Social Icons

.

Pages

24 Ιανουαρίου 2013

Η τέχνη στα πόδια σου: Τα πιο παράξενα μέρη για να περπατήσεις (και να το απολαύσεις)

Από ομπρέλες που αιωρούνται μέχρι μώβ καυσόξυλα που δημιουργούν ένα πρωτότυπο μονοπάτι: Όταν οι καλλιτέχνες παίρνουν έμπνευση από το (φυσικό) περιβάλλον, το αποτέλεσμα είναι κάτι παραπάνω από εντυπωσιακό. Δες για να πειστείς.

Μωβ μονοπάτι

Ο καλλιτέχνης αξιοποίησε μερικές εκατοντάδες κορμούς καυσόξυλων δημιουργώντας μωβ μονοπάτι 30 μέτρων, το οποίο εγκαταστάθηκε το 2006 στο Πάρκο Γλυπτικής Franconia στο Shafer της Μινεσότα. Μια απλή ιδέα που εκτελέστηκε υπέροχα.

Ομπρέλες στον ουρανό

Μια θάλασσα από πολύχρωμες ομπρέλες κατέκλυσε τον περασμένο  Αύγουστο τον ουρανό της πόλης Agueda στην Πορτογαλία, στα νότια του Πόρτο. Οι ομπρέλες δείχνουν απλά να αιωρούνται, όμως στην πραγματικότητα ο εμπνευστής και δημιουργός κατάφερε να τις ισορροπήσει με ένα καλώδιο που δεν φαίνεται.

Κάνοντας τραμπολίνο

Ένα "τύπου" πεζοδρόμιο στην περιοχή Nikola-Lenivets στην Ρωσία, που κατασκευάστηκε από την εταιρεία Salto Architects στην Εσθονία, επιτρέπει στους πεζούς να διασχίζουν μια απόσταση κάνοντας... τραμπολίνο.

Το τρενάκι του δρόμου

Ένα roller coaster έχει μετραταπεί σε (φαινομενικά) επικίνδυνο μονοπάτι για αυτούς που συνδυάζουν το περπάτημα με τη διασκέδαση. Στο λούνα παρκ του Duisburg στην Γερμανία.

Κάθε βήμα και (διαφορετικό) χρώμα

Η ομάδα Design Electroland είναι ταλέντο στη δημιουργία διαδραστικών εγκαταστάσεων αλλά για μεγάλων δημοσίων έργων τέχνης, όπως το Lightspan. Μια γέφυρα 60 μέτρων μετατρέπεται σε μονοπάτι που αλλάζει φώτα κάθε φορά που κάποιος κινείται πάνω της.

Νιώσε τη γη να κινείται

Οι κάτοικοι του Bourges της Γαλλίας έχασαν τη γη κάτω από τα πόδια τους όταν ένα μαλακό, γεμάτο με νερό μαξιλάρι με τη μορφή τούβλων τοποθετήθηκε αριστοτεχνικά στο πεζοδρόμιο, το οποίο από απόσταση έμοιαζε απλά με εξόγκωμα. Όχι, δεν κατηγόρησε κανείς την  Σχολή Καλών Τεχνών που κρυβόταν πίσω από την πρωτότυπη κατασκευή: αντίθετα, παιδιά, σκυλιά αλλά και μεγαλύτεροι στάθηκαν λίγο περισσότερο σε ένα σημείο του δρόμου που υπό άλλες συνθήκες θα προσπερνούσαν αδιάφορα.

Γέφυρα-τραμπολίνο στο Σηκουάνα

"Γιατί να μη δημιουργήσουμε μια γέφυρα αφιερωμένη στη διασκέδαση;", σκέφτηκε το αρχιτεκτονικό γραφείο AZC Studio, θέτοντας υποψηφιότητα σε διαγωνισμό αρχιτεκτονικής (όπου μάλιστα κέρδισε) για τη δημιουργία μιας γέφυρας -τραμπολίνου στο Σηκουάνα.  Η γέφυρα θα αποτελείται από τρία φουσκωτά "δαχτυλίδια" με τραμπολίνο στο κέντρο, προστατευμένο με δίχτυ, έτσι ώστε οι περαστικοί να μπορούν να απολαύσουν το Σηκουάνα χωρίς να κάνουν βουτιά στο νερό. Δε θα μπορούσε να έχει καλύτερη θέα.

Η γέφυρα του Μωυσή

Μπορεί από μακριά να  είναι αόρατη με γυμνό μάτι, όμως με μια πιο προσεκτική ματιά η γέφυρα του Μωυσή είναι ικανή να προσφέρει εύκολη πρόσβαση στο ολλανδικό φρούριο "Fort de Roovere" του 17ου αιώνα: και φυσικά ένα εντυπωσιακό θέαμα. Πρόκειται για την πρώτη γέφυρα στον κόσμο που βρίσκεται στο ίδιο επίπεδο με τη γη, κατεβαίνοντας βαθιά μέσα στο έδαφος, ενώ η στάθμη του νερού παραμένει στα ίδια επίπεδα με τα πλαϊνά τοιχώματα της. Θαύμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

add a comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Sample text

Alexa

Sample Text

Τις καταγγελίες, τα παράπονα και τις απόψεις σας στείλτε τα στο: koroniotiskostas@gmail.com