Social Icons

.

Pages

8 Ιανουαρίου 2013

Πιστωτική κάρτα με οθόνη LCD και πληκτρολόγιο αφής

Ένα νέο τύπο πιστωτικής κάρτας με ενσωματωμένη οθόνη LCD και πληκτρολόγιο αφής παρουσίασε η Mastercard, με σκοπό να κάνει τις συναλλαγές πιο ασφαλείς. Έτσι, η οθόνη θα χρησιμοποιείται σε πρώτη φάση για να προβάλλονται οι μοναδικοί προσωπικοί κωδικοί που απαιτούν οι περισσότερες υπηρεσίες e-banking για την πραγματοποίηση τραπεζικών συναλλαγών μέσω ίντερνετ. Έως σήμερα, οι κωδικοί αυτοί αναπαράγονται μέσω μιας ειδικής συσκευής (security token), με την οποία προμηθεύουν οι τράπεζες τους πελάτες τους.

Η κάρτα αναμένεται να κάνει ντεμπούτο στη Σιγκαπούρη από τις αρχές του χρόνου, ενώ αργότερα θα ξεκινήσει να χρησιμοποιείται και σε άλλες χώρες σε όλο τον κόσμο. Η κάρτα αναμένεται να κάνει πιο εύκολη τη ζωή των καταναλωτών, οι οποίοι δεν θα χρειάζεται να έχουν συνεχώς μαζί τους τη συσκευή που τους παραχώρησε η τράπεζά τους. Έτσι κι αλλιώς, πολλοί χρήστες θεωρούν το security token μία άβολη λύση – αν και απαραίτητη, αφού τους προστατεύει πιο αποτελεσματικά από τη χρήση ενός μόνιμου PIN.

Η κάρτα βέβαια θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την πραγματοποίηση αγορών από τα εμπορικά καταστήματα, με τον ίδιο τρόπο με μια συμβατική πιστωτική ή χρεωστική κάρτα. Σύμφωνα πάντως με τη Mastercard, στο μέλλον θα κυκλοφορήσει εξελιγμένες εκδοχές της, οι οποίες θα μπορούν να αξιοποιήσουν την οθόνη και για άλλους σκοπούς, όπως για να εμφανίζουν το υπόλοιπο του λογαριασμού ή τις προσφορές από τις εκάστοτε προωθητικές ενέργειες των πιστωτικών ιδρυμάτων.

Μία ανάλογη «διαδραστική» κάρτα, επίσης με πληκτρολόγιο αφής και μόνιτορ LCD, παρουσίασε πριν από λίγους μήνες και η Visa.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

add a comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Sample text

Alexa

Sample Text

Τις καταγγελίες, τα παράπονα και τις απόψεις σας στείλτε τα στο: koroniotiskostas@gmail.com