Social Icons

.

Pages

9 Ιανουαρίου 2013

Η θέα από το Διεθνή Διαστημικό Σταθμό!(video)

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ τι ακριβώς βλέπουν οι αστροναύτες που βρίσκονται σε κάποια διαστημική αποστολή; Αυτό το βίντεο έχει δημιουργηθεί από μια σειρά διαδοχικών φωτογραφιών από το Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, οι οποίες έχουν ληφθεί με την τεχνική της χρονοκαθυστέρησης (time lapse). Ξεκινώντας από τον Ειρηνικό Ωκεανό, το ταξίδι συνεχίζεται πάνω από τη Βόρεια και την Νότια Αμερική για να ολοκληρωθεί κοντά στην Ανταρκτική. Οι μεγάλες, ορατές πόλεις και τα αξιοθέατα που φαίνονται είναι (με τη σειρά):

  • η νήσος Βανκούβερ, η Βικτώρια και το Βανκούβερ στον Καναδά
  • στις Η.Π.Α.: Σηάτλ, Πόρτλαντ, Σαν Φρανσίσκο, Λος Άντζελες, Φήνιξ, πολλές πόλεις στο Τέξας και το Νέο Μεξικό
  • στο Μεξικό: το Mexico City, ο κόλπος οτυ Μεξικού και η χερσόνησος του Γιουκατάν, καθώς και αστραπές πάνω από τον Ειρηνικό ωκεανό
  • η Γουατεμάλα, ο Παναμάς, η Κολομβία, ο Ισημερινός, το Περού και η Χιλή

Επίσης, με κίτρινο χρώμα μπορούμε να διακρίνουμε την ιονόσφαιρα της Γης (στρώμα της ατμόσφαιρας που αρχίζει από το ύψος των 400-500 χλμ., στο στρώμα της θερμόσφαιρας, και φθάνει σχεδόν μέχρι το ανώτατο όριο της, δηλαδή την εξώσφαιρα) και αρκετά αστέρια στο γαλαξία μας. Οι φωτογραφίες που χρησιμοποιήθηκαν για την κατασκευή του βίντεο προέρχονται από το δικτυακό τόπο της NASA.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

add a comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Sample text

Alexa

Sample Text

Τις καταγγελίες, τα παράπονα και τις απόψεις σας στείλτε τα στο: koroniotiskostas@gmail.com