Social Icons

.

Pages

11 Ιανουαρίου 2013

Mountain Refuge Chalet…..ΕΚΕΙ ΝΑ ΠΑΜΕ

ΕΚΕΙ ΝΑ ΠΑΜΕ

Όσο και να το θέλουμε, δυστυχώς πρέπει να το πάρουμε απόφαση: δεν είμαστε Σκανδιναβία, ούτε Ρωσία, και άρα, η σχέση μας με το χιόνι δεν πρόκειται ποτέ να είναι αυτή που η πλειοψηφία όλων μας θα ήθελε. Και μπορεί στα βόρεια της χώρας κάτι να πάει να γίνει αναφορικά με τα χιονισμένα τοπία, αλλά εμείς μάλλον θα πρέπει να περιοριστούμε στο χιόνι των αρχών της εβδομάδας για φέτος.

Αν δεν είσαι πάντως από τα κορίτσια που περιορίζονται και καταπιέζονται εύκολα, σου αρέσουν τα περιπετειώδη ταξίδια, και θες χιόνι, πολύ χιόνι, και ακόμη περισσότερο φύση, μπορώ να πω με υπερηφάνεια ότι ανακάλυψα τον απόλυτο προορισμό για σένα. Πέφτει λίγο μακριά είναι η αλήθεια, αλλά τα αποτέλεσμα θα σε δικαιώσει και με το παραπάνω.

011878 jrnm

Λέγεται Mountain Refuge Chalet C7, βρίσκεται στην οροσειρά Tres Hermanos στη Χιλή, και πρόκειται για ένα εντυπωσιακό καταφύγιο, ευρισκόμενο κυριολεκτικά στην καρδιά των Άνδεων. Βρίσκεται στην άκρη της όχθης της λίμνης Inca, που περιτριγυρίζεται από ολόκληρη την οροσειρά και παραμένει παγωμένη 7 από τους 12 μήνες του χρόνου, σε υψόμετρο 4200 μέτρων.

021878 jrnm

Πρόκειται βέβαια για κατάλυμα πολυτελείας, με όλες τις ανέσεις, με όλες τις επιφάνειες του να είναι γυάλινες, προσφέροντας απρόσκοπτη θέα στο φυσικό υπερθέαμα που περιβάλλει τους επισκέπτες. Το μισό κτήριο βρίσκεται στο βουνό, πλήρως ενσωματωμένο στα συνεχώς μεταβαλλόμενα επίπεδα χιονιού, ενώ το γυαλί κυριαρχεί σε όλη του τη γραμμή, ενισχύοντας το διάλογο επισκέπτη – παγωμένης φύσης.

031878 jrnm

Δεν νομίζω ότι χρειάζεται να σου πω παραπάνω. Αρκούν οι φωτογραφίες για να καταλάβεις επακριβώς για τι ακριβώς μιλάω, και να καταλάβεις πώς είναι να βρίσκεσαι πραγματικά στην καρδιά του χειμώνα, σε ένα περιβάλλον σχεδόν βγαλμένο από ταινία. Το τι επιθυμείς, ηρεμία και χαλάρωση, ή χειμερινά σπορ δεν παίζει τεράστιο ρόλο εν προκειμένω.

041878 jrnm

Οι επιλογές καλύπτονται πλήρως και το μόνο που μένει είναι μία εμπειρία μοναδική, και σίγουρα άκρως χειμωνιάτικη! Ετοίμασε μπουφάν, κασκόλ, και όλα σου τα βαριά ρούχα και ετοιμάσου να εκδράμεις. Ο χειμώνας και κυρίως το χιόνι, σε περιμένουν…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

add a comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Sample text

Alexa

Sample Text

Τις καταγγελίες, τα παράπονα και τις απόψεις σας στείλτε τα στο: koroniotiskostas@gmail.com