Social Icons

.

Pages

6 Ιανουαρίου 2013

Το Γρηγορότερο Ρομπότ του Κόσμου στα χέρια του Αμερικανικού Πενταγώνου

Το Αμερικανικό Πεντάγωνο, μετά από πολλές προσπάθειες, έχει πλέον στα χέρια του ένα ρομπότ που μπορεί να τρέξει πιο γρήγορα και από τον ταχύτερο άνθρωπο στον πλανήτη.

Το τετράποδο ρομπότ, είναι το αποτέλεσμα του project CHEETAH, φέρει το όνομα Wildcat και κατασκευάστηκε από την εταιρεία Boston Dynamics Inc. Η ονομασία CHEETAH δεν είναι τυχαία, καθώς το αιλουροειδές θεωρείται το ταχύτερο ζώο στον κόσμο.

Ο σκοπός της εταιρείας είναι να αναπτύξει ρομπότ, ικανά να φέρουν σε πέρας πολύπλοκες αποστολές σε επικίνδυνα περιβάλλοντα. Ήδη, οι επιστήμονες εργάζονται για την κατασκευή ρομπότ που θα μπορούν αν χρησιμοποιήσουν εργαλεία, ακόμη και να οδηγήσουν οχήματα.

Τον προηγούμενο μήνα αποκαλύφτηκε ότι η Boston Dynamics, χρηματοδοτείται με $10.9 εκ.από την DARPA για την ανάπτυξη και κατασκευή ανθρωποειδών ρομπότ, τα οποία θα μπορούν να δρουν αυτόνομα και χωρίς επίβλεψη.

Το νέο αμερικανικό τεχνολογικό επίτευγμα, μπορεί να αναπτύξει ταχύτητες έως και 28,3 km την ώρα, καταρρίπτοντας το ρεκόρ που είχε καταφέρει πριν 6 μήνες.

Παρόλο που μέχρι στιγμής το ρομπότ λειτουργεί καλωδιωμένο και προσδεμένο σε έναν τροχό, έχοντας την «ανάγκη» υποστήριξης με παροχή ενέργειας, μπορεί να αναπτύξει πολύ μεγάλες ταχύτητες και πλέον να ξεπεράσει ακόμη και το ρεκόρ του ταχύτερου ανθρώπου στον κόσμο,  Usain Bolt, ο οποίος είχε καταφέρει να αναπτύξει ταχύτητα 27.78 km στα πρώτα 20m της κούρσας των 100m το 2009. Η ταχύτητα αυτή εξακολουθεί να αποτελεί παγκόσμιο ρεκόρ για τα ανθρώπινα δεδομένα.

Το πρόγραμμα χρηματοδοτήθηκε από την Υπηρεσία Εξελιγμένων Αμυντικών Ερευνών (Defense Advanced Research Projects Agency – DARPA), που είναι υπεύθυνη για την ανάπτυξη όλων των νέων τεχνολογιών που χρησιμοποιούνται από το αμερικανικό στράτευμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

add a comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Sample text

Alexa

Sample Text

Τις καταγγελίες, τα παράπονα και τις απόψεις σας στείλτε τα στο: koroniotiskostas@gmail.com