Social Icons

.

Pages

3 Φεβρουαρίου 2013

Αυστραλία: 18χρονος έζησε εννέα εβδομάδες στη ζούγκλα δίχως προμήθειες

Δεκαοκτάχρονος έζησε εννέα εβδομάδες στη ζούγκλα δίχως προμήθειες

Ένας 18χρονος Αυστραλός, τον οποίο η οικογένειά του είχε για νεκρό, όταν έφυγε το Νοέμβριο για ένα ταξίδι στην ζούγκλα, εντοπίσθηκε ζωντανός εννέα εβδομάδες αφότου εξαφανίστηκε από το σπίτι του.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Daily Mail», ο Μάθιου Άλεν έχασε το μισό σωματικό βάρος του από το Νοέμβριο έως το περασμένο Σάββατο που διασώθηκε, ενώ όταν βρέθηκε ήταν μισότυφλος, γεμάτος βδέλλες και τσιμπήματα εντόμων, και με γάγγραινα στα πόδια του.

Οι Αρχές πιστεύουν ότι έφυγε από το σπίτι του εξαιτίας ψυχολογικών προβλημάτων που αντιμετώπιζε και θέλοντας να δοκιμάσει τις αντοχές του.

Ωστόσο, το «πείραμα» που θέλησε να κάνει κόντεψε να του κοστίσει την ζωή, καθώς ξεκίνησε μόνο με τα ρούχα που φορούσε, δίχως προμήθειες και μην έχοντας πρόσβαση σε επαρκείς ποσότητες νερού, αφού το εφετινό καλοκαίρι είναι πολύ βαρύ στην Αυστραλία, με συνεχείς καύσωνες και ξηρασία.

Ο Άλεν εντοπίστηκε σε απόσταση λίγων χιλιομέτρων από το σπίτι του, στο Γουέστλι, βόρεια του Σίδνεϊ.

Οι Αρχές πιστεύουν πως στη διάρκεια των δύο μηνών που ζούσε στη φύση, τον προσέγγισαν αρκετές φορές μέλη των σωστικών συνεργείων και πεζοπόροι, αλλά εκείνος κρυβόταν για να τους αποφύγει.

«Επίτηδες πήγε στο δάσος – δεν χάθηκε σε αυτό», ξεκαθάρισε εκπρόσωπος της αστυνομίας του Χόρνσμπι που χειρίζεται την υπόθεση, εκφράζοντας ταυτοχρόνως τον θαυμασμό του που ο 18χρονος άντεξε τόσο καιρό εκτεθειμένος στα στοιχεία της φύσης και τις ακραίες καιρικές συνθήκες.

Τον Άλεν εντόπισαν δύο πεζοπόροι σε ημιαναίσθητη κατάσταση, αδύναμο, εξαιτίας της γάγγραινας, να σταθεί στα πόδια του. Μετά τον εντοπισμό του μεταφέρθηκε με ελικόπτερο σε νοσοκομείο του Χόρνσμπι, όπου και εξακολουθεί να νοσηλεύεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

add a comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Sample text

Alexa

Sample Text

Τις καταγγελίες, τα παράπονα και τις απόψεις σας στείλτε τα στο: koroniotiskostas@gmail.com