Social Icons

.

Pages

17 Ιανουαρίου 2013

Τι πρέπει να ξέρετε για το piercing

weirdest face piercing weird people 02 modern art design ideas

Το μέρος του σώματος όπου γίνεται το piercing χρειάζεται κάποιο χρόνο ώστε να επανέλθει στην φυσιολογική του κατάσταση. Αναλόγως με το σημείο όπου γίνεται το piercing, μπορεί να χρειαστεί κάποια ειδική θεραπεία και φροντίδα, αλλά και διαφορετικός χρόνος αποκατάστασης. Πριν κάνετε κάποιο piercing θα πρέπει να ξέρετε τα εξής:

Πριν το piercing
Για το piercing θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί μια νέα, αποστειρωμένη βελόνα αντί για το ειδικό «πιστολάκι» που δημιουργεί τρύπες, έτσι ώστε να μειωθεί όσο το δυνατόν περισσότερο ο κίνδυνος έκθεσης σε ιούς όπως τον ιό HIV (AIDS) και τον ιό της ηπατίτιδας Β. Τα ειδικά «πιστολάκια» είναι δυσκολότερο να αποστειρωθούν εντελώς από ότι μια νέα βελόνα.
Το piercing χρειάζεται φροντίδα. Κάποια σημεία του σώματος χρειάζονται περισσότερη φροντίδα από κάποια άλλα. Για παράδειγμα, εάν κάνετε piercing στο πάνω μέρος του αυτιού σας, θα διαπεραστεί ο χόνδρος και θα χρειαστεί περίπου 2 μήνες για να θεραπευθεί πλήρως. Σε αυτό το διάστημα θα πρέπει να καθαρίζεται 2 με 3 φορές καθημερινά. Εάν το piercing γίνει στην γλώσσα, θα πρέπει να καθαρίζεται πάρα πολλές φορές καθημερινά με αντισηπτικό καθαριστικό για το στόμα για ένα διάστημα 6 με 8 εβδομάδων. Το piercing στον ομφαλό θα πρέπει να καθαρίζεται δύο φορές καθημερινά για τουλάχιστον 9 μήνες και μετέπειτα πάντα 1 φορά στο καθημερινό ντους.

Μετά το piercing. Μέτρα πρόληψης
Υπάρχουν διάφορες προφυλάξεις που μπορείτε να πάρετε για να αποφύγετε μια πιθανή μόλυνση στην περιοχή του piercing αλλά και που θα σας βοηθήσουν στην αποκατάσταση της τραυματισμένης περιοχής.
Ποτέ μην ακουμπάτε την περιοχή του piercing με ακάθαρτα χέρια. Πάντα να πλένετε τα χέρια σας με ζεστό νερό και σαπούνι πριν να ακουμπήσετε την περιοχή όπου έχει γίνει το piercing ή το κόσμημα, έτσι ώστε να κρατήσετε μακριά τα ανεπιθύμητα βακτηρίδια που είναι πολύ πιθανόν να υπάρχουν στα χέρια σας. Η καθαριότητα είναι ο μεγαλύτερος παράγοντας για να αποφύγετε μια μόλυνση μετά από ένα piercing.
Μην χρησιμοποιείτε χημικές ουσίες στην περιοχή του piercing όπως αρώματα, σπρέι για τα μαλλιά ή σαμπουάν. Πάντα καθαρίζετε την περιοχή με άφθονο νερό.
Εάν έχετε κάνει piercing στο αυτί σας, μην χρησιμοποιείτε το τηλέφωνο από αυτό το αυτί. Επίσης θα πρέπει να φροντίζετε η μαξιλαροθήκη που χρησιμοποιείτe να είναι πάντα όσο το δυνατόν πιο καθαρή και να την αλλάζετε συχνά.
Τα σκουλαρίκια στα αυτιά δεν θα πρέπει να αφαιρεθούν ή να αλλαχθούν για τουλάχιστον έναν μήνα και θα πρέπει να φοριούνται συνεχώς για τους πρώτους 4 με 6 μήνες. Σε άλλες περιοχές ίσως να χρειάζεται ειδική αντιμετώπιση.

Τι γίνεται σε περίπτωση μόλυνσης
Εάν παρουσιαστεί αυξανόμενος ερεθισμός, διόγκωση ή άλλα σημάδια μόλυνσης, θα πρέπει να απευθυνθείτε αμέσως στον γιατρό σας. Εάν μολυνθεί ο χόνδρος στο αυτί σας μπορεί να δημιουργήσει μόνιμες ουλές.
Ήπιες μολύνσεις του λοβού στο αυτί μπορούν να θεραπευθούν με χρήση αντιβιοτικής αλοιφής καθημερινά για μια έως δύο εβδομάδες. Εάν δεν βλέπετε κάποια βελτίωση απευθυνθείτε στον γιατρό σας.


Εάν έχετε piercing στην μύτη και σας παρουσιαστούν σημάδια μόλυνσης, απευθυνθείτε άμεσα στον γιατρό σας. Η ρινική μόλυνση μπορεί να επεκταθεί και να προκαλέσει πολύ σοβαρές περιπλοκές.

1 σχόλιο:

  1. Αν εχεις λαμπρετ και σε ποναει οταν μιλάς και εχει πριστει τι πρεπει ν κανεις?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

add a comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Sample text

Alexa

Sample Text

Τις καταγγελίες, τα παράπονα και τις απόψεις σας στείλτε τα στο: koroniotiskostas@gmail.com