeing έλαβε χρήματα και για την κάψουλα CST-100 όπως και η Sierra Nevada Corp. για το Dream Chaser διαστημικό σκάφος.

Η NASA ελπίζει ένα έστω από όλα αυτά τα προγράμματα να πετάξει μέχρι το 2017 για να μην βασίζεται στο Soyuz για… taxi.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

add a comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Sample text

Alexa

Sample Text

Τις καταγγελίες, τα παράπονα και τις απόψεις σας στείλτε τα στο: koroniotiskostas@gmail.com