Social Icons

.

Pages

31 Ιανουαρίου 2013

Επιχείρηση «άρρωστος ιπποπόταμος»

Επιχείρηση «άρρωστος ιπποπόταμος»
Ομάδα κτηνιάτρων ρίσκαραν τη ζωή τους για να βοηθήσουν το γιγαντιαίο ζώο

Τη ζωή τους ρίσκαρε μια ομάδα γενναίων κτηνιάτρων προκειμένου να βοηθήσουν έναν ιπποπόταμο βάρους περίπου 2 τόνων στη Ζιμπάμπουε.
Οι κτηνίατροι έπρεπε να μπουν σε μια λίμνη στην οποία ζουν και κροκόδειλοι, αφού νάρκωσαν μερικώς το γιγαντιαίο ζώο και του έδεσαν τα μάτια. Στη συνέχεια, έπρεπε να το σύρουν μέχρι την άκρη της λίμνης προκειμένου να του χορηγήσουν το φαρμακευτικό «κοκτέιλ».
Αξίζει να σημειωθεί, ότι οι κτηνίατροι που ασχολούνται με τη φροντίδα ιπποπόταμων πρέπει να υπολογίσουν με ακρίβεια τη δόση του ναρκωτικού, ώστε να μπορούν να ελέγξουν τα ζώα, δίχως όμως τα ίδια να ναρκωθούν εντελώς ώστε να μην πνιγούν, κάτι που έχει συμβεί στο παρελθόν.
Έτσι, αφού νάρκωσαν το ζώο με βέλος στο οποίο είχε τοποθετηθεί το αναισθητικό, κατάφεραν να βγάλουν το ζώο στην άκρη της λίμνης. Για την επιχείρηση αυτή, απαιτήθηκε η συμμετοχή 12 ατόμων. Αφού ολοκλήρωσαν το δύσκολο έργο, το μόνο που απέμενε ήταν να χορηγήσουν στον ιπποπόταμο το φάρμακο που χρειαζόταν, με ενδοφλέβια ένεση.
«Οι ιπποπόταμοι είναι εξαιρετικά επικίνδυνοι. Είναι ικανοί να “κόψουν” έναν άνθρωπο στη μέση», εξήγησε ο Michael Kock, επικεφαλής της αποστλής.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

add a comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Sample text

Alexa

Sample Text

Τις καταγγελίες, τα παράπονα και τις απόψεις σας στείλτε τα στο: koroniotiskostas@gmail.com