Social Icons

.

Pages

12 Ιανουαρίου 2013

Τέσσερα είδη λαχανικών θα φυτέψουν στον Άρη οι Κινέζοι

Λαχανόκηπο στον... Άρη ετοιμάζονται να φυτέψουν οι ΚινέζοιΓια να μπορέσουν να αποικήσουν στο μακρινό διάστημα, οι Κινέζοι είναι έτοιμοι για τα πάντα, ακόμα και για την καλλιέργεια λαχανικών. Το επίσημο πρακτορείο πληροφοριών Νέα Κίνα ανακοίνωσε την Δευτέρα, ότι επιστήμονες από το Πεκίνο κατάφεραν να αναπτύξουν τέσσερα είδη λαχανικών σε ένα τεχνητό οικοσύστημα.

Πρόκειται για έναν χώρο 300 κυβικών μέτρων ο οποίος, όπως υποστηρίζουν οι Κινέζοι επιστήμονες, υποτίθεται ότι θα επιτρέψει στους αστροναύτες να δημιουργήσουν τη δική τους παραγωγή αέρα, νερού και τροφίμων κατά τη διάρκεια των αποστολών τους έξω από την ατμόσφαιρα. «Το σύστημα, το οποίο χρησιμοποιεί τα φυτά και τα φύκια, προορίζεται να χρησιμοποιηθεί σε ξένες βάσεις στη Σελήνη ή στον Άρη», σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων.

Πριν επεκταθεί στον Άρη ωστόσο, η Κίνα κάνει αγώνα δρόμου για τη Σελήνη, όπου ονειρεύεται να στήσει την πρώτη ασιατική αποικία. Προς το παρόν έχει ήδη στείλει δύο σεληνιακές ανιχνευτές το 2007 και το 2010, ενώ μελετάει τη δημιουργία ενός μόνιμου διαστημικού σταθμού.

Παράλληλα ο Γουάνγκ Λιέι, ο πρώτος Κινέζος που πέταξε στο διάστημα, το 2003, βλέπει στο φεγγάρι παράρτημα του Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος, (το οποίο βρίσκεται στην εξουσία απο το 1949): «Αν ανοίξουμε ένα τμήμα του κόμματος εκεί, θα είναι επίσης το υψηλότερο στον κόσμο», δήλωσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

add a comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Sample text

Alexa

Sample Text

Τις καταγγελίες, τα παράπονα και τις απόψεις σας στείλτε τα στο: koroniotiskostas@gmail.com