Social Icons

.

Pages

11 Ιανουαρίου 2013

Ανακαλύφθηκε πλανήτης που μπορεί να υποστηρίξει μορφή ζωής!

Η ανακάλυψη του πλανήτη KOI 172,02 ανακοινώθηκε αυτή την εβδομάδα, μαζί με 460 άλλους πιθανούς πλανήτες εξωγήινων κόσμων που διαπιστώθηκαν από το διαστημικό τηλεσκόπιο Κέπλερ.

Ο πλανήτης KOI 172,02 είναι περίπου το ίδιο μέγεθος με τη Γη, και περιφέρεται γύρω από ένα άστρο παρόμοιο με το δικό μας περίπου στην ίδια απόσταση. Η ακτίνα του είναι μόλις 1,5 φορά μεγαλύτερη από τη Γη και περιφέρεται γύρω από ένα άστρο παρόμοιο με τον Ήλιο, στο πλαίσιο της «κατοικήσιμης ζώνης», όπου θα μπορούσε να υπάρχει νερό.

Ο Ήλιος του είναι ελαφρώς πιο δροσερός από τον δικό μας, αλλά ο πλανήτης βρίσκεται λίγο πιο κοντά στην επιφάνεια του. Είναι σε τροχιά γύρω του και απέχει περίπου 70 εκατομμύρια μίλια, σε σύγκριση με 93 εκατομμύρια μίλια μεταξύ της Γης και του Ήλιου. Έχει μια τροχιά 242 ημερών, σε σύγκριση με μας 365 ημερών.

Ο πλανήτης είναι ο πρώτος σαν τη Γη που βρίσκεται σε τροχιά γύρω από ένα άστρο σαν τον Ήλιο μας στην κατοικήσιμη ζώνη - καθιστώντας το λεγόμενο «big deal», σύμφωνα με τους ερευνητές της NASA.

Ο αστροφυσικός Μάριο Λίβιο, ο οποίος εργάζεται στο Space Telescope Science Institute, είπε στο Space.com: Είναι μια μεγάλη υπόθεση και σίγουρα είναι ένας καλός πλανήτης υποψήφιος για ζωή

Οι επιστήμονες δεν είναι σίγουροι αν είναι βραχώδης όπως η Γη, αλλά είπαν ότι υπάρχει μια καλή πιθανότητα να έχει νερό σε υγρή μορφή και αστειευόμενος ο Λίβιο μας λέει ότι: Ίσως δεν υπάρχει ζωή όπως στη Γη, αλλά ίσως υπάρχουν πολύ έξυπνα δελφίνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

add a comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Sample text

Alexa

Sample Text

Τις καταγγελίες, τα παράπονα και τις απόψεις σας στείλτε τα στο: koroniotiskostas@gmail.com