Social Icons

.

Pages

6 Ιανουαρίου 2013

Υπερσηβιρικός: Το θρυλικό τραίνο στις οθόνες σας και ένα ταξίδι μαζί του. Φανταστική εμπειρία.

Πάντα ονειρευόμουν να ταξιδέψω με τον Υπερσιβηρικό. Είναι ένας σιδηροδρομικός άξονας που ενώνει την Μόσχα με το Βλαδιβοστόκ στον Ειρηνικό ωκεανό.Είναι 9.440 χλμ,και διανύει 8 χρονικές ζώνες, 87πολεις, 396 σταθμούς και διαρκεί 7 ημέρες.
Πολλοί τουρίστες πραγματοποιούν αυτό το ταξίδι όπου μπορείς να θαυμάσεις διαφορετικά τοπία,όπως Baikal, Khekhtsirsky range, Barguzin mountains, Yenisei river και άλλα πολλά μέρη.

Θα χρειαστείτε μόλις έξι ημέρες, μία ρωσική βίζα, 337 ευρώ και μερικά μπουκάλια βότκα.

Κατ’ αρχάς, κάνετε κλικ στο http://www.google.ru/intl/ru/landing/transsib/en.html

Μη βιαστείτε να πατήσετε το play στο βίντεο. Διαλέξτε πρώτα τη μουσική και τα βιβλία που θα πάρετε μαζί σας: Θέλετε να ακούτε το ρυθμικό ήχο του τραίνου; Ή μήπως θα προτιμούσατε λίγη παραδοσιακή ρώσικη μπαλαλάικα; Θα διαβάζετε Τολστόι; Ή Νικολάι Γκογκόλ; (Κρίμα που είναι στα Ρώσικα).

Στο παράθυρο κάτω αριστερά, βλέπετε τον χάρτη της διαδρομής, με τρία διαφορετικά σύμβολα, για βίντεο, φωτογραφίες και κείμενο για την κάθε περιοχή. Κάνοντας κλικ επάνω τους, ανοίγει νέο παράθυρο, με τον χάρτη της περιοχής σε μεγέθυνση. Μαρκαρισμένα σε αυτόν, υπάρχουν σημεία ιστορικού, πολιτιστικού ή λαογραφικού ενδιαφέροντος, συνοδευόμενα από μικρά κειμενάκια, φωτογραφίες και βίντεο για το καθένα ξεχωριστά.

Μουσεία και αξιοθέατα γύρω από τη Μόσχα και τις μεγαλύτερες πόλεις, μικρά χωριουδάκια ξεχασμένα στην καρδιά της Σιβηρίας, λίμνες και ποτάμια που γέννησαν θρύλους και παραδόσεις, όλα ξετυλίγονται μέσα από μικρά, καλογραμμένα κείμενα, καλλιτεχνικές φωτογραφίες και ολοζώντανα βίντεο, τραβηγμένα από το παράθυρο του θρυλικού τραίνου.

Από το παράθυρο κάτω δεξιά μπορείτε να επιλέξετε τυχαία σημεία ενδιαφέροντος στη διαδρομή: ποτάμια, χωριά, λίμνες το όνομα των οποίων κάτι σας θυμίζει -ή και όχι απαραίτητα- για να δείτε απευθείας το αντίστοιχο βίντεο. Οι λήψεις είναι καθαρότατες, και τόσο μεγάλης διάρκειας που θα χρειαζόσασταν μέρες για να τις δείτε όλες.

Καθώς «ταξιδεύετε» βλέπετε κάτω δεξιά την απόσταση σε χιλιόμετρα που έχετε καλύψει από την αφετηρία στη Μόσχα, και εκείνη που απομένει μέχρι το τέρμα της διαδρομής, στο Βλαδιβοστόκ.

Οι χάρτες που ανοίγουν στο νέο παράθυρο είναι οι γνώριμοι Google Maps. «Ζουμάρουν» δε όσο θέλετε, με αποτέλεσμα να είναι ιδιαίτερα χρήσιμοι, όχι μόνο για να ταξιδέψετε εικονικά, αλλά και για να οργανώσετε ένα κανονικότατο ταξίδι με τον Υπερσιβηρικό. 


Όλα αυτά τώρα μπορείς να τα δεις χωρίς να σηκωθείς από τον καναπέ σου,μια και η Google σε συνεργασία με τους Russian Railways, τοποθέτησαν μια web κάμερα σε ένα βαγόνι,και έτσι μέσω του 150 ωρών video που έχουν ανεβάσει στο διαδίκτυο μπορείς να απολαύσεις όλη την διαδρομή.
Κάτω από το video,στο Google maps βλέπεις που ακριβώς βρίσκεσαι.
Ο ήχος του τραίνου σε κάνει να νιώθεις ότι όντως βρίσκεσαι σε μια καμπίνα του Υπερσιβηρικού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

add a comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Sample text

Alexa

Sample Text

Τις καταγγελίες, τα παράπονα και τις απόψεις σας στείλτε τα στο: koroniotiskostas@gmail.com