Social Icons

.

Pages

12 Φεβρουαρίου 2013

Κατέβασε ταινίες, μουσική και apps – Όλα όσα πρέπει να ξέρεις σχετικά με τo downloading και το streaming

Κατέβασε ταινίες, μουσική και apps-Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις σχετικά με τo downloading και το streaming

Έχουν περάσει ανεπιστρεπτί η ημέρες που περίμενες πως και πως να έρθει η Παρασκευή ή Κυριακή το βράδυ για να παρακολουθήσεις από τον καναπέ σου την αγαπημένη σου τηλεοπτική εκπομπή ή ταινία.

Η τεχνολογία έχει προχωρήσει τόσο πολύ που δεν είσαι πια κολλημένος πάνω στην οθόνη της τηλεόρασής σου. Υπάρχουν αρκετοί τρόποι για να παρακολουθήσεις, να ακούσεις, αλλά και να διαβάσεις οτιδήποτε θες χρησιμοποιώντας τις νέες ανεπτυγμένες τεχνολογίες του downloading και streaming από το δίκτυο του υπολογιστή.

Αν θέλετε να επεκτείνετε τη μουσική συλλογή σας ή την ταινιοθήκη σας μπορείτε πλέον με ένα απλό κλικ να κατεβάσετε ένα τραγούδι ή να νοικιάσετε μια νέα ταινία μέσα σε μόλις λίγα δευτερόλεπτα.

Επιπλέον με το διαδίκτυο έχετε τη δυνατότητα προσεκτικά να έχετε πρόσβαση σε περισσότερες ταινίες, βιβλία και μουσική από ό, τι θα μπορούσατε να αγοράσετε από ένα βιντεοκλάμπ, ένα βιβλιοπωλείο ή ένα δισκοπωλείο.

Η διαφορά μεταξύ της μεταφόρτωσης και της συνεχούς ροής είναι απλή αλλά σημαντική.

Το downloading ή αλλιώς λήψη μεταφέρει ένα αντίγραφο του αντικειμένου που έχετε αγοράσει στο smartphone ή το tablet σας, την κονσόλα παιχνιδιών ή τον υπολογιστή σας. Το streaming ή αλλιώς συνεχής ροής σας επιτρέπει να δείτε μια ταινία ή ένα μουσικό άλμπουμ, να παίξετε ή να ακούσετε χωρίς να το κρατήσετε για πάντα.

Και τα δύο απαιτούν το διαδίκτυο με μια αξιοπρεπή ταχύτητα 24Mbs ή σήμα 4G (αν είστε με τη χρήση ενός κινητού τηλεφώνου).

Το πλεονέκτημα της συνεχούς ροής είναι ότι δεν χρειάζεται τεράστιος χώρος αποθήκευσης (μνήμη). Σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορεί η εικόνα να θολώνει, αλλά μην σας ανησυχεί αυτό διότι μπορεί να ευθύνεται ο δορυφόρος.

ΜΟΥΣΙΚΗ

Το iTunes της Apple έχει γίνει συνώνυμο με το downloading μουσικής. Είναι εύκολο στη χρήση και σε λογικές τιμές (8 ευρώ για ένα άλμπουμ).

Το Xbox της Microsoft Music ωστόσο είναι πιο εκπληκτικό, καθώς διαθέτει τη μεγαλύτερη βιβλιοθήκη τραγουδιών με 30 εκατομμύρια (το iTunes έχει 26 εκατομμύρια), αν και θα χρειαστείτε ένα PC που τρέχει με Windows 8 ή μια κονσόλα Xbox για να αποκτήσετε πρόσβαση.

Το Xbox της Microsoft Music λειτουργεί επίσης και ως μια υπηρεσία συνεχούς ροής, όπως και η Sony Music Unlimited για το PS3.

Άλλο είναι το Napster, με streaming και downloading υπηρεσία, το οποίο εξακολουθεί να είναι δημοφιλές για τις ικανότητές του.

Κατέβασε ταινίες, μουσική και apps-Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις σχετικά με τo downloading και το streaming

ΒΙΒΛΙΑ

Τα e-books βρίσκονται σε μεγάλη άνοδο. Οι πωλήσεις για το πρώτο εξάμηνο του περασμένου έτους ανήλθαν σε 145 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 188% από το 2011.

Τα λογοτεχνικά είναι αυτά που προσελκύουν το περισσότερο αναγνωστικό κοινό με τα ερωτικά να ακολουθούν.

Το Amazon αποτελεί τον κυρίαρχο παίκτης στην αγορά των e-books με δεύτερο το Kindle, την ώρα που άλλες εταιρείες, που παλαιότερα έκανα θραύση, να έχουν παγιδευτεί κυρίως στις ΗΠΑ, όπως τα μεγαθήρια Barnes & Noble και e-reader Kobo στον Καναδά. Ωστόσο, το Kobo μπορεί να υπερηφανεύεται για το μεγαλύτερο βιβλιοπωλείο, με 2,5 εκατομμύρια τίτλους.

Εάν είστε πρόθυμοι να αφήσετε τους λιανοπωλητές δρόμου, οι οποίοι σταδιακά πεθαίνουν, μπορείτε να αγοράσετε ένα e-book μέσω του WH Smiths, Waterstones και Blackwells, τα οποία διατίθενται στο Kindle.

ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Μπορείτε πλέον να αγοράσετε τηλεόραση τελευταίας γενιάς κατά παραγγελία, όπως είναι για παράδειγμα η σειρά smartTV των Samsung, LG, Sony και άλλων εταιριών, οι οποίες ξεχωρίζουν για τα φοβερά πακέτα που προσφέρουν, καθώς πέραν του ότι είναι 3D διαθέτουν οθόνη αφής και ενσωματωμένο ίντερνετ.

Αν θέλετε να παρακολουθήσετε τηλεόραση στο κινητό σας τηλέφωνο ή το tablet σας, μπορεί να γίνει και αυτό!

Όλοι οι μεγάλοι ραδιοτηλεοπτικοί φορείς προσφέρουν εκδόσεις των εφαρμογών του και για τα smartphones. Μπορείτε επίσης να πληρώσετε για να κατεβάσετε τα τηλεοπτικά προγράμματα με τον ίδιο τρόπο όπως μπορείτε και με τις ταινίες, με ή χωρίς σύνδεση. Αν θέλετε να παρακολουθήσετε ζωντανά τηλεόραση, το iPlayer app σας επιτρέπει να το κάνετε.

Η καλύτερη εφαρμογή που συνιστάται ονομάζεται TVCatchUp και σας επιτρέπει να παρακολουθήσετε όλα τα κανάλια με Freeview στο τηλέφωνο ή το tablet σας.

Θα χρειαστείτε τουλάχιστον ένα 3G σήμα για να χρησιμοποιήσετε έστω και μια εφαρμογή.

ΤΑΙΝΙΕΣ

Μπορείτε να κατεβάσετε και να παρακολουθήσετε ταινίες από το Xbox, το iTunes, το Blinkbox (τρέχει από την Tesco) και το Google Play, τα οποία λειτουργούν απλά με σύστημα pay-as-you-go και pay-safe, συνήθως με τιμές περίπου 3 ευρώ για κάθε ταινία.

Προσφορές για τους σινεφίλ γίνονται στο Lovefilm και το Netflix, τα οποία προσφέρουν διάφορα επίπεδα συνδρομών ανάλογα με το πόσες ταινίες μπορείτε να παρακολουθήσετε σε ένα μήνα.

Υπάρχει επίσης και το NowTV, το οποίο βασίζεται στην υπηρεσία streaming, η οποία διατίθεται σε περισσότερες συσκευές και σας δίνει πρόσβαση σε όλες τις ταινίες με κόστος 9 ευρώ το μήνα.

Όλα τα προγράμματα που αναφέρονται στις ταινίες λειτουργούν σε σχεδόν κάθε πλατφόρμα – smartTV, σε κονσόλες, κινητά τηλέφωνα, ταμπλέτες και υπολογιστές.

Κατέβασε ταινίες, μουσική και apps-Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις σχετικά με τo downloading και το streaming

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

add a comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Sample text

Alexa

Sample Text

Τις καταγγελίες, τα παράπονα και τις απόψεις σας στείλτε τα στο: koroniotiskostas@gmail.com