Social Icons

.

Pages

16 Ιανουαρίου 2013

Ποιά είναι η πιο σπάνια όμαδα αίματος;

Λοιπόν επειδή υπάρχει ένα μπέρδεμα μεταξύ της συχνοτητας των ομάδων αίματος και τις ιδιότητες της κάθε ομάδας. Ως βιοχημικός στο εξωτερικό που έχω δουλέψει σε νοσοκομιακό εργαστήριο, ας αποσαφηνήσω κάτι. 

Δεν έχει καμία απολύτως σχέση η συχνότητα της κάθε ομάδας με τις ιδιότητές της. Τι σημαίνει αυτό; Με την ομάδα αίματος ΓΕΝΝΙΕΣΑΙ. Το άμα μπορείς να πάρεις άπο μία συγκεκριμένη ομάδα ή να δώσεις σε μία άλλη δεν καθορίζει το τι ομάδα είσαι, και επομένως δεν καθορίζει και την συχνότητα της κάθε ομάδας. 

Η ιδιότητες της κάθε ομάδας όπως έχουν ήδη εξηγηθεί είναι οι εξής (copy-paste από τον Καρδιολόγος_):

0-: δίνει σε όλες τις ομάδες, παίρνει μόνο από 0-
0+: δίνει σε όλες τις ομάδες (στους θετικούς), παίρνει μόνο από 0
Α: δίνει στον εαυτό του και στον ΑΒ, παίρνει από Α και 0
Β: δίνει στον εαυτό του και στον ΑΒ, παίρνει από Β και 0
ΑΒ: δίνει μόνο στον εαυτό του, παίρνει από ΑΒ, Α, Β και 0.

Επαναλαμβάνω: η συχνότητα, δηλαδή το πόσα άτομα έχουν την κάθε ομάδα δεν εχει ΚΑΜΙΑ σχέση με το τι μπορεί να κάνει η κάθε ομάδα.

Να δώσω ένα παράδειγμα: 

Εγώ είμαι ομάδα αίματος Α. Με αυτήν εχω γεννηθεί και πάντα αυτήν την ομάδα θα έχω. Δηλαδή ανήκω στο 40% (περίπου) του ελληνικού πληθυσμού που έχουν A. Εγώ και οι υπόλοιποι 4 εκατομμύριοι έλληνες με ομάδα αίματος Α μπορούμε να πάρουμε άιμα από ανθρώπους που έχουν ομάδες αίματος Α ή 0. Το 40% του ελληνικού πληθησμού έχει Α και το 45% έχει 0. Άμα εγώ χρειαστώ αίμα λοιπόν  μπορώ να πάρω απο το 85% των Ελλήνων. Το γεγονός ότι πήρα αίμα όμως δεν αλλάζει την ομάδα αίματος ούτε τη δική μου, ούτε του δότη μου. Επειδή και εγώ και αυτοί γεννήθηκαμε με την ομάδα αίματος που έχουμε.

Παρομοίως αν είχα ομάδα αίματος 0, θα μπορούσα να πάρω μόνο από το υπόλοιπο 45% του πληθυσμού που έχει 0. Αλλά το γεγονός της αιμοδοσίας δεν αλλάζει την ομάδα αίματος κανενός. Αυτό που καθορίζει τις ομάδες αίματος του καθενός είναι τα γονίδια των γονέων του καθενός. Στον πληθυσμό δηλαδή η συχνότητα της κάθε ομάδας αίματος καθορίζεται από τις υπάρχουσες ομάδες και πώς αυτές συνδυάζονται.

Ομάδα αίματος/Πόσοι άνθρωποι την έχουν;
O+ 40 %
O- 7 %
A+ 34 %
A- 6 %
B+ 8 %
B- 1 %
AB+3 %
AB- 1 %
Σε χαρακτηρίζει η ομάδα αίματος που έχεις;
Σύμφωνα με ένα ιαπωνικό ινστιτούτο που κάνει σχετικές έρευνες υπάρχουν συγκεκριμένα χαρακτηριστικά που ταιριάζουν με ομάδες αίματος.
Ομάδα O Θέλεις να είσαι ο ηγέτης. Όταν βλέπεις κάτι το θέλεις και παλεύεις για να το αποκτήσεις. Είσαι άνθρωπος που δημιουργεί μόδα, πιστός, παθιασμένος, με αυτοπεποίθηση. Οι αδυναμίες σου είναι η ματαιοδοξία, η ζήλια και η τάση σου να είσαι συνεχώς ανταγωνιστικός.
Ομάδα A Σου αρέσει η αρμονία, η ησυχία και η οργάνωση. Συνεργάζεσαι καλά με τους άλλους. Είσαι ευαίσθητος, υπομονετικός και στοργικός. Στα ελαττώματά σου συμπεριλαμβάνονται το πείσμα και η αδυναμία σου να καλμάρεις. 
Ομάδα B Είσαι από άποψη ατομιστής που του αρέσει να προχωρά και να κάνει πράγματα με το δικό του τρόπο. Είσαι δημιουργικός και ευέλικτος. Προσαρμόζεσαι εύκολα σε κάθε κατάσταση. Όμως η επιμονή σου να είσαι ανεξάρτητος μπορεί μερικές φορές να γίνει αδυναμία.
Ομάδα AB Είσαι ήρεμος και κοντρολαρισμένος. Σε γενικές γραμμές είσαι καλόβολος και εύκολος με τους ανθρώπους. Είσαι ένας γεννημένος διασκεδαστής που έχει τακτ και δίκαιη αντιμετώπιση των πραγμάτων. Εχεις μια δυσκολία να πάρεις αποφάσεις και πρέπει να δουλέψεις στο συγκεκριμένο τομέα.

3 σχόλια:

  1. Επειδη με τα Α και τα Β οπως τα γραφετε μπερδευτικα λιγο και δεν καταλαβα αν ενοειτε + ή - θα ηθρλα να σας ρωτησω, εγω που εχω Β- περνω απο Β- και 0-; απο θετικους οχι; και η κορη μου που εχει ΑΒ-;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις

    1. Ναι, παίρνετε μόνο από Β- και 0-,από θετικούς όχι. Η κόρη σας με ΑΒ- παίρνει από όλους τους αρνητικούς, 0-, Α-, Β- και ΑΒ-.

      Διαγραφή
  2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

add a comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Sample text

Alexa

Sample Text

Τις καταγγελίες, τα παράπονα και τις απόψεις σας στείλτε τα στο: koroniotiskostas@gmail.com