Social Icons

.

Pages

30 Ιανουαρίου 2013

Σκηνές που θέλαμε να απολαύσουμε όσο πιο αργά και βασανιστικά γίνεται!

Μας έλιωσαν στο pause

Είναι μεγάλη εφεύρεση το pause. Όχι μόνο σου επιτρέπει να κατουρήσεις με την άνεση σου (ή να απαντήσεις στο ενοχλητικό τηλεφώνημα της πρώην, της νυν ή της θείας σου της Κίτσας), αλλά είναι ο μοναδικός τρόπος για να κάνεις τα μάτια σου να πιστέψουν ότι ‘ναι, πραγματικά το είδαν αυτό’. Ακολουθεί η top-10 λίστα που ψήφισαν οι 1,6 εκ. συνδρομητές του LoveFilm. Με κάποιες απαραίτητες δικές μας προσθήκες.

10. Οι γλουτοί της Nicole Kidman στο Eyes Wide Shut (1999) – 1%

Η διαστροφή του Kubrick ήταν δεδομένη. Όπως και οι γλουτοί της Nicole Kidman που, 20 χρόνια τώρα, παραμένουν στο ύψος τους. Όταν αυτές οι δυο συνιστώσες συναντήθηκαν, γεννήθηκε το πλέον δημοφιλές καρέ της ταινίας. 

9. Το cameo του Pacman στο Tron (1982) -2%

Τι δουλειά έχει το μικρό κόκκινο φαντασματάκι στην οθόνη του πρώτου sci fi έπους; Κανείς ποτέ δεν έμαθε. Αλλά το χέρι του συγκεκριμένου animator θα πρέπει να κοπεί από την ρίζα. Γιατί πολύ απλά τέτοιες ‘προσθήκες’ δεν είναι απαραίτητες σε κάτι καταδικασμένο να γίνει κλασικό.

8. Η σκόνη γράφει την λέξη S.E.X. στο The Lion King (1994) – 3%

Ένα από τα πρώτα viral βίντεο της ανθρωπότητας, πολύ πριν την εποχή του youtube. Μια ακόμη πράξη ‘τρομοκρατίας’ από τους animators της Disney που συνήθιζαν να περνούν υποσυνείδητα μηνύματα όπου και όποτε μπορούσαν.

Αν και το πιο λογικό θα ήταν να είναι εντός λίστας ο ιερέας με τον πριαπισμό από το Little Mermaid.

7. Η ασπίδα του Captain America στο Iron Man 2 (2010) – 4%

Ένα διακριτικό δωράκι του Jon Favreau στους φαν του Iron Man (και της Marvel γενικότερα) που βγάζει και απόλυτο νόημα καθώς αργότερα ανακαλύπτουμε ότι ο πατέρας του Tony, Howard, ήταν αυτός που βοήθησε στην δημιουργία του υπερ-πατριώτη.

6.Η αντανάκλαση του Brad Pitt πίσω από ένα γιατρό στο Fight Club (1999) – 5%

Το Fight Club είναι γεμάτο από στιγμές που αν δεν χρησιμοποιήσεις το pause κινδυνεύεις να χαθείς. Αυτή είναι απλά μια από τις λιγότερο οφθαλμοφανείς. Στόχος του Fincher πάντα το να μας δείξει πως η μια προσωπικότητα κόβεται στην μέση.

5. Η Jessica Rabbit δεν φοράει εσώρουχο στο Who Framed Roger Rabbit (1988) – 6%

Οι animators της Disney έχουν βρώμικο μυαλό και πολύ χρόνο στην διάθεσή τους. Τόσο ώστε να προσθέσουν 4 καρέ που δείχνουν την Jessica Rabbit να το παίζει Sharon Stone.Με το που αποκάλυψε το Variety το 1994, οι πωλήσεις των laser disks απογειώθηκαν.

4. To στήθος της Jamie Lee Kurtis στο Trading Plances (1983)-8%

Μια αντανάκλαση του καθρέφτη απέδειξε σε όσους τρομο-φαν είχαν απογοητευτεί από την έλλειψη γυμνού των δυο πρώτων Halloween ότι η Jamies είναι γυναικάρα με τα όλα της. Εύγε στον John Landis που δεν την έκοψε στο μοντάζ.

3. Ο Stormtrooper βαράει το κεφάλι του στο Star Wars – Episode IV (1977) – 15%

Από τα πράγματα που δεν βλέπεις την πρώτη φορά που παρακολουθείς μια ταινία. Αλλά, από την στιγμή που κάποιος στο υποδείξει, δεν μπορείς να δεις τίποτα άλλο. Εννοείται πως όλο αυτό δεν αποτελεί παράλειψη του Lucas. Απλά είχε τόσο πλάκα που ‘αναγκάστηκε’ να το αφήσει μέσα.

2. Η γυμνή πίσω όψη της Jennifer Lopez στο The Back-Up Plan (2010) – 16%

Δέκα χρόνια μετά την πρώτη φορά που έσκασε στο προσκήνιο, η Λατίνα από το Bronx πρόσφερε επιτέλους στο αντρικό κοινό αυτό που ήθελε να δει. Έστω και για μερικά μόλις δέκατα του δευτερολέπτου.

Αν και, μεταξύ μας, πολύ πιο αποτελεσματικό είναι το pause στην sex scene της στο U Turn του Oliver Stone. Αν φυσικά δεν σε ενοχλεί ο Sean Penn ή τα κοράκια.

1. Όταν η Sharon Stone σταύρωσε τα πόδια της στο Basic Instinct (1992) – 31 %

Διαχρονικό σημείο αναφοράς στην ποπ κουλτούρα που δύσκολα θα ξεπεραστεί. Από εκείνες τις ευτυχείς συγκυρίες που όταν θέλεις κάτι πολύ, το σύμπαν ανοίγει τα πόδια του και στο δείχνει.

Παρόλο όμως που η συγκεκριμένη λίστα είναι η μόνη που έχει ψηφιστεί από την μεγάλη πλειοψηφία του κοινού, παρουσιάζει μερικές καραμπαμ ελλείψεις. Όπως

Η αυτοκτονία του νάνου, The Wizard of Oz (1939)

Η επίσημη εκδοχή θέλει την σκιά στο δέντρο στο βάθος να είναι ένα πουλί που δανείστηκε η παραγωγή από τον ζωολογικό κήπο του Los Angeles. Οι συνομωσιολόγοι επιμένουν πως πρόκειται για την αυτοκτονία ενός από τους extra που έπαιζαν τους νάνους munchskin.

Ο Wally στον ομαδικό τάφο, Apocalypto (2006)

Το χιούμορ του Mel Gibson είναι το ίδιο εκλεπτυσμένο όσο και η ανοχή που δείχνει απέναντι στους αλλόθρησκους. Κάτι που αποδεικνύει το καρέ με τον Wally από το Where’s Wally? που ‘ψύτεψε’ μέσα στην σκηνή ενός ομαδικού τάφους.

Το κεφάλι που κάνει μπαμ, Scanners (1981)

Ένα από τα πλέον περίπλοκα εφέ της εποχής, για την πραγματοποίηση του οποίου απαιτήθηκε να γεμίσουν ένα ψεύτικο κεφάλι με ωμά συκώτια μοσχαριού και μετά να το πυροβολήσουν από πίσω με ένα δίκαννο.

Ο Captain Howdy στο The Exorcist (1973)

Η πρώτη φορά που χρησιμοποιήθηκε η τεχνική των υποσυνείδητων μηνυμάτων σε mainstream ταινία, με τον σκηνοθέτη  να δηλώνει ενθουσιασμένος.

Ακριβώς το ίδιο κολπάκι που επανέλαβε ο Kubrick στην σκηνή όπου δολοφονούνται βίαια τα δίδυμα κοριτσάκια.

Η Phoebe Cates βγαίνει από την πισίνα στο Fast Times At Ridgemont High (1982)

Η σκηνή που έφθειρε εκατοντάδες χιλιάδες VHS, σε τέτοιο σημείο που η αλυσίδα Blockbuster αναγκαζόταν να παραγγέλνει κάθε μήνα χιλιάδες καινούργια αντίτυπα για να τις αντικαταστήσει.

Το νέο στήθος της Halle Berry, Swordfish (2001)

Η πρώτη γυμνόστηθη εμφάνιση της Halle έμελλε να γίνει το ίδιο διαχρονική με την αντίστοιχη που βγαίνει από τον ωκεανό στο James Bond.

Εξίσου άξια pause όσο και το θολό καρέ του στήθους της Jennifer Aniston καθώς απομακρύνεται από τον Vince Vaughn στο Break Up, την πρώτη γυμνή εμφάνιση της Eva Mendes στο Training Day και, πάνω από όλα για κάθε 30άρη, την λεσβιακή σκηνή με διπλό δονητή της Jennifer Connelly στο τέλος του Requiem for a Dream.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

add a comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Sample text

Alexa

Sample Text

Τις καταγγελίες, τα παράπονα και τις απόψεις σας στείλτε τα στο: koroniotiskostas@gmail.com