Social Icons

.

Pages

3 Φεβρουαρίου 2013

10+ παράξενα στοιχεία για τις ΗΠΑ: Πάμε στοίχημα ότι θα μείνεις άφωνος;

Ακολουθεί η λίστα με τις πιο παράξενες διαπιστώσεις για τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής! Κάποιες από αυτές είναι τόσο ενδιαφέρουσες που σίγουρα θα μείνουν στο μυαλό σου και θα μονοπωλήσουν το ενδιαφέρον σου στη διάρκεια της ημέρας...

15. Η Αλάσκα είναι η πολιτεία με το μεγαλύτερο ποσοστό ανθρώπων που περπατάνε μέχρι τη δουλειά τους.

14. Το 27% των Αμερικάνων πιστεύουν ότι ο άνθρωπος δεν πάτησε ποτέ στη Σελήνη.

13. Τα επίσημα χρώματα της Αμερικάνικης σημαίας είναι τα "Old Glory Red", "White" και "Old Glory Blue".

12. Αν και η αρκούδα είναι το επίσημο ζώο της πολιτείας της Καλιφόρνια, κανείς δεν έχει δει καμία εκεί από το 1922.

11. Περισσότερα δημητριακά παρασκευάζονται στην πόλη Battle Creek του Michigan από οποιαδήποτε άλλη πόλη στον κόσμο.

10. Οι εφτά ακτίνες στο στέμμα του Αγάλματος της Ελευθερίας αντιπροσωπεύουν τις εφτά ηπείρους. Κάθε μια έχει μήκος 9 μέτρα και ζυγίζει 75 κιλά.

09. Η Montana έχει τρεις φορές περισσότερες αγελάδες από ότι ανθρώπους.

08. Το Liberty Bell ακούστηκε για τελευταία φορά στα γενέθλια του George Washington το 1846, Απέκτησε τη μοιραία του ρωγμή λίγες ώρες αργότερα.

07. Περίπου 35 εκατομμύρια Αμερικάνοι έχουν  κοινό DNA με κάποιον από τους 102 προσκυνητές που έφτασαν με το πλοίο Mayflower, το 1620.

06. Ο αυτοκινητόδρομος 550 στο Colorado έγινε γνωστός ως Million Dollar Highway επειδή το υπόστρωμα του ήταν στρωμένο με χαμηλού βαθμού μεταλλεύματα χρυσού.

05. Η πολιτεία της Αλάσκα είναι 429 φορές μεγαλύτερη από την πολιτεία του Rhode Island, αλλά το Rhode Island έχει πολύ μεγαλύτερο πληθυσμό.

04. Αν και το Ohio αναφέρεται ως η 17η πολιτεία της Αμερικής, είναι τεχνικά η 47η, επειδή το Κογκρέσο ξέχασε να ψηφίσει την απόφαση για να παραδεχτεί την Ένωση μέχρι το 1953.

03. Ο Snake Alley, ο πιο στραβός δρόμος στον κόσμο, βρίσκεται στο Burlington της Iowa.

02. Οι George Washington, Thomas Jefferson, James Madison, James Monroe, William Henry Harrison, John Tyler, Zachary Taylor και Woodrow Wilson είχαν όλοι γεννηθεί στην Virginia, κάνοντας την τη γενέτειρα των περισσότερων Προέδρων από οποιαδήποτε άλλη Πολιτεία.

01. Οι Ιάπωνες έστελναν βόμβες με μπαλόνια στις Ηνωμένες Πολιτείες κατά την διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. Δεκάδες από αυτές πράγματι έφτασαν στον προορισμό τους, προκαλώντας ζημιές. Μια από αυτές σκότωσε ακόμα και μια οικογένεια στο Oregon, το 1944. Το τρομαχτικό είναι ότι μπορεί να υπάρχουν ακόμα θαμμένες αρκετές από αυτές, που δεν έχουν ακόμα ανακαλυφθεί!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

add a comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Sample text

Alexa

Sample Text

Τις καταγγελίες, τα παράπονα και τις απόψεις σας στείλτε τα στο: koroniotiskostas@gmail.com