Social Icons

.

Pages

28 Ιανουαρίου 2013

Hypersonic SpaceLiner το πρώτο υπερ-υπερηχητικό σκάφος!

Αν τους πάνε καλά τα πράγματα στο German Aerospace Center το έτος 2050 θα έχουμε και την πρώτη πτήση του υπερ-υπερηχητικού σκάφους, του SpaceLiner που θα φτάνει από το Λονδίνο στο Σίνδεϊ της Αυστραλίας σε 90 λεπτά!

spaceliner-hypersonic-model-02

Χάρη σε  μια σειρά από επαναστάσεις τεχνολογικές, το αεροσκάφους θα μπορεί να πετάξει με ταχύτητες 24 μεγαλύτερες από την ταχύτητα του ήχου ενώ το SpaceLiner θα είναι σε όλα τα στοιχεία μοναδικό: με ειδικό χώρο απογείωσης και κυρίως, όπως λέει το Space μοναδική πτήση: σε 8 minutes το SpaceLiner θα φτάνει σε υψόμετρο 242 χιλιομέτρων και στη συνέχεια θα ‘ίπταται’ πίσω στο έδαφος με ταχύτητα 25,200 χλμ/ώρα (!)

Πως θα δουλεύει και θα προστατεύεται από τις απίστευτες θερμοκρασίες;

“…it looks like this vehicle is to be protected from the intense heat which is bound to be generated when traveling at said top speed by both several cooling technologies and a heat shield.

In order to reach the targeted hypersonic speeds, the SpaceLiner would require a liquid oxygen and hydrogen rocket fuel. ”

Μια σειρά από εξωτικές τεχνολογίες λοιπόν ενώ το SpaceLiner κατά τα άλλα θα έχει κοινή αποστολή: μεταφορά ατόμων από το σημείο Α στο σημείο Β. Συνολική χωρητικότητα υπολογίζεται σε 50 άτομα.

“Maybe we can best characterize the SpaceLiner by saying it’s a kind of second-generation space shuttle, but with a completely different task,” λεέι ο κο Martin Sippel εκ των ερευνητών.

Ο μόνος δρόμος είναι πάνω.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

add a comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Sample text

Alexa

Sample Text

Τις καταγγελίες, τα παράπονα και τις απόψεις σας στείλτε τα στο: koroniotiskostas@gmail.com